Karınca Robot
-
http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=119790
1 kaç aydır karınca robot yapmak için kafayı kırmış durumdayım, takıldığım noktalardan biri, ayakların hareket sistematiği, robot site&forumlarında baktım, robot karınca yapmayı becerebilen yada yapmaya çalışan çıkmamış, onun için bilgi alabilecek biryerde bulamadım, yukardaki linkteki haberde dediğine göre, Odtüde yapılmaya çalışılıyormuş, ODTÜ de okuyan mürid, akrabası olan, arkadaşı cartı curtu olan varmı yardım edebilecek?!?
DipNot:Robot, karınca boyutunda olmıcaktır...
-
cyborg karinca yaratsan nasil olur?
kucuk bir operasyonla karincalarin bacaklarina ek yapabilir , daha suratli karincalar yaratabilirsin
karincayi modifiye etme ile ilgili bir dokuman vardi bulayimda bir incele.
-
bacakları 3 er 3 er gruplarsan, adım mantıgında yapabılırsın sanıyorum...
Onun dısında 6 bacagın hepsı tekıl olarak hareket ederse dengeyı saglamak kastırır...
-
on ve arka bacaklari ayri ayri gruplamak denge ve hizi artirabilir,
on bacaklari uzun tutup 2 ye 4 gruplamayi dene
-
hojucuk bunu yazdı:
-----------------------------on ve arka bacaklari ayri ayri gruplamak denge ve hizi artirabilir,
on bacaklari uzun tutup 2 ye 4 gruplamayi dene
-----------------------------
iide hacı karınca öyle ilerlemiyoki ya, karıncaları izliyim diom çok hızlı şerefsizler izlenmiyo aq, ama 2ye 4 yaparsakta 2 bacağın bi anlamı kalmıyo, 4 bacaklı olması daha mantıklı enerji tasarrufu olur :D hem 6 bacaklı olması hemde hepsinin bi görevi olması lazım karınca gibi aynen :D
-
tekerlek tak hiç zorlanmaz
-
az önce bikaç karınca bulup inceledim en yavaşından yürüyeninden, musket in dediği gibi, 3 3lük 2 grup halinda hareket ediyolar gibi geldi ama pekte belli olmuyoki öyle yapmaya çalışıyım bari elim mahkum aq
-
görün allahın gücünü işte deil robot ,karıncadan küçük uçan sinekler war bide onu yapmaya kalktıını düşün .....
-
http://btananuwat.tripod.com/plc/picture/ant_walk_right_sm_wm.gif
xD böyle yürüyolarmış ..
ön arka bacaklar normal yürüme ortadaki bacaklar hızlı yürüme ..
orta bacaklar seri yani onlarda daha ileri atılmak için hızlılık için kullanılıyor
bi yerleri çıkarkende patinaj görevi gördürüp çıkabilmesini sağlıyor :D ..
aslında vardır nette araştırmak lazım detaylı bilgi. veya kamerayla karınca çekip görüntüyü yavaşlatarak bakılabilir
-
benim akilli arkadasim baska isin guucn yok mu da allahin karincasinin robtunu yapiosun canlisi bitii bide robotunu mu yapcan git ben sana canlisini alimm evde oynarsin cok biisi yapmak istiosan ne biliim ahsap falan boya baska el sanatlari falan
-
fatihmehmet bunu yazdı:
-----------------------------
benim akilli arkadasim baska isin guucn yok mu da allahin karincasinin robtunu yapiosun canlisi bitii bide robotunu mu yapcan git ben sana canlisini alimm evde oynarsin cok biisi yapmak istiosan ne biliim ahsap falan boya baska el sanatlari falan
-----------------------------kafanmı güzel? aq ABD bile helikopterleri cartları curtları yaparken gerçek canlılardan esinlenerek yapıyo, biz yapıncamı sorun oluyo?