folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Karışık Mesele (İstihbarat)

Karışık Mesele (İstihbarat)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Kafama takılan bir soru oldu.Şimdi sizlerle de paylaşayım.Biraz uzun ama açıklama çalıştım biliyorsunuz açıklamam iyi değildir.Tek cümleyle anlatılcak birşeyi paragram olarak yaza biliyorum

--

Dünyanın en büyük istihbarat örgütleri en azından bizim bildiklerimiz mossad(israil), kgb(rusya), cia(abd) dir.

Türkiyede çok sağlamdır.Mit in yaptığı işleri tabi ki bilemeyiz fakat bir çok konuda iyi işler başardığını duyuyoruz.

Şimdi bir komplo teorisi, düşünce, saçmalık gibi istediğini herhangi birşeyi diye bilirsiniz fakat yazıyorum;

Bİlgisayar televizyon şu bu gibi bir ton şey alıyoruz amerika da dahil olmak üzre.Ayrıca günümüzde de ufacık çiplerden dinleme yapılabilindiği buna göre şu an kasamda uydu ile bağlantı kurulup oda içini dinleyebilecekleri bir varsayım yada başka birşey olabilir.

Ruslar disiplinlidir.İstihbaratçıları (kitapta yazana göre) işini şansa bırakmazlar, dakiktirler.Bende box karşılaşmalarında izlediğim rus boxerlere dayanarak genelde net açıklar beklediğini önce bi ton sopa yiyip sonra devirdiğini gördüm (saçma gele bilir benzetme)

Amerika bir çok olayı kullana bilir.Teknoloji, borçlar, oyunlar gibi bir ton işten istihbarat için çıkar sağlaya bilir.

İsrailde şüpesiz amerikayla derin işler içinde olunduğu biliniyor.Tam tanımam israili fakat amerikada devletin üst düzeyinde bulunan yahudilerin israilden emirler aldığını bir çok kişiyle birlikte biliyorum.

Bunların bir çoğu yalan, yanlış şu bu olabilir.Fakat Türkiye ye bakıyorum biz elimize bilgisayar alıp devlete koyduğumuzda adamlar çeşitli yollardan bütün devlet bilgilerini çekmiş dahi olabilir.

Teknolojimiz çok kötü olmasada zayıf elimiz bağlı.Kötü olmasada diyorum canavar adamlar var birşeyler yapamıyor bağımlıyız.

Neyse geldim şu soruya Türkiye nin istihbaratı nasıl?.Ben gerçek anlamda iyi görüyorum.Fakat bu iyilik nereden geliyor?Çünkü çok sağlam ordumuz var istihbaratı olmayan ordu nasıl sağlam olabilir?

Eğer sağlamsa bunu nasıl sağlıyorlar teknoloji deseniz o kadar gelişmiş değil.

En basit örnek amerikalılar gidip billy gates i sıkıştırsa windows a kod konulsa devletin kullandığı nerdeyse binlerce bilgisayarın büyük kısmı windows sa türktelekomundan tutun tonlarca şeye kadar bütün bilgiler başkalarında.

Pekala Türkiye güçlüyse nasıl başarıyor dersiniz?KAfamı kurcaladıda...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

teknoloji sana gelişmiş değil gibi geliyor demem yeterli olur herhal.

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek

kardeş teoriler çogaltıla bilir ben şuna dikkat çekmek istiyorum her zamnda söyledim kendi kendimizi kandırmayalım isithbaratımız ve ordumuz çok sağlam değil hata 3. dünya ülkeleri  arasında yer alıyoruz bu konularda şimdi bazı arkadaşlar saçmalama çok güçlü ordumuz var diyecekler hemen bende onların sorusuna soru olarak cevap vereyim . hava kuvetlerinde kaç tane işe yarar savaş uçağımız var donanmamız ne durumda kaç tane savaş uçağı gemimiz veya deniz altımız var gene hava kuvetlerinde kaç tane işe yarar savaş helikopterimiz var kara kuvetlerimiz ne durumda kaç tane zırhlı birliğmiz var elimideki sınırlı sayıdaki tankların kaçı işe yarar ? sadece inasan gücüyle bişey olmuyor günümüz dünyasında zaen insan gücünde yani erlerimizin büyük çoğunluğuda askeriyede geri hizmettedir

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hocam teknoloji dediğim istihbarat teknolojisi falan değil.Teknoloji oldukça gleişmiş olmasa Türkiye de o kadar fabrika kurulmaz sıfırdan arabalr cartlar curtlar inşaa edilmezdi.

Fakat ordaki kastım Türkiye nin Türk olarak teknolojide pek katkısının olmayışı.Yani bilgisayar sistemleri şunda bunda pek fazla firma görmüyorum.Arçelik vs.. diye bilirsiniz fakat açıklamak için örnek

Kullandığım işlemci:intel, kullandığım ekran kartı: nvidia

Yani bilgisayar konusunda dedim.windows, devlet vs.. olayında.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam teknoloji dediğim istihbarat teknolojisi falan değil.Teknoloji oldukça gleişmiş olmasa Türkiye de o kadar fabrika kurulmaz sıfırdan arabalr cartlar curtlar inşaa edilmezdi.

Fakat ordaki kastım Türkiye nin Türk olarak teknolojide pek katkısının olmayışı.Yani bilgisayar sistemleri şunda bunda pek fazla firma görmüyorum.Arçelik vs.. diye bilirsiniz fakat açıklamak için örnek

Kullandığım işlemci:intel, kullandığım ekran kartı: nvidia

Yani bilgisayar konusunda dedim.windows, devlet vs.. olayında.

şu üretim olayına bir yanıt vermeye çalışayım.

imf denen illetin mali politikamıza zararı sayesinde ülkede sanayiciyi teşvik eden bir durum yok.

vergiler anasını şeyi kadar.

senin cpu nda tırnak kadar yerde 2.000.000 transistör var.

o vga nın pertinaksı 8 katman.

ülkemizde 4 katmandan fazlası üretilemiyor ne yazık ki.

zamanında (sene 80lerin sonu) ülkemizde takometre ile ehliyeti ortaklaşa kullabilmemizi sağlayan çipli ehliyet üretildi.

ama bunu seri olarak üretemedik.

ürettik devlet salladı (ehliyetleri değiştirmek vb vb)

gavura sattık.

ülkemizde iyi işler yapılıyor ama senin haberin olmuyor.

+

imkanlar kısıtlı.

bu arada siyah abime kısmen katılıyorum.

edit: bu arada bir üni öğrencimizin lazer ile yaptığı dinleme cihazı vardı.

hala kafam almadı geri dönüşü olmayan bir lazer sinyaliyle veri iletimi nasıl yapılır. 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    fmk bunu yazdı:

kardeş teoriler çogaltıla bilir ben şuna dikkat çekmek istiyorum her zamnda söyledim kendi kendimizi kandırmayalım isithbaratımız ve ordumuz çok sağlam değil hata 3. dünya ülkeleri  arasında yer alıyoruz bu konularda şimdi bazı arkadaşlar saçmalama çok güçlü ordumuz var diyecekler hemen bende onların sorusuna soru olarak cevap vereyim . hava kuvetlerinde kaç tane işe yarar savaş uçağımız var donanmamız ne durumda kaç tane savaş uçağı gemimiz veya deniz altımız var gene hava kuvetlerinde kaç tane işe yarar savaş helikopterimiz var kara kuvetlerimiz ne durumda kaç tane zırhlı birliğmiz var elimideki sınırlı sayıdaki tankların kaçı işe yarar ? sadece inasan gücüyle bişey olmuyor günümüz dünyasında zaen insan gücünde yani erlerimizin büyük çoğunluğuda askeriyede geri hizmettedir

yok yok hocam olayı ordu işine getirmeyelim.Yani istihbarat mevzunu konuşuyoruz.Yoksa bende hava gücümüzün amerikaya karşı üstün olmadığı, fakat kara gücünün gayet iyi olduğu taraftarıyım.

En basit örnekle dünya ülkelerinin en iyi askeri birimlerinin yarıştığı özel kuvvetler yarışmasında Türkiye 4 kez üst üste şampiyon olunca bir daha yapmadılar.Peki delta force en iyi teknolojiyi kullan mıyor muydu?

Neyse fakat buna karşılık karada mükemmeliz.NEdne mükemmeliz?Bende olduğu gibi bir çok kişide milliyetçilik var.Irçılarda var kürt-Türk, sol-sağ vs.. vs.. ayıran fakat bahsettiğim Atatürk ilkelerinde ki milliyetçilik.İşte bu milliyetçilikle her savaşta kanımızın son damlasına kadar savaşırız.Birde üstüne askeriye de gazlamayı ilave et....

Ohooo 19 milyondan fazla askerimiz (askerliğini yapmış) savaşa gider.Daha altındakiler var.Türkiye genç nufusada sahip.

Kısacası ordumuz çokta güçsüz değildir hocam.Osmanlının öncesinden beri mükemmel ordulara sahiptik.Sonunda anladılar ki Türkiye dıştan yenilemez.NE yapalım ırkçılığı Türk-kürt ayrımını sol-sağ ayrımını çıkartırlar.

Propaganda yaparlar, karikatur krizi, pkkya destek şu bu...

--------

Fakat dediğim gibi bizim meselemiz istihbarat.

Lütfen ordu iyidir-kötüdür olayına çevirtmeyelim yazacak arkadaşlar.Herkezin görüşüdür fakat benim merak ettiğim Türkiye istihbarat konusunda iyi mi iyise nasıl?

edit: amele_2

yaw amele abicim iyi yada kötü diyorum bneim görüşüm bu şimdi oturup senle bu konuda Türkiye nin teknolojisi iyidirimi tartışayım.Çok iyise gönderir aya boş bir roket.Yok bu kadar iyi değilse ben zaten Türkiye nin teknolojisini iyi diye saymam.

Neden mi?Araba şu bu bir ton iş yapıyoruz ama millete kendimize değil.Gerek imf bizi zikiyor gerek başka biri.Sonuçta?Bana yararı olmayan teknolojiyi zikim.Bu benim için teknoloji değildir.Bu yüzden belgelerle ispatlasan dahi benim görüşüm olan yani benim ülkemin malı olmayan şeyleri üreten teknoloji benim için teknoloji değildir

Ne ordu nede teknoloji tartışması yapmak istiyorum hoca merak ettiğim istihbarat kısmı.Teknoloji iyi bundan istihbarat güzel diyorsan buda tatmin edici bir cevap değil benim için.Sen istihbarat ta iyi demiyorsun belki sadece orasını okuduğun için teknolojimiz iyi diyorsun.Kısmen değil tamamen okursan sevinirim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

Şimdi bu tür bir uydu bağlantısı yapacak bir chip kullansalar dahi yüksek seviye güvenlik gereken yerlerde mutlaka o chip'lerin veri göndermesini engelleyecek frekans, sinyal vs. karıştırıcılar vardır. Bir diğer yandan ordu ile mit'in pek bir ilişkisi olmaz. Mit tamamiyle devlete bağlıdır. [hatırladığım kadarı ile içişleri bakanlığı ya da direkt başbakan ve cumhurbaşkanına] Örneğin terörle ilgili bir istihbarat gelir. bu da devletin birimlerine ulaştırılır en kısa zamanda. ama müdaheleyi emniyet teşkilatı ya da ordu yapar. mit'in çoğu zaman aktif faaliyet göstererek olaylara müdahele edildiği görülmemiştir. örneğin bir istihbaratçının yazdığı bir kitapta bir istihbarattan bahsediliyordu. filan sınırdışı noktasında operasyona hazırlanan bir grup militan var. bu rapor hemen hükümete gönderiliyordu. fakat hükümet orduya o noktaya hareket izni vermiyordu. sonra zaten o rapora kulak asılmadığı için ardından bir katliam olmuştu şimdi kesin bilgileri hatırlamıyorum. erzincanda olan katliam olabilir. zira ordu'nun ve emniyet teşkilatının kendi istihbarat birimleri de mevcut.

teknoloji konusuna gelince herşeyde olduğu gibi ülkemiz ve onun hücreleri teknolojide de dünyadan çok sonra geliyorlar. yani öyle iyi teknolojiye sahip bir istihbarat servisimiz olduğunu da sanmıyorum. çünkü daha sahibinden satın aldığımız birşey nasıl olurda onun gücüne ulaşabilir ki ? kısacası istihbarat servisimiz o kadar da sağlam bir yapıya sahip değil bence. en sağlam yapı hala ordu.

birde parmak attığın sorunlara genel anlamda bir çözüm sunayım klişe olacak ama :)
    üretmek, her alanda üretmek hevesinde insanlar gerek bu ülkeye. ve onları destekleyecek bir hükümet ;P

kendinize ayığ olunuz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek

Amerikan Hükümetinin billy amcaya böyle bir yaptırım uygulayabileceğini düşünmek biraz saçma gibi geldi bana çünki mc donalds ürünleri şişmanlattığı için milyonlarca usd tazminat ödedi ve bunun gibi daha bir çok dava, şimdi ne alaka diyebilirsiniz alakası şurda devlet yapısı bizimki gibi değil Amerikada devletten ve kurumlardan önce insan geliyor.

Ayrıca windows birçok kişinin denetimi altında freelance takılan birçok programcı windowsu deniyor ve test ediyor bu insanlar salak insanlar değil böyle bişey olsa kamu oyu 100 kere duyardı billy o kadar zeki olsa yaptığı programlara yama yapması gerekmezdi. Siz kendinizi onun yerine koyun dünyanın en zengin adamınız herşeyiniz var, hatanızı mahvedicek bütün servetinizi sıfıra indiricek böyle bir salaklık yaparmısınız ?

Aynı şeyler söylediğin donanım üreticileri içinde geçerli...

Türkiye'nin büyüklüğü ise tarihinden geliyor insanlığından geliyor batılı ülkelerde komşuluk ilişkileri yok peki neden ? çünki onlarda aile yaşantısı toplum kültürü gelişmemiş. Fakat biz komşuluk ve aile ilişkilerine son derece önem veren bir milletiz bu gün birbirimize küs olabiliriz fakat zor bir durumda birbirimize kenetlenmesini biliriz. Bizim büyüklüğümüz insanlığımızdan geliyor.

Ayrıca batılı ülkelere oranla top, ipne ve homaseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız buda bir  etken olabilir. :)

Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

& real_kurdum

hocam askeri alanda da bilgiler kullanıla bilir.Tabi askeriyenin kendi istihbarat birimi var.Yani havacı karacı denizcilerin falan özel istihbaratı var.Hepsini geçtim genelde devletin uzun süre kabul etmediği ve bir çok olayını yasa dışı olarakta yapmış olan jitem yani jandarma istihbarat ta sağlam.

& recobaba

Hocam şunu düşün en basit örnekle ben program yaparım.Kaynak kodları bendedir.Daha sonra sana exe halini yollarım.Sen exeyi notepad de yada başka birşeyde açarsan ne kadar ne görebilirsin tartışılır.

Yani linuxla windowsun farklı nasıl ki birinde kodları her yerde dağıtılıyorsa diğerinde de dağıtılmaması.

Windowsun kodlarına kim ne zaman ulaşa bilecek?

Ayrıca dediğim gibi yalan yanlış bilgi olabilir, komplo teorisi olabilir yada saçmalık olabilir.Sadece fikirlerimdir.

edit:
    amele_2 ye hitaben :P

hocam hemen avcı gültekinin istihbarat teknikleri kitabından 55. sayfadan bir yazı

"Bundan üç yıl önce Bursa'daki bir yerel radyonun anteni, Fransa'nın uzaydaki uydusunu son derece kötü etkiliyordu.Ve bu durum iki ülke arasında diplomatik krize neden oldu"

Prof.Dr selim şeker diye biri şunu da diyor bir çok ucak düşüyormuş elektromanyatik dalgalarla bunu başara biliyorlarmış.

Şimdi bizde sağlam teknoloji varsa bu işi ilerletir, ucak düşürme, tankı inflak ettirme gibi işlerde kullana biliriz.Yani teknolojiden kastım bu tip teknoloji araba yapımı, buzdolabı gibi birşey değil.

Bizim teknoloji dediğimiz şey Türk firmasının yaptığı 400-500 ytl lik kca buz dolabı.Hamallık.Benim teknoloji dediğim şey ise 400-500 ytl lik cep telefonları.

İşte kısa bir örnek açıklamaya yetmiştir sanırım.Biz hammallık yaparız admalar gerçek teknolojisini kullanır.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    jitem bu ülkenin asi çocuğudur. Allah zeval vermesin :D akreple girerlerdi gece 12de çarşı ortasına küçük yaşımda adamların suratının ifadesine bakınca götüm yusuflardı amk

kendinize ayığ olunuz
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek
    Windows'un kaynak kodlarının hiçkimsede olmadığını düşünmen bence çok saçma bence daha piyasaya sürülmeden kaynak kodlarına bişekilde ulaşılmıştır...

Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
Toplam Hit: 7045 Toplam Mesaj: 34