Karışık Network Olayı
-
en azından benim için karışık, virtualbox üzerinden centos6.5 kurdum, server ile denemelerim olacaktı para harcamayayım dedim LAN içinde halledeyim. Şimdi bu virtualbox ayarlarından ağ tipini bridged network yaptım, virtualbox kurulu makinadan centOS localhostuna erişebiliyorum bir problem yok. Şimdi sıkıntı şu, superonline kullandığım için dolayısıyla tilgin router'a sahibim ve router tüm bu olayın içine sıçıyor gibi düşünüyorum çünkü 2. bir bilgisayardan 192.168.1.115 localhostuna ulaşamıyorum, iptables komple durdurdum ondan değil.
Router'a sahip biri olarak nasıl VirtualBox içinde LAN Server kurarım, internete de açabilirim problem yok sadece 1 den fazla bilgisayara erişimi açılsın yeterli bana. -
Teknik konularım hiç cevaplanmıyor, ayıp oluyor arkadaşlar :'(
-
2. bilgisayar ağ üzerindemi yoksa dışardan mı bağlantı sağlamaya calısıyor
edit :
ek olarak ikinci bilgisayar üzerinden centos kurulu sanal sunucu ping alıyor mu ?
Genki tarafından 26/Ara/13 17:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Genki bunu yazdı
2 bilgisayarda ortak ağı paylaşıyor.
2. bilgisayarda centos kurulu değil, cmd üzerinden ping attım almadı pingleri. Windows üzerine centos kurdum bak iyi bir ayrıntıya değindin.
1. Makina Windows 7 - içinde virtualbox kurulu Centos, 1. makina Centos üzerine kurulu server'a erişiyor. Centostan da windowsta kurulu localhosta erişiyorum birbirini görüyorlar2. Makina Windows 7, sadece ağa ortak bir makina, bundan erişemiyorum.
kvasir tarafından 26/Ara/13 17:42 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam o modemlerde öyle bir bokluk var. Biryerden ayarlıyordun ama hatırlamıyorum. 3 sene önce ayarlamıştım düzelmişti sonradan modemi komple resetledim ayarı da unuttum bok yoluna gitti :D
-
VBDream bunu yazdıGenki bunu yazdı
2 bilgisayarda ortak ağı paylaşıyor.
2. bilgisayarda centos kurulu değil, cmd üzerinden ping attım almadı pingleri. Windows üzerine centos kurdum bak iyi bir ayrıntıya değindin.Peki hacı centosdan dışarıya ping atabiliyormusun ? Googlea falan yani. Yada gatewaye ping atabiliyormusun 192.168.1.1e
yeni bir ip ekleyip denermisin
ifconfig eth0:116 192.168.1.116/24
şeklinde
Genki tarafından 26/Ara/13 17:43 tarihinde düzenlenmiştir -
route -n
ip route
bunların cıktısı nedir ? birden cok interface varsa senin cıkıs yapmak istedigin interface hangi gateway'i kullanıyor ?
netstat -antup
cıktısında localhost ibaresi varsa program kısmında, port kısmı listen degilse bir forward islemi deneyebilirsin.
vi /etc/sysconfig/network
vi /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0
dosyalarını da kontrol et, hangi interface'i kullanıyorlar bir bak.
hic olmazsa statik ıp konfigürasyonuyla kendi ns'lerini tanımlarsın. virtual network editor bölümünden kendi ıp atamalarını yaparsın, baglanmayan windows 7'den de aynı subnet'i kullanıp, atanmayan bir ıp alırsın 192.168.1.xxx seklinde.
Andrei tarafından 26/Ara/13 18:19 tarihinde düzenlenmiştir -
Andrei bunu yazdı
route -n
ip route
bunların cıktısı nedir ? birden cok interface varsa senin cıkıs yapmak istedigin interface hangi gateway'i kullanıyor ?
netstat -antup
cıktısında localhost ibaresi varsa program kısmında, port kısmı listen degilse bir forward islemi deneyebilirsin.
vi /etc/sysconfig/network
vi /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0
dosyalarını da kontrol et, hangi interface'i kullanıyorlar bir bak.
hic olmazsa statik ıp konfigürasyonuyla kendi ns'lerini tanımlarsın. virtual network editor bölümünden kendi ıp atamalarını yaparsın, baglanmayan windows 7'den de aynı subnet'i kullanıp, atanmayan bir ıp alırsın 192.168.1.xxx seklinde.
dostum iyi diyorsunda yeniyim ben biraz az ipucu vererek, belki bir iki satır komut koklatarak örnek vermen daha iyi olur.
@Genki ping'de sıkıntı yok dışarı çıkış var. -
dışarıya çıkış yapabiliyorsan ethernet ayarlarında sıkıntı yok demektir ama aynı ağ üzerinden niye ping almaz anlayamadım
peki hacı sunu sorcam
iki windows birbirleri arasında pingleşebilior mu ?
yani sanal makine kurduğun windows sunucu, ağdaki diğer bağlantı yapmaya calıstıgın makine ile ping atabiliyor mu onu denermisin
-
Genki bunu yazdı
dışarıya çıkış yapabiliyorsan ethernet ayarlarında sıkıntı yok demektir ama aynı ağ üzerinden niye ping almaz anlayamadım
peki hacı sunu sorcam
iki windows birbirleri arasında pingleşebilior mu ?
yani sanal makine kurduğun windows sunucu, ağdaki diğer bağlantı yapmaya calıstıgın makine ile ping atabiliyor mu onu denermisin
işte o olmuyor, router sıkıntısı o yüzden diyorum.
-
abi ağdaki makinelerde birbirleri ile haberleşemiyorsa pek bişi diyemicem
firewall vs varsa onlardan olabilir, dediğin gibi modemden olabilir aklıma pek bişi gelmiyor
modem arayüzünden port forwading olayı yapmayı deneyebilirsin
http://www.youtube.com/watch?v=zmPUpA3z2hc
şurda bir anlatım buldum ( tcp 80 portunu açman gerekli )
Genki tarafından 26/Ara/13 19:13 tarihinde düzenlenmiştir