folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Karışık Network Olayı

Karışık Network Olayı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

en azından benim için karışık, virtualbox üzerinden centos6.5 kurdum, server ile denemelerim olacaktı para harcamayayım dedim LAN içinde halledeyim. Şimdi bu virtualbox ayarlarından ağ tipini bridged network yaptım, virtualbox kurulu makinadan centOS localhostuna erişebiliyorum bir problem yok. Şimdi sıkıntı şu, superonline kullandığım için dolayısıyla tilgin router'a sahibim ve router tüm bu olayın içine sıçıyor gibi düşünüyorum çünkü 2. bir bilgisayardan 192.168.1.115 localhostuna ulaşamıyorum, iptables komple durdurdum ondan değil.

Router'a sahip biri olarak nasıl VirtualBox içinde LAN Server kurarım, internete de açabilirim problem yok sadece 1 den fazla bilgisayara erişimi açılsın yeterli bana.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Teknik konularım hiç cevaplanmıyor, ayıp oluyor arkadaşlar :'(

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

2. bilgisayar ağ üzerindemi yoksa dışardan mı bağlantı sağlamaya calısıyor

edit :  

ek olarak ikinci bilgisayar üzerinden centos kurulu sanal sunucu ping alıyor mu ?

Genki tarafından 26/Ara/13 17:37 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Genki bunu yazdı

2 bilgisayarda ortak ağı paylaşıyor.

2. bilgisayarda centos kurulu değil, cmd üzerinden ping attım almadı pingleri. Windows üzerine centos kurdum bak iyi bir ayrıntıya değindin.

1. Makina Windows 7 - içinde virtualbox kurulu Centos, 1. makina Centos üzerine kurulu server'a erişiyor. Centostan da windowsta kurulu localhosta erişiyorum birbirini görüyorlar

2. Makina Windows 7, sadece ağa ortak bir makina, bundan erişemiyorum.

kvasir tarafından 26/Ara/13 17:42 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam o modemlerde öyle bir bokluk var. Biryerden ayarlıyordun ama hatırlamıyorum. 3 sene önce ayarlamıştım düzelmişti sonradan modemi komple resetledim ayarı da unuttum bok yoluna gitti :D

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
    VBDream bunu yazdı
    Genki bunu yazdı

2 bilgisayarda ortak ağı paylaşıyor.

2. bilgisayarda centos kurulu değil, cmd üzerinden ping attım almadı pingleri. Windows üzerine centos kurdum bak iyi bir ayrıntıya değindin.

Peki hacı centosdan dışarıya ping atabiliyormusun ? Googlea falan yani. Yada gatewaye ping atabiliyormusun 192.168.1.1e

yeni bir ip ekleyip denermisin

ifconfig eth0:116 192.168.1.116/24 

şeklinde

Genki tarafından 26/Ara/13 17:43 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

route -n

ip route

bunların cıktısı nedir ? birden cok interface varsa senin cıkıs yapmak istedigin interface hangi gateway'i kullanıyor ?

netstat -antup

cıktısında localhost ibaresi varsa program kısmında, port kısmı listen degilse bir forward islemi deneyebilirsin.

vi /etc/sysconfig/network

vi /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0

dosyalarını da kontrol et, hangi interface'i kullanıyorlar bir bak.

hic olmazsa statik ıp konfigürasyonuyla kendi ns'lerini tanımlarsın. virtual network editor bölümünden kendi ıp atamalarını yaparsın, baglanmayan windows 7'den de aynı subnet'i kullanıp, atanmayan bir ıp alırsın 192.168.1.xxx seklinde.

Andrei tarafından 26/Ara/13 18:19 tarihinde düzenlenmiştir

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

route -n

ip route

bunların cıktısı nedir ? birden cok interface varsa senin cıkıs yapmak istedigin interface hangi gateway'i kullanıyor ?

netstat -antup

cıktısında localhost ibaresi varsa program kısmında, port kısmı listen degilse bir forward islemi deneyebilirsin.

vi /etc/sysconfig/network

vi /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0

dosyalarını da kontrol et, hangi interface'i kullanıyorlar bir bak.

hic olmazsa statik ıp konfigürasyonuyla kendi ns'lerini tanımlarsın. virtual network editor bölümünden kendi ıp atamalarını yaparsın, baglanmayan windows 7'den de aynı subnet'i kullanıp, atanmayan bir ıp alırsın 192.168.1.xxx seklinde.

dostum iyi diyorsunda yeniyim ben biraz az ipucu vererek, belki bir iki satır komut koklatarak örnek vermen daha iyi olur.

@Genki ping'de sıkıntı yok dışarı çıkış var.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

dışarıya çıkış yapabiliyorsan ethernet ayarlarında sıkıntı yok demektir ama aynı ağ üzerinden niye ping almaz anlayamadım

peki hacı sunu sorcam

iki windows birbirleri arasında pingleşebilior mu ?

yani sanal makine kurduğun windows sunucu, ağdaki diğer bağlantı yapmaya calıstıgın makine ile ping atabiliyor mu onu denermisin

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Genki bunu yazdı

dışarıya çıkış yapabiliyorsan ethernet ayarlarında sıkıntı yok demektir ama aynı ağ üzerinden niye ping almaz anlayamadım

peki hacı sunu sorcam

iki windows birbirleri arasında pingleşebilior mu ?

yani sanal makine kurduğun windows sunucu, ağdaki diğer bağlantı yapmaya calıstıgın makine ile ping atabiliyor mu onu denermisin

işte o olmuyor, router sıkıntısı o yüzden diyorum.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

abi ağdaki makinelerde birbirleri ile haberleşemiyorsa pek bişi diyemicem 

firewall vs varsa onlardan olabilir, dediğin gibi modemden olabilir aklıma pek bişi gelmiyor

modem arayüzünden port forwading olayı yapmayı deneyebilirsin

http://www.youtube.com/watch?v=zmPUpA3z2hc

şurda bir anlatım buldum ( tcp 80 portunu açman gerekli ) 

Genki tarafından 26/Ara/13 19:13 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1911 Toplam Mesaj: 12