Kasa İçi Soğutma İçin Fantazim War Da
-
Arkadaşlar aklımda bi fantazim var da....Kasa içini kuru buz (katı CO2) 'la soğutmak istiyorum . :DNem olayını nasıl halledebilirim we ya KAsanın içine kuracagım tesisat nasıl olmalı sizce??
-
donanım bilgisi iyi olan müritler ve rene var ona bi sor bence
-
ben soğuk su şişelerinden koyuyorum valla yazları...bir poşet içinde sende koy istersen ama daha gelişmiş bir yöntem arıyorsan ve bulursan buradan haber ver =)
-
bnde merak ediyom batu ama konu yanlış yerde :|
-
endotermik bir şekilde tepkimeye giren iki madde bul, ikisini bir kapta karıştır ve sok kasanın içine :D
ısı arttıkça onlar ısıyı tepkimeye girmek için kullanır ve kasa soğur :) belli bi zaman sonra kasadan çıkartır yerine yenisini koyarsın, o sırada çıkarttıklarının ısısı düştükçe tepkime girenler yönüne kayar :)) ve eski haline gelir.. bu böyle hep devam eder :D
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------endotermik bir şekilde tepkimeye giren iki madde bul, ikisini bir kapta karıştır ve sok kasanın içine :D
ısı arttıkça onlar ısıyı tepkimeye girmek için kullanır ve kasa soğur :) belli bi zaman sonra kasadan çıkartır yerine yenisini koyarsın, o sırada çıkarttıklarının ısısı düştükçe tepkime girenler yönüne kayar :)) ve eski haline gelir.. bu böyle hep devam eder :D
-----------------------------
yada ters tepki olur ortaya inanılmaz bir ısı yayar.ç soğutmak yerine ebesin şey eder :D
-
FOXXLY bunu yazdı:
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------endotermik bir şekilde tepkimeye giren iki madde bul, ikisini bir kapta karıştır ve sok kasanın içine :D
yada ters tepki olur ortaya inanılmaz bir ısı yayar.ç soğutmak yerine ebesin şey eder :D
-----------------------------zugahahahha aynen , :D:DD:
-
bu işlerin ustası meraklısı computerwolf konuyu görünce aydınlatıcı bilgiler yazacktır...
-
bizim bi arkadaş vantilatörü direk bağlamıştı kasaya yandan sende böle bişey yapabilirsin
ya da bi kimya hocasına falan danışırsan cold-m4'ün fikride güzel
-
vantilatörü geçen yaz denemiştim bi fark olmamıştı
-
bermuda bunu yazdı:
-----------------------------vantilatörü geçen yaz denemiştim bi fark olmamıştı
Ben bi ara vantilatorü kullandım valla çok işe yaramıştı :|