Kaslanlar
-

Geçen discoveryde izleyene kadar böyle bir hayvan olduğu tamamen aklımdan çıkmış görünce hatırladım fakat programın sonlarına yetiştiğim için çok şey kaçırdım.İnsan kontrolü altında üretilen kaslanların amacı ne ? Ne yapılacak bu hayvanlarla ?Bu hayvanlardan biri bakıcısına saldırdığında öldürülüyor mu,bunları denetleyen kimse yok mu? Ve hepsinden önemlisi insanlar bu yarattığı ırka kendilerine karşı asi davranıldığında onları cezalandırma hakkına sahip mi ? doğada tek başlarına var olamayacakları söylenmişti programda bu hayvan hiç mi vahşileşmiyor hep insan gözetiminde ve bu kadar serbest bırakılıyor ? -
Ne bu yahu Gözlerime inanamıyorum, Ne Kadar da Büyükmüş, Adam Benden Çok daha iri olduğu halde Ne kadar kalmış hayvanın yanında. Ben olsam beni tek lokmada yer gibi Duruyo resimdeki yahu. :)
-
Bu hayvanların ortaya çıkmasında insanların direkt olmasa da dolaylı yoldan etkisi vardır. Öncelikle aslan Afrika kökenli olup, kaplan ise Asya kökenlidir, fakat insanların çeşitli sebeplerden dolayı hayvanların yerlerini değiştirmesinden dolayı böyle sonuçlar ortaya çıkmıştır.
Yani hocam sürekli insan kontrolünde üreyen bi hayvan değil =)
Kafasına göre takılma yetisine sahip :D Diğer hayvanların hangi hakları varsa bunların da olmalı bence :)
Bu arada bu hayvanın büyüme evresi hiç bitmiyomuş, durduracak bi hormon söz konusu değilmiş..
Vay anasını be...
Dip Not: Kaslan ismi de ilginç olmuş, sen al Liger'ı kaslan diye Türkçeleştir :) Takdir ettim :P (Sözüm sana değil Nikoteen :D )
-
hey maşallah bu ne ya :D
-
Ziyaa abbimizin aslan gerçek olmuş gibi!...
:D
-
atma ziyaa
-
ben discoverychannelda izlediğimi söyluyorum hocam bu hayvanlar doğal ortamda bulunmuyor haliyle kafalarına görede takılamazlar aslanla kaplan bir araya gelince sence hiç sevişirler mi hocam ? bi bilgim oldugundan değil ama bana hiç mantıklı gelmedi yani sen nerde okudun bunların doğal olarak ürediklerini ? Haklarını sormamaın nedeni de;Bu hayvanların sadece belli başlı yerlerde olduğunu bildiğim için sordum yani bir nevi labaratuar deney alanı.. bu hayvanların doğada sağ kalamayacakları tahmin ediliyor dendi discoveryde haliye bu hayvanlar özel bir yerde yetiştiriliyor,besleniyor.İşte bu yüzden yasal olarak hakları olsa bile bunlara sokaktaki bir köpeğe birisi bişey yaptığında görürsün fakat oraya elini kolunu sallayan giremez herhalde o yüzden sordum bence ilk yaratılan ırk bireyi böyle resimlerdeki gibi sakin bişey değildir insanlar kesin yapmıştır yine bi boklar..ismini ben mi koydum neden üstüme alınayım :) ama kaslan bence tdk nın türkçeye kattığı en güzel isimlerden biri olmuş :) cd ye dönen tekerlek diyen bir kurumdan böyle pratik bir isim her zaman çıkmaz :)
edit: sirklerde kullanılıyormus bu hayvanlar. -
ilk defa görüyorum bu hayvanları.acaipmiş çok iri yarılar şimdi bunlar aslanla kaplan çiftleşincemi oluyo?
-
evet erkek aslanla dişi kaplan ve büyümeyi önleyici bir genleri olmadığı için sürekli büyüyorlar ve her melez ırk gibi kısırlarmış.Hayatları çok kısa oluyor denmiş linkte işte bende böyle bişeyler hatırlıyordum ! bu hayvanlar belli bir büyüklüğe erişince onu üretenler tarafından öldürülüyor denmiş linkte ! Böyle birşey varmı yaa bu çağda ! Gerçek mi bu ?
http://www.heartsmagic.net/eve-isterim-bundan-bir-tane-liger/
edit: edindiğim bi kaç bilgi daha: Bu hayvanların ömrü hiçte kısa sayılmazmış..Hogle hayvanat bahçesinde 1948 doğan "dişi" kaslan Shasta 1972 24 yaşında ölmüş.Bloemfontein hayvanat bahçesinde 18 yaşında bi kaslan da 798kg ağırlığıyla gines rekorlar kitabına girmiş.Bir başka hayvanat bahçesindeki kaslan sa 21 yaşında ölmüş..
Kaslanlarla ilgili ölüm raporları:
2008'de gönüllü bakıcısına saldıran bir kaslan sığınağında ısırdığı bakıcısının bir süre sonra yarasından iltihap kaparak ölmesine neden olmuş.(iyi yine yapabilecekken tek lokmada canlı canlı yememiş)
1995'te toplamda 19 tane olan aslan,kaplan ve kaslan topluluğu harabe bir oyun çiftliğinden (ben böyle çevirdim walla) kaçtıktan sonra öldürülmüş. -
o deilde şunu merak ettim şimdi konuyuda baltalamak gibi olucak ama insanla hangi hayvan çiftleşirse bi melez çıkar ortaya acaba? varmı boyle bi bilgisi olan
-
insan ırkının bu kadar hızlı üremesi ve her buldu yere yerleşmesi sonucu diğer doğa hayvanlarının alanlarına tecevüz söz konusudur
bu yüzden artık ilerde şimdi bildiğiniz canlıların bir çoğu hiç olmayacak ve olanlar da evcilleştirilicek başka yol yok