Katiplik Mülakatı
-
7 sene önce Kütahya'da girmiştim soruların hepsini bilmeme rağmen 54 kişi arasından sonuncu yapmışlardı beni :)
-
dayı olan varsa 2 maaş veririm :)
kaç kelime yazdığımız belli değil söylemiyorlar. sadece başarılı oldun bilgisi verildi.
95 kişi geçmiş 20 kişi alacaklar.
-
siyah takım elbise içine beyaz gömlek kırmızı tonlarında kravat ve kahverengi iskarpin ayakkabı
saç ve sakal traşın güzel olsun saçların abartılı olmasın hafif bir jöleyle şekil verebilirsin parfüm olarak fazla baharatlı olmayan yaz geldi ona uygun bir koku sürebilirsin
mülakat sırasında kimseyle konuşma kimseye bir şey sorma kendine sordurtma herhangi bir küçük bir şey moralini bozar ve asık bir suratla çıakrsın komisyonun karşısına
içeri girdiğinde halini hatrını sorarlarsa sen cevap ver ama kesinlikle onlara " siz de nasılsınız " gibi bir soru sorma
kendine güvenin tam olsun fazla bağırmadan konuş ama keskin bir dille konuş
sorulan herşeye doğru ve samimi bir şekilde cevap ver kıçından bir şey uydurma herifler anlıyorlarsorulacak sorular az çok bellidir Atatürkün ilkelerini inkilaplarını su gibi bil
katiplikle ilgili hangi kanun yasa varsa onu bil
genel kültürle ilgili olarak güncel olaylar olabilir en son nerde deprem olmuş nerde sel felaketi olmuş bizim ülkeyle ilgili 2020 olimpiyatlarını sorabilirler hangi ülkelerle yarışıyoruz gibisinden
bunları yap bakalım sonuç ne olacak -
captain bunu yazdı
biladerim dayın varmı dayın dayın varsa sorular şunlar adın soyadın anne adın baba adın doğum tarihin dayın yoksa eğer ki atatürkün ebesinden tutda köpeğine vs vs vs yakın tarih osmanlı tarihi atatürk ilke ve inkılapları nerde 20 cmlik çubuk onları bulup soruyolar. dayı bulmadan işin zor anlıcan :)
Kaptan içimden geçenleri ne kadar da güzel ifade etmiş.
-
Mülakata gidecek arkadaşlar takım elbise ile gitsinler, kılık kıyafet düzgün olsun, dik durun mülakatta, genel kültür ve anayasadan çıkar genelde mülakat soruları, ayrıca bilmediğiniz soruya direk bilmediğinizi söyleyin, amaç kendinizi ifade edebiliyor musunuz ve gerektiğinde doğru şeyler söylüyor musunuz onları görmek :)
Sınavı geçtikten sonra da pm atın ki haberci denen Adalet Bakanlığı messengerından birbirimizi ekleyebilelim :)
-
Takım elbise giyin tabiki.
Ayrıca kendinizi fazla memur oldum havasına kaptırmayın daha sonra üzülürsünüz.
İnanın bana içeride doğru cevap verip vermemeniz hiç önemli değil, klasik bi laf olucak ama torpilsiz girmeniz baya bi zor.
Bende 4.mülakatıma giricem ama hobi olarak giriyorum mülakatlara :)
-
Pc-ErrOr bunu yazdı
İnanın bana içeride doğru cevap verip vermemeniz hiç önemli değil, klasik bi laf olucak ama torpilsiz girmeniz baya bi zor.
hocam peki mülakatların genel durumu nasıl geçmişti
-
Adam eger eleyecekse 2 lsfina bakar zaten.
Kaldi ki boyle yerlerin kimin elinde oldugu belli hevesini kirmayimda ABi'siz ABLA'siz zor be hocam :/ -
MaTRiXe bunu yazdıPc-ErrOr bunu yazdı
hocam peki mülakatların genel durumu nasıl geçmişti
Bana bakarsan 3üde gayet güzeldi, ancak sordukları soruların hepsinin bilinmesinin imkanı yok.
Listeler hazırdı, biz görüntü için ordaydık sanırım :)
Edit: Ayrıca benim daha önceki 3 mülakatım 2'si Danıştay 1'i Yargıtay'ındı. Adliye'nin mülakatına ilk defa giricem.
Pc-ErrOr tarafından 02/Nis/13 22:42 tarihinde düzenlenmiştir -
binlerce kişinin bunlara umut bağlamasına sebep olanlar utansın ne diyeyim. Umutlar da sönük aynen dediğin gibi görüntü olsun diye ama şunu anlamıyorum mülakatı yapanlar da kof insanlar mı bu kadar torpil dönüyor. Anlamıyorum böyle basit mi bir insanın hakkını gasp ediyorlar tüm yaşamını etkileyebilecek birşey belki lanet olsun bok varmış gibi bunları düşünüp isyan edercesine konuşuyorum. Neyse tamam gidip kendime kızayım