İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
Katkısız Fındık Ezmesi, Taze Süt, Yumurta, Et Vs.
Katkısız Fındık Ezmesi, Taze Süt, Yumurta, Et Vs.
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
memleket ne hale geldi ya, yediğimiz içtiğimiz hiçbir şey doğal değil. her gıdada bi hile hurda.
yazık...
Sorma, aga madem gida ya hile karistiriyor adami men edeceksin ticaretten, yuklu miktar ceza keseceksin ki kimse yapmaya cesaret etmesin.
Adam hem halki milleti zehirliyor, hem para kazaniyor. Yakalaninca 3-5 bin tl ceza kesip 7 gün kapatma veriyorlar o kadar.
Sonra adam firma ismini degistirip ayni ise devam ediyor.
-
underzero bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
memleket ne hale geldi ya, yediğimiz içtiğimiz hiçbir şey doğal değil. her gıdada bi hile hurda.
yazık...
Sorma, aga madem gida ya hile karistiriyor adami men edeceksin ticaretten, yuklu miktar ceza keseceksin ki kimse yapmaya cesaret etmesin.
Adam hem halki milleti zehirliyor, hem para kazaniyor. Yakalaninca 3-5 bin tl ceza kesip 7 gün kapatma veriyorlar o kadar.
Sonra adam firma ismini degistirip ayni ise devam ediyor.
bi dernek vardı ata tohumları takas etme vs. uygulamaları vardı, onları bulup almak lazım
-
Sayın müridemiz @futurist hocamın her dediğine katılmakla beraber;
Maalesef, köy denen mübarek ile bir bağlantınız yoksa eğer şansa yaşayıp, gitmeniz gerekiyor. Organik bal ile uğraşıyorum aranızda hatırlayanlar olacaktır. Çok çok küçük ve sezonluk iş yapıyoruz. Ama buna rağmen söyleyeceğim ve öğrendiğimiz iki şey oldu. Millet organiğe aç aç. Gerçekten organik ve beğenilen mal tutuluyor. Ve satılıyor. Bunu bizzat yaşadık. Aklımızda bir sürü soru vardı. Ya çok kovan aldık çok ürettik gibi başlarda giriş yaparken. Çıktı dedik 15 günde bitti hepsi. Hayır reklam yok. Tamamen müşterilerimiz bizim reklamımız oldular. Ponzi sistemi gibi yayıldık. :) Diğer husus ise sanırım hile hurda işin içine girmeyince asıl doyumcul kazanç sağlanamıyor. Çünkü üretim konusunda maliyetler çıkmıyor ayrıca zaman/emek karşılığını almıyor. Yani burada saçma sapan bir çıkmaz var. İşin hakkını verip birşeyler yaparsan bu ülkede ya değerini bulamazsın ya da çok geç bulursun. Sahtekarlarda bu dediklerimi şansa bırakmayıp hile yapıyorlar. Biz çok geçte olsa geçte olsa emeklerimizi şansa bıraktık. Zaman bakalım ne gösterecek.
-
ben buradan alıyorum doğal ürünleri memnunum
-
DJ_Alper bunu yazdı
kendin yap
ben evde fındık ve fıstık ezmesi yapıyorum
neyle öğütüyorsun?
-
do_som bunu yazdı
sütü yogurt yapın tüketin bence.
4-5 aydır probiyotik yogurt yapıyorum ben güzel oluyor :d sindirimi_de süte kıyasla daha kolay oluyor.
^^D` yoğurt yapmak için Maya mı kullanıyorsun, Bitki mi? şaka değil hâ, sütü yoğurda çeviren bitki var'mış. kendim görmedim.
bir de, uzun sürede ekşiyor mu yoğurt'un? köy yoğurdu acayip ekşi oluyor, bir de kaya gibi oluyor. metal kaşık kırılır, o derece. ^^D`
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
kendin yap
ben evde fındık ve fıstık ezmesi yapıyorum
neyle öğütüyorsun?
rondo ile 2-3 dk da hazır oluyor hele fıstık ezmesi daha mükemmel oluyor
iyice basılı tutun 2-3 dk da zaten anlıyorsunuz yağıda içinde kalıyor süper oluyor
çiğ fındık veya fıstık alırsanız daha da yağlı elde edersiniz
istersen şeker at istersen az biraz nutella koy istersen diyet olsun
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıdo_som bunu yazdı
sütü yogurt yapın tüketin bence.
4-5 aydır probiyotik yogurt yapıyorum ben güzel oluyor :d sindirimi_de süte kıyasla daha kolay oluyor.
^^D` yoğurt yapmak için Maya mı kullanıyorsun, Bitki mi? şaka değil hâ, sütü yoğurda çeviren bitki var'mış. kendim görmedim.
bir de, uzun sürede ekşiyor mu yoğurt'un? köy yoğurdu acayip ekşi oluyor, bir de kaya gibi oluyor. metal kaşık kırılır, o derece. ^^D`
biz hazır yoğurt almayız
süt tedarikçilerim var yoğurdu mayaya gerek yok başka yoğurtdan bile yaparsın 1 kaşık olması yeterli akşamdam mayayı koy sabah dolaba koy ertesi gün ye
mutlaka büyük şehirlerdede çiğ süt satan yerler vardır hatta artık sütmatikler var para arıyorsun kabını koyup dolduruyorsun burda bir çiftlik sahibi şehrin ortasına koydu günde yarım ton süt satıyo
ekşilik tatlılık mayalama tekniğiyle alakalı hanım yapıyor ben pek bakmıyorum ama sıcakken mayalarsan ekşi oluyor diye biliyorum parmağı yakmayacak kadar sıcak olmalı
eğer 2 hafta felan durursa (bizde pek mümkün olmuyor 1 haftada tüketiyoruz) ozaman ekşimeye başlıyor ozaman o ekşi yoğurtdan yğurt çorbası yaparsın yada bizim erzurumun meşhur ayran aşı :) ekşiden daha süper oluyor ayran yapar yine içersin
benim işyerimin yanında mandra var bi yoğurt aldım koydum dolaba 1 ay geçti küflenmedi :)
bu arada çiğ süt burda 4-4,5 lira arası 4 lira normal 4,5 simental inek sütü (daha yağlı oluyor)
DJ_Alper tarafından 20/Nis/21 09:14 tarihinde düzenlenmiştir -
kırsalda görev yapmanın faydalarını dibine kadar kullanıyorum köylerden süt, peynir, çökelek, tereyağı, yumurta ihtiyaçlarını karşılıyorum et ihtiyacını yine aynı şekilde 3-4 ayda bir kuzu kestirip temin ediyorum
ne varsa köylü vatandaşta var. Herkes bizim kadar şanslı değil maalesef, 2 evladım var belirli bir yaşa gelene kadar kırsalda çalışmaya devam inşallah...
-
DJ_Alper bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıdo_som bunu yazdı
sütü yogurt yapın tüketin bence.
4-5 aydır probiyotik yogurt yapıyorum ben güzel oluyor :d sindirimi_de süte kıyasla daha kolay oluyor.
^^D` yoğurt yapmak için Maya mı kullanıyorsun, Bitki mi? şaka değil hâ, sütü yoğurda çeviren bitki var'mış. kendim görmedim.
bir de, uzun sürede ekşiyor mu yoğurt'un? köy yoğurdu acayip ekşi oluyor, bir de kaya gibi oluyor. metal kaşık kırılır, o derece. ^^D`
biz hazır yoğurt almayız
süt tedarikçilerim var yoğurdu mayaya gerek yok başka yoğurtdan bile yaparsın 1 kaşık olması yeterli akşamdam mayayı koy sabah dolaba koy ertesi gün ye
mutlaka büyük şehirlerdede çiğ süt satan yerler vardır hatta artık sütmatikler var para arıyorsun kabını koyup dolduruyorsun burda bir çiftlik sahibi şehrin ortasına koydu günde yarım ton süt satıyo
ekşilik tatlılık mayalama tekniğiyle alakalı hanım yapıyor ben pek bakmıyorum ama sıcakken mayalarsan ekşi oluyor diye biliyorum parmağı yakmayacak kadar sıcak olmalı
eğer 2 hafta felan durursa (bizde pek mümkün olmuyor 1 haftada tüketiyoruz) ozaman ekşimeye başlıyor ozaman o ekşi yoğurtdan yğurt çorbası yaparsın yada bizim erzurumun meşhur ayran aşı :) ekşiden daha süper oluyor ayran yapar yine içersin
benim işyerimin yanında mandra var bi yoğurt aldım koydum dolaba 1 ay geçti küflenmedi :)
bu arada çiğ süt burda 4-4,5 lira arası 4 lira normal 4,5 simental inek sütü (daha yağlı oluyor)
abi tedarikçilerine nasıl güveniyorsun. Ben almak istediğimde köylünün üreticiye satamadığı antibiyotikli ilaçlı veya kontamine sütü sattıklarını söyledi birisi. Bir kere de tüm mahallelinin bayıla bayıla içtiği sokak sütçüsünden aldık resmen mermer tozunu suya katıp satıyor eleman peynir yaptık taş gibi oldu, sütte gram yağ çıkmadı ve o eski, anneannemin inekten sağıp sobada pişirdiği süt gibi kokmuyordu.
sucuk için de geçenlerde kayseriye gittiğimde oradan sucuk baharatı aldım paket olanlardan değil baharatçıdan evde onu deniyorum şuan lakin yine içime sinen bir et bulamadım. gidip marketten (migros veya metro) alıyoruz o da ilaçlı mıdır hormonlu mudur bilemiyorum
neyse ki yumurtayı teyzem 20 25 tane tavuk aldı köyde geniş tarlada yayılıyor oradan temin ediyorum.