Kavgacı Türkler İş Başında
-
Galatasaray-Fenerbahçe maçından yansıyan kavga görüntüleri, İsviçre medyasının aklına ceza aldığımız olaylı Türkiye maçını getirdi. Gazeteler haberi, "Kavgacı Türkler yine işbaşında" diyerek duyurdular.
Blick gazetesinde yer alan haberde "Fenerbahce Kalecisi Volkan Galatasaray maçında delirdi. Lincoln'ün üstüne gidip bütün siniriyle tekmeledi" denildi.
Kavgayı "boğazdaki tehlikeli futbol" olarak niteleyen gazete, Volkan'ın, Lincoln'ü çok kötü dövdüğü öne sürüldü.
Haberde "Bu tekmeler Türkiye'de ilk ve yeni birşey değil" denilerek, olaylı İsviçre maçı hatırlatıldı.
Haberde "İsviçre milli takımını oyuncuları da 2005 yılında İstanbul'daki maçta hayatlarını kurtarmak için gardoroba kostular. O zamanlar da bu kavgacı Türklerin arasında Volkan da vardı" denildi.
Volkan'ın o maçta İsviçre Milli takım oyuncularına saldırdığı öne süren gazete, "Çarşamba günü yine aynı olaylar teklandı. Türkiye'de bu olaylar artık gayet normal görülüyor" diye yazıldı.
İsviçre basını, Türkiye ile 11 Haziran'da Avrupa Şampiyonasında karşılacaklarını belirterek, uluslararası arenada Türk futbolu için şimdiden karalama kampanyasına girişmiş bulunuyorlar.---
Üzücü.Adamlar fırsattan yararlanıp,Isvicre macinda olanlari tekrardan gündeme getirmiş :|
-
volkan o tekmeyi atarken bunları düşünmesi lazımdı
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------O tekme atma isteği 1/2sn. arasında karar verilmiş bir olaydır.O zaman aşımına uğramış ve onları düşünememiş olabilr, kısaca bir anlık eves - reflex !!
-
kavgacıyım varmı
-
Fuzulli bunu yazdı:
-----------------------------amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------O tekme atma isteği 1/2sn. arasında karar verilmiş bir olaydır.O zaman aşımına uğramış ve onları düşünememiş olabilr, kısaca bir anlık eves - reflex !!
iyide hacım ne anlatmaya çalışıyorum.profesyonel bir fotbolcu bunları düşünmek zorundadır.kendi adını,takımının adını, ülkesinin adını düşünmek zorundadır.gençliğine vermek lazım
-
Fuzulli bunu yazdı:
-----------------------------amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------amele ye katılıyorum..
Zamanla bu da geçer :) olgunlaşcak elbet..Türk futbolunun Volkan gıbı bı kalecıye ıhtıyacı var..
90 + bılmem kacta ezelı rakıpten ceyrek fınalde gol yıyıp elenmenın seysı :)
-
Abi bir anlıl sinirle yapması normal !
Onlar arasında geçen diyoloğu bilmedimiz için yorum yapmamız pek doğru sayılmaz ama Volkan 'In yaptığı şey yanlıs olduğunu bende biliyorum...dediğim gibi bir anlık sinir !
-
hacım açıkcası lincolnün buna ana bacı sevgili kaydığını sanmıyorum.
cezanın hafifletilmesi için götten uydurma gibi geliyor.
ama ne konuşulduğunu bilmiyorum
-
doğru kardeşim.KAvgacı Türkler yalan diyebilir misiniz?
Discovery'de dünyaca ünlü holiganlar diyor 2. programda Türkleri gösteriyor.Gidin bakalım bir maça arkanızdaki, sağınızdaki , solunuzdaki kaç kez küfür edecek.
Eses maçlarına giderim arada bir genelde takım tutmam ama fbyi hiç sevmem.Neyse gittim maça herif bir başladı küfüre önce hakem.Sonra sinirini alamadı karşı takım oyuncuları.Oda yetmedi karşı takımın taraftarlarına ne bağrıyorsunuz .... diye bastırdı.Sonra kendi futbolcularınada küfür etti.
Bu bir kere değil iki kere değil her maçta var.Türkler kavgacıdır.Bu imajı biz yarattık.Kalkıpta kavgacı değil demeyin.Ya kavgacı olmamak için uğraşın yada benim gibi kavgacıyız kralı gelse .... deyin.
-
içimizde var adam dövmeyi seviyoruz bu ayrı ama volkan gol yiyince delirmedide neden sonra aniden lincoln e dönüp saldırdı diye düşünmek gerek,bişeyler demişki adam delirmiş.
nasıl koyduk ama demesi bile yeter o an için.
-
fener maçında staddaydım , yok böyle bi şey , karsı rakip galyana getirmeye küfür etmeye çalısıyor ,fenevbahçeliler küfür
ediyor biz aşağıda mı kalcaz... bizde küfür edioruz ondan sonra o oluyor bu oluyor.. Bu Ezeli rekabet papazın çayırında
başladı.. Sonsuza kadar devam eder..
Volkan Ve Lincoln konusuna gelince ;
Lincoln'un öyle bi şey yapacağını zannetmiyorum , Hadi etse bile volkan bunu nerden anlıcak portekizce mi biliyor volkan ?
volkan gibi milli takım kalesini koruyan kalecinin yapmamsı gerekn bi hareketti bu , ondan sonra zaten olaylar oldu , biizm
tribünnden 4-5 kişi atlıcaktı , sahaya girmek için polisler engellediler.. Aslında bu holiganlık vs vs bi olay değil ...
Bana göre bu fanatik'lik , O adamların sahaya girme istemesi vs vs yapması , veya en ufak bi örnek verirsek taraftarların
şampiyon cimbombom diyerek bağırması , gs storedan gidip kendi ekonomik şeyiyle bile takıma katkı yapması , vs vs
bence fanatikliktir ve takımını ne kadar cok sevdiğinin göstergesidir...
galatasaray ve fb rekabeti olmasa belki türk futbolu bu kadar tanınmazdı , Dikkat ederseniz dünyanın en büyük ve en sayılı derbileri arasındadır..
Bu kadar sayılı derbiyse olayda cıkar , kavga da cıkar , küfür de olur bazı olaylarıda görmezlikten gelmek gerekir...
Ama basın biraz fazla büyütüyor :)