Kaza Yaptım Kusur Oranı Nasıl Olur?
-

Sarı araba benim. Yeşil arabayla çarpıştık.
İki yoldada yolver / dur / trafik ışığı tabelası yok.
Benim geldiğim yol tek yön adamın geldiği yol gidiş dönüş ama tabela filan da yok.
Kusur oranı nasıl olur.
Yolların ikisi de mahalle arasında yol çizgdi vs de yok.
Nasıl ilerlemem lazım?
@DjAlper 'e de sonsuz teşekkürler.
zeybekustasi tarafından 13/Eyl/26 13:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Sanırım senin kusur oranın fazla çıkar yanlış hatırlamıyorsam soldan gelen araca daima yol verilir kaza durumunda bu kuralı ihlal ettiği için sağdaki suçludur
buraya yazabildiğine göre yaralanmalı yada ölümlü kaza değil onla geçmiş olsun bi sadaka ver
-
Sen : %25
Karşı Taraf : %75
Kontrolsüz kavşaklarda daima sağdan gelene yol vermek zorundasın. Sağdan gelenin geçiş üstünlüğü vardır. Aslında fren yapsaydın tüm hata karşıya yüklenecekti fakat fren yapmadan çarptığın için %25 senin.
-
Herhangi bir işaret olmayan (levha, ışık, trafik işareti...) 4 yol ağızlarında sağdan gelene öncelik verilir. Kaza tutanağına ikinizinde frene basmadığını yazma, o zaman her 2 aracada %50 kusur yazılır. Ama diğer türlü sen diğer aracın sağdında kaldığın için sana yol vermek zorunda. Ona%75, sana da %25 verirler.
Diğer aracın sağında kaldığını tutanakta özellikle belirt hocam.
-
CiRKiN bunu yazdı
Sanırım senin kusur oranın fazla çıkar yanlış hatırlamıyorsam soldan gelen araca daima yol verilir kaza durumunda bu kuralı ihlal ettiği için sağdaki suçludur
buraya yazabildiğine göre yaralanmalı yada ölümlü kaza değil onla geçmiş olsun bi sadaka ver
yanlış hatırlıyorsun, sağdan gelene yol verilir.
-
iki tarafta cadde veya iki tarafta sokak mı nedir? önemli olan o , ikiside aynı statüdeyse evet %25 alırsın karşıda %75 ondanda bı bok cıkmaz zaten
-
Sokagin caddenin adini yazsan da google mapsten baksak, sagdan gelen hakliydi diye hatirliyorum
-
-
Biri cadde biri sokksa işler değişir. Eşitlik durumunda sağdan gelene yol verilir.
-
Hiçbir işaret yok bu durumda araçlar her zaman sağdan gelene öncelik vermelidir hatta ona göre sağdan biri her ana gelebilir diye hazırda olmalıdır. Hatta senin frene basmaman gayet normal yol hakkı senin senin frene basma yükümlülüğün yok kaza tamamen yeşil arabanın suçu.
Madde 57 – Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası veya ışıklı trafik işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda; b) 3. Yukarıdaki haller dışındaki kavşaklarda, soldaki sürücüler sağ taraflarındaki karayolundan yaklaşan sürücülere ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar. kaynak
https://www5.tbmm.gov.tr/tutanaklar/TUTANAK/MGK_/d01/c010/b169/mgk_010101690457.pdf
ucenmi tarafından 13/Eyl/26 14:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Sen sokaktan çıkıyorsun, adam ana caddeden geliyor gibi algıladım.
Bu durumda sen kusurlu çıkacaksın %80 oranda.