folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kediden Anlayanlar



Kediden Anlayanlar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2010
    Erkek

    scottish foldları nerden bulabiliriz beyler ?


    mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı
    zeyrekli bunu yazdı
    ZoRKaYa bunu yazdı
    kafkafkaf bunu yazdı

    Hocalar ne yaptınız kediye kesinlikle çiğ hiç bir gıda verme parazit olur; hem kendi hem sizin sağlığınızı tehtid eder.

    Soğan, şeker verme kör edersin,

    Yaşı daha küçük süt ver öncelikle ama yarı yarıya suyla karıştır çünkü tam hazmedemez.

    Sütün yanında ucuz yollu kuru mama verebilirsin. Ama param var diyorsan internette mama karşılaştırmaları var besin değerleri kediler için ideal olan mama markalarını tercih edebilirsin.

    Arada bir pişmiş yumurta, pişmiş balık, et, tavuk... siz yedikçe onada gönül rahatlığıyla verebilirsin. Dikkat etmen gereken kılçık kemik olmasın boğazına takılabilir.

    Bir kaç ayın sonunda belediyenin veterinerliğine götürtüp sokakta beslediğini aşılatmak istediğini söyle muhtemelen bedavaya aşılarlar. Bedava yapmazlarsa bile 60 80 gibi bir paraya çipli kimlik taktırıp tüm aşılarını bedavaya yaptırabiliyorsun diye hatırlıyorum.

    Olgunluğa eriştiğinde kısırlaştırman gerekecek, bu onun hem ömrünü uzatıyor hem de daha huzurlu bir ruh haline kavuşturuyor.

    Ona nasıl bakarsan öyle yetişecek ve karakter kazanacak severken fazla hırpalamazsan göbeğini sevdiren sırt üstü uyuyan bir kediye sahip olursun.

    Seni tanıyıp güvendikten sonra gırtlağını sıksan seni ısırıp tırmalamaz. O yüzden sakın korkma hayvanı sevmeye tam mıncıklancak yaşta :D

    Eğer evin bahçeliyse sen sadece kapıyı açık bırak o kumun içine sıçıp işeyecek ve üstünü kapatacak. Değilse leğenin içine temiz kum-toprak doldurup 3-4 günde bir yenilersen kokusuzca bu problemide aşmış olursun.

    Bu hayvanlar dünyanın en temiz yaratıklarıdır. Tüylerini sürekli temiz tutmak için sürekli yalanarak banyo yaparlar. Bu yüzden suya sokmana gerek yok. Derileri çok hassastır parfüm şampuan gibi kimyasalları tüylerinden uzak tut hem zehirlenme hem tahriş riski yaratabilir.

    bak bu söylediklerini dinleyeceğim verdiğim et zaten çiğ değildi pişmişti :) kediciğin sadece gazı varmış onu da öğrenmiş oldum nasıl çıkarılacağını da ve rahatladı snunda :) onun için bi sepet ayarladım kucağımdan inmiyo kucağıma çıkıp uyuyo uykuya iyice dalınca yavaşça sepete koyuyorum uyanıp çıkıyo 3-4 derken sonunda anladı da yattı yerinde :)

    Üstadım onlarca yıl kedi besledim ve doğru bildiğim birçok şeyin yıllar sonra yanlış olduğunu bizzat veterinerden öğrendim. Bunlar arasında;

    *Kedilerin süt içmesi onlar açısından iyi bir şey değil, sindirim sistemlerine zarar veriyor.
     heleki bu tür problemi olan kediler asla içmemeli.

    *Belki vermedin ama söyleyeyim, zira en sık verilen ve sevdiği şeyler arasında bunlar var. Kedilere asla, ama asla sucuk, salam verilmemeli.

    * Ucuz ve açık kuru mamalar. özellikle kedilerin çok sevdiği miço olarak bilinen mamalar ile kedilerin yaşamlarıyla oynadığınızı bilin ve buna göre kullanın. bu tür mamalar insanda böbrek taşı veya kumu olarak bilinen türde böbrek kristalleri oluşturuyor kedide ve bir süre sonra idrar yolları tamamen tıkandığı için, farketmezseniz birde hayvan ölüyor. Varsayalım fark ettiniz hem sizin ve hem de hayva için olağanüstü büyük bir eziyete dönüşüyor tedavi süreci ki kurtulabilirse tabi. Kısırlaştırılmış kedilerde % 60-70 oranında bu durumla karşılaşabilirsiniz, kısırlaştırılmamış kedilerde de % 30-40 oranında karşılaşılıyormuş. Yani ucuz mama ile kedilerin yaşamlarıyla doğrudan oynuyorsunuz, hani o ucuz mama alıp sokak köşelerine döken bayanlar var ya, onlar birçok zavallının ölümüne sebep oldu.

    *Eğer ben kediyi besleyeceğim diyorsan bunun için çeşitli masraflara da razı olmalısın.  Birkaç aylık bir kedi o, günde yiyeceği şu an için 15 gram filan mamadır. Onun çağına özel  hills veya royal canin tarzı mamalar var, bu tür mamalarla beslemelisin. Ben şu anda 1,5 kilosu 75 TL olan bir mama kullanıyorum, başka bir mamaya geçtiğimde anında kristalize olayı başlıyor ve benimki günde 50 gram yiyor:( büyüdü çerefsiz..

    *Eğer ben bu kediyi besleyeceğim diyorsan, mutlaka kuduz ve gençlik aşılarını yaptırmalısın. Gençlik hastalığı kediler için ölümcül bir hastalıktır, yakalandımı kurtulması imknsız oluyor, gerçi türleri var vs. vs. Sonuç olarak bu aşıyı mutlaka yaptırmalısın, bizdeki çocuk felci aşısı gibi bir fonksiyonu var.

    * Ben bakacağım diyorsan öncelik vermen gereken maddeler bunlar, eğer kralı veya kraliçeyi:) memnun edersen seni ziyadesiyle memnun eder, kısa süre sonra evin içinde yeni bir karakter ortaya çıkar. Kendini beğenmiş, oyuncu, sevimli, olabildiğince yaramaz ve asi.

    * Sormak istediğin bir şey olursa sorabilirsin hocam.

     

     

    Öyle bir anlatıyorsunuz ki çıkıp bulabildiğim ilk yerden kedi alasım geldi, o derece özendirdiniz şu an :D 
    Kedilerden de çok tırsarım aslında alsam korkumu da yenerim de yine de korkumla kalsam iyi olacak galiba :D

    Bana sorarsanız almamanız hata, birde resimleri koyarsam, kesin alacaksınız herhalde. Evinizde herşeyinize ortak, uyuz, asi, yaramaz, sizi gerektiğinde bebekle konuşuyormuş gibi konuşturacak, kaç yaşında olursanız olun evin içinde deli gibi koşturarak oyun oynayabileceğiniz, kısacası asla yapmam dediğiniz aklınıza bile gelmeyen şeyleri her an size yaptıracak sevimli bir yaratık istiyorsanız kedi alın. Ama unutmayın bir bebek, bir çocuk gibi bakım yapmalısınız mutlaka, zira evde yaşayabilmesi için bir ton ihtiyacı var kedinin.


    Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Kasım/2011
    Erkek

    O değil ne zaman biri kedi dese aklıma şu video geliyo cinnet geçiriyorum aq 

    http://www.youtube.com/watch?v=fAeLmXNlDyI 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Superchicken
    Superchicken's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2014
    Erkek

    Veterinere götür kaç haftalık olduğunu anlar ona göre aşı zamanını ogrenırsın. Balkondaysa pirelenir damlasını damlattırırsın veterinere.He Tırnaklarını kesme yavruyken işini görsün :D he bide leğen çok derin olmasın yavrular çıkamıyo pek..


    Korkmayın canım hayal edin..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swalker
    swalker's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2012
    Erkek

    Hocam maksimum 1 aylıktır bu kedi. Ben de russian blue'ya benzettim. Veterinere götür mutlaka. İlk başlarda yavru kedi maması alabilirsin ondan sonra normal mama verebilirsin. Genelde mamayla beslersen iyi olur diğer şeyler dokunabiliyor kedilere. 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Temmuz/2003
    Erkek

    kardeş o kedi 2.5 aylık var, sütten kesilmiş anası göndermiş.

     

    öğrenci adamsan veterinere bırak başkası alsın, çok uğraşırsın, sıkılır bırakmak istersin.

     

    tuvaleti, kumu, kuru, yaş maması, aşısı, hastalığı, piresi, kısırlaştırması derken eben sikilir tek başına.

     

    3 kedi bakıyorum ve 3. yıla giriyorum. pm at görüşelim, bu arada o kedi füme rengi sokak kedisi, bence bi esprisi yok.


    Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2007
    Erkek

    yalnız british sortair lerin fiyatları 1500 lira falan haberin olsun o.O

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baracuda81
    baracuda81's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2009
    Erkek

    Ne zaman gri kedi görsem bu kedi aklıma geliyor

     

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2003
    Erkek

    kediler iyidir :D


    :) mutluyum, huzurluyum
Toplam Hit: 3526 Toplam Mesaj: 31