folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kediler Neden Ters Düşmez?

Kediler Neden Ters Düşmez?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Bilimsel bir açıklama yapmayın ararştırmayın arkadaşlar bunlara ne hacet yapmayın lütfen en güzel açıklamayı yapayım size Allah öyle istedi öyle oldu varmı ötesi he varmı varsa çıksın söylesin dinden çıkarsın valla kafir olursun gavur olursun :) 

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikilller
    Antikilller's avatar
    Erkek

Kediler nasıl hep dört ayak üzerine düşerler?
    Bilimsel olarak izahı biraz zor. Bilime göre düşen bir cisme dışarıdan bir kuvvet uygulamazsanız, ona açısal bir dönme hareketi kazandıramazsınız. Gerçi bir kule atlayıcısı, havuza düşmeden önce havada birkaç kez takla atar, kendi ekseni etrafında döner ama bu tramplen veya kuleyi terk ederken ayakları ile başlattığı bir dönme hareketidir.

Sırtüstü düşen bir kedi önce bacaklarını kendisine, kuyruğunu da bacaklarının arasına çeker, başını yere bakacak şekilde döndürür. Belirli bir noktada tam tersim yaparak bacaklarını ve kuyruğunu açar ve vücudu tam ters yöne, yani yere doğru döner. Böylece paraşüt etkisi yaratarak, hızını da frenler ve inişin yumuşak olmasını sağlar.

Yapılan deney ve gözlemlerde bir kedinin alçak bir yerden düşmesinin, yüksek bir yerden düşmesine göre çok daha fazla hasar yaratabileceği tespit edilmiştir. Örneğin yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki, 32 katlı bir binanın tepesinden düşen bir kediye hiçbir şey olmazken, 7 katlı binalardan düşenlerde ciddi sakatlıklar, hatta ölüm vakaları görülmüştür. Bilim insanları bunu da 'limit hız' ile izah ediyorlar.

Havadan yere düşen cisimler, önce gittikçe artan bir hızla yere düşerler. Sonra kütlelerine bağlı olarak belirli bir mesafede hızdaki bu artış durur ve 'limit hız' denilen sabit bir hızla yere düşmeye devam ederler. Yani bir gökdelenin tepesinden atılan madeni bir paranın yere düşme anındaki hızı ile uçaktan atılan (aynı) paranın hızı arasında bir fark yoktur. İyi ki de yoktur, çünkü bu 'limit hız' olmasaydı ve cisimler gittikçe artan bir hızla düşmeye devam etselerdi, yağmur damlaları kafamıza kurşun gibi düşebilirlerdi.

Bu teoriye göre yüksekten düşen kediler, yaklaşık saatte 100 kilometre sürate gelince limit hıza ulaşırlar, artık hep aynı hızda düşerler ve stresi atlatıp, kendilerine gelir ve gevşerler. Başlangıçta bahsettiğimiz dönme hareketini yaptıktan sonra, Avustralya'da yaşayan uçan sincapların uçuşuna benzer şekilde, tüm vücutlarını paraşüt gibi kullanarak, yaralanma olasılığını en aza indirerek, yere inerler.

Tabii bütün bu deney sonuçlan ve teoriler, hayvan hastanelerine gelen kediler göz önüne alınarak ortaya çıkartılmıştır. Yüksekten düşüp de ölen veya alçaktan düşüp, ölmeyip, olay yerini terk eden, her iki şekilde de hayvan hastanelerine uğramamış kedilerin sayıları bilinmiyor.

Retired UCI MTB Racer DÜ Faculty of Economics and Administrative Sciences Stock Management Coordinator
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

BrighStar bunu yazdı:
    -----------------------------
    HoLyCat bunu yazdı:

ben 13 14 yaşlarimda iken Annem anlatirdi..
    Hatirladigim kadari ile peygamberlerden birtanesi Kedinin Sirtini Sivazlamış ozamandan buyana kediler Sirt üstü düşmezmiş..
    kafamda Soru isareti olustu Bende Birgün Bir kedi Yakalayip 6nci katin Catisindan aşşagiya attim Kedi kafa üstü cakildi..
    Sonra annemin Kediler Hakkinda Anlattiklari Bana sacma Gelmeye Basladi..

Peygamber Efendimis ( s.a.v ) sırtını Sıvazlayanmıs öle denilmektdır. bende öle okumus ve duymustum :)

demek ki tam randımanlı sıvazlayamamış :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Peygmber efendimizin bizzat duası vardır bu hayvan için!

https://t.me/pump_upp
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emre_644
    emre_644's avatar
    Erkek

Kedilerin özel iskelet yapıları sayesinde havada çok süratli bir şekilde pozisyon değiştirebildiklerini, iç kulakta bulunan sıvı sayesinde de dengelerini kolayca sağlayabildiklerini ifade eden Aytuğ, şunları kaydetti:

“Bu refleksleri yaklaşık 3-4 haftalıkken gelişiyor. 2 aylık bir kedi ikinci kattan düştüğünde dört ayak üstüne düşer hale geliyor. Ama kediler, daha yüksekten düşmeleri halinde yine vücutlarına doğru pozisyonu vermeye çalışıyorlar, fakat yere indiklerinde bacaklarına binen basınç kırıkların oluşmasına neden oluyor. Günümüzde kediler apartmanlarda besleniyor. Bu nedenle yüksekten düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar.”

Kediler yüksekten düşünce bir şey olmadığının sanıldığına dikkati çeken Aytuğ, şöyle devam etti:

“Bazen yüksekten düştüğünde sanki kedide bir şey yokmuş gibi algılanıyor. Ama, iç kanama geçiriyor olabilirler. ALINTI ...

Hangisi daha kötü, Cehennem mi, Hiçlik mi?...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Kediyi bi kere 4. kattan attım.

Dört ayak üstüne düştü düşmesine de..

Ayaklar ayrıldı öldü zavallı.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Bu olayın bilimsel bir açıklaması mevcut. Sadece sokak kedileri için değil, bu kural bütün kedi cinsleri (aslan, kaplan, panter, çita, leopar vb.) için de geçerli.

Bu anatomik bir özellik aslında. Bacaklarının eklem bölgelerinin dış kısımlarında "kartal tüyü" denilen bir tüy bitiyor. Bu tüy, insan embriyosu oluşurken de oluşuyor ancak bir süre sonra oluştuğu gibi kayboluyor.

Şimdi bu "kartal tüyü" nedir? Kartal tüyü, kedilerin havada iken kendi vücutlarının yere göre pozisyonunu anlamasını sağlıyor. Eğer ters duruyorsa bunu farkediyor ve hemen ilk önce ön ayaklarını geriye çevirmek suretiyle kendini havada düzeltiyor. Bu bir bakıma kedilere verilmiş olan bir yetenek. Düşüp ölen kediler ise ya vücutlarının destekleyebileceğinden fazla yükseklikten düşmüştür ya da henüz bu kabiliyeti nasıl kullanacağını öğrenememiş kediler olabilir.

Kedilerin bıyıkları ise, girebileceği deliğe sığıp sığamayacağını anlamalarını sağlar. Bıyıklarının kenarlara değmeyeceği genişlikteki deliklerden geçebilirken, bıyık uzunluklarından daha dar olan deliklerden geçemezler, nitekim geçmeye bile çalışmazlar.

Daha fazla bilgi için National Geopraphic Channel'in ilgili videolarını indirerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

HoLyCat bunu yazdı:

ben 13 14 yaşlarimda iken Annem anlatirdi..
    Hatirladigim kadari ile peygamberlerden birtanesi Kedinin Sirtini Sivazlamış ozamandan buyana kediler Sirt üstü düşmezmiş..
    kafamda Soru isareti olustu Bende Birgün Bir kedi Yakalayip 6nci katin Catisindan aşşagiya attim Kedi kafa üstü cakildi..
    Sonra annemin Kediler Hakkinda Anlattiklari Bana sacma Gelmeye Basladi..

iyi bok yedın 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek

Büyüklerin anlattıklarına göre ; Peygamberimiz namaz kılarken bi yılan gelip onu sokmaya kalkmış,kedi de yılanı engelleyip,peygamberimizi kurtarmış..Sonra peygamber kedinin sırtını sıvazlamış.Sebep bu diye biliyorum,hatta Kur'an da kedilerle ilgili sure olduğunu ve bu konunun da ayetlerin içinde geçtiğini duymustum..

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MustyKTE
    MustyKTE's avatar
    Erkek

hşşşt.. instagram.com/m.cebecioglu
Toplam Hit: 8167 Toplam Mesaj: 61