Kedimi... Köpekmi...?
-
Arkadaşalr bugüne kadar bir çoğumuza kedilerin nankör olduğu söylendi hatta bir çoğumuz siyah kedi gördükçe hala saçımızı çekeriz. fakat bu sitede bir arkadaşımız nickini unuttum msn de söylemişti bana suan için 20 günlüğüne aramızda olmayacak onun baan ayzdıklarını sizinle paylaşmak istedim.
Köpek : Sahibinin onan yemek vereceğini bilir bunun için ona yemek veren onu besleyen insana sadık kalır sürekli ona arkadaşlık eder. Bu yüzden köpekleri çok seviyoruz sadık kaçıp gitmiyor
Kediyi Böyle biliyormuydunuz?
Kedi : Kedi ise insanlarla sadık kalmayışı ile sadık olmayıp nankör oluşu ile bilinir. Fakat kedi Rızkın Allah (C.C.) den geldiğini bilir bu yüzden hiç bir insana bağlı kalmaz.
Kuranda da bu gerçek Allah (C.C.) hiç bir kulunun başka bir kuluna el açmasını istemiyor El açanların mahşer zamanı ellerinin ve yüzlerinin tanınmayacak şekilde çürüyeceğini söylüyor..
Bu bilgilerini bana veren arkadaşımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Bana farklı bir bakış açısı gösterdi.
-
Farklı bir açıklaması olan veya başka bir görüşü olan arkadaşlarımız var ise yazmalarını rica ediyorum. beyin fırtınası oluşturabiliriz. Benimde görüşüm artık bu yazdıklarımdaki gibi Kedi yi savunuyorum.
-
ben piton besliyorum. Gayette Sadık bi pitonum var.
-
sibirya kurdu besliyorum 500 bin tane en kral kediyi verseler değişmem.kedi uyuz hayvanın teki ne özelliği var ya :)
-
Nerde yazıyomuş kuranda? :)
-
ked-i vs. kop-ek suresi 26.ayet.töbe töbe çarpılacaz.harbi bende merak ettim nerde yazıo ?
-
kozanaybar bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Hocam direk kedi böyle köpek böyle yasmıyor satece yazan
Bir kulun başka bir kula el açması günahtır ve mahşer zamanı elleri ve yüzleri çürümüş halde uyanacaktır yazıyor.
ikincisi kedinin neresi küsel demişsin her hayvanda haşere mevcuttur zaten benim değinemk istediğim konu farklı :) kasma bu kadar. sadece kedinin nankör olduğunu söyleyenler için bir görüş sunmak istedim
-
kedi tikky işi sibiryadan şaşmam.Hem kediler ve kızlar nankör olur erkekler ve köpekler sadık olur.
-
Abicim harbi bende feci salladim ya :)
-
kozanaybar bunu yazdı:
-----------------------------evet nerde ?
kediler nankör şerefsizlerdir peynir düşmanları az pencereyi, açık bırakmaya kalmıyor dolabı nası açarım düşüncesindeler
bi kere benim civciv vardı büyüttüm horuz yaptım şerefsiz horuzumu yedi boğazını sıkarak a.q bende öldürdüm daha küçüktüm o zamanlar
aklım almazdı 2. kattan üzerine taş attım geberdi kodumun kedisi snradan öğrendim ama nerde yazıyor bilmem kediyi öldürürsen 7 cami yapcakmışsın inanmıyorum ama diyenler var efendimiz zamanında kedi varmıydı ?
ayetlerde kediyi öldürürsen 7 camii yapma şartı var mı ? dede ebe uydurması bence
-
Xsharez bunu yazdı:
Bir kulun başka bir kula el açması günahtır ve mahşer zamanı elleri ve yüzleri çürümüş halde uyanacaktır yazıyor.
ne kulundan bahsediyosun hoca ? kedi köpek ve her türlü haşerat hayvan bitki vs.bunlar insanların ihtiyaçlarını gidermek için yaratılmış araçlardır bi nevi.cennet ya da cehenneme gitmezler.zaten insana hizmet için gelmişler.ahiret gününde kedi köpek sorguyamı çekilecek bir kulun başka bir kula el açması günahtır lafını kedi köpeke uyguluosun.