folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Keenetic Extra DSL + Keenetic Buddy 4 Mesh Kullanım Testi



Keenetic Extra DSL + Keenetic Buddy 4 Mesh Kullanım Testi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Arkadaşlar selamlar , bu foruma takılan herkesin ortak çözümü ve problemi ağ ürünleri , bende bir süre önce bunları yeniledim ve ürünler ile ilgili yorumlarımı yazmak istiyorum.

     

    1 Sene önce   TP-Link TD-W9970 300 Mbps VDSL2 Modemi mi ( Kendisi şuanda 800-900 TL bandında )

    Keenetic Extra DSL (KN-2111) ile değiştirdim.

    TP linkten keenetic ekstra dsl e geçiş sebebim evdeki ağ ürünlerinde aşırı lag olmasıydı örnek vermek gerekirse evde bebek kamerası kullanıyoruz ve bu kamera 7/24 aktif çalışması gerekiyor ( Xiaomi Mijia Smart Home 360 Gece Görüş Kamerası ) fakat uzak erişimi geçtim evin içinde bile yani local den bile izlerken kamera saniyesi donuyor görüntü çözünürlüğü düşüyordu yani diyelim bebeği uyuttuk bizde salondayız açıyoruz tabletten yada telefondan yemek yiyoruz veya tv izliyoruz diğer taraftan çocuğu izliyoruz canlı yayın donuyor takılıyor bazen birden geç geliyor ve sık sık kopmalar oluyordu.

    Sadece kemra değil bunun dışında evde kullandığımız cihazlarda da anlık böyle internet gitmese bile internet gitmiş gibi sinyal kayboluyordu bu nedenle yeni modem arayışımda keenetic e geçtim.

     

    Sonuç olarak yukarıda bahsettiğim tüm sıkıntılar kayboldu , hem local de hemde uzaktan erişimde tüm cihazlara anında veri ulaşıyor hemde çekim gücü daha da yükselmiş oldu. Keenetic modemler çok stabil modemler arkadaşlar , bunun dışında bu modem 5ghz destekli ve şöyle bir güzelliği var , ben modeme uzak olduğumda aynı ağ içinde bir kopma olmadan 2.4 ghz versiyon kullanılırken modeme yakın bir noktaya geçtiğimde otomatik olarak 5ghz ağına yükseltme yapıyor ve hız artışı sağlıyor yani siz wifi ağınızı değiştirmenize gerek kalmıyor.

     

    Mesh olayı.

    Arkadaşlar benim evim dikdörtgen biçiminde ve internetin olduğu oda salonun olduğu odanın tam tersi diğer ucunda bu sebepten ben tp link e ait Mercusys MW300RE 300 Mbps Wifi Güçlendirici kullanıyordum , fakat bu güçlendiricinin olduğu oda da yani çektiği alanda çekim gücü %100 göstersede yine tp link modemde yaşadığım gibi anlık donma takılma tv de netflix vb. youtube uygulamalarının geç açılması bazen ağ yok demesi gibi problemler yaşıyordum

    ayrıca güçlendirici 300mbps destekli olmasına rağmen hız testlerinde hiç bir zaman 30mbps ı göremiyor genelde 3-4 mbps ile 16 mbps arası hızlar görüyordum.

    Geçen gün artık güçlendiriciye değiştirmem gerektiğine karar vererek yine bir diğer keenetic ürünü olan Keenetic Buddy 4 aldım , almadan önce yorumlara bakarak karar verdim , sebebi ise keenetic wifi mesh sistemleri ile yine keenetic modemlerinin iletişim halinde olması ve yönetiminin kolay olması.

    Keenetic buddy 4 ürünün yerini hiç değiştirmeden Mercusys MW300RE 300 Mbps Wifi Güçlendirici yi söktüğüm aynı yere taktım yani konumlar değişmedi bu test için önemli.

    Keenetic mesh ürünleri kurulum yaparken ana ağın bir keenetic modem tarafından mı yoksa herhangibi bir marka ürün tarafından mı yönetildiğini sizlere soruyor ve kuruluma bu şekilde devam ediyorsunuz.

    Buddy 4 modelinin birden fazla kullanım senaryosu var

    1. Wifi güçlendirici yani kablosuz ağı alıp güçlendirerek paylaşmak

    2. Kablolu bir ağı Lan girişinden kablosuz a çevirmek ( Uzak bir bölgeye cat 6 ile internet götürüp oradaki interneti kablosuz yapmak veya mevcuttaki kablolu modemi kablosuz yapmak için kullanılabiliyor )

    3. Kablosuz bir ağı Kablolu yapmak , Smart tv nizin wifi alıcısı çalışmıyor veya güçsüz olabilir , yine konsollar ve pc ler içinde geçerli , wifi den gelen interneti ethernet ile kabloluya çevirip cihazınıza interneti verebiliyorsunuz.

    Kurulumu yaptıktan sonra daha önce mercusys ile 6mbps 16mbps gibi hızlar aldığım yerde direkt olarak zaten modemin üst limiti olan 30/31mbps hızları aldım ve daha önce yaşadığım o anlık donmalar gibi problemler kayboldu ayrıca mesh sistemi ikiside aynı marka olduğu için keenetic mobil uygulamasından veya admin panelinden tek yerden yönetimi yapabiliyorsunuz ( kaç cihaz bağlarsanız bağlayın )

     

    Sonuçlara gelelim.

    Keenetic markasının önerirmiyim : Kesinlikle evet

    Keenetic mesh sistemlerini önerirmiyim : Kesinlikle evet

    Neden güçlendiriciyi 5ghz bir ürün almadım , sebebi ise güçlendiriciyi koyacağım yerde prize takılı ürün dışında bir modem olmasını istemedim dar bir alan bu sebeple şuanda türkiyede keenetic in 5ghz destekli direk prizden çalışan mesh ürününü bulamadım fakat ileride uygun fiyata bulursam belki değiştirebilirim , mevcut ürünü de alt kata koyarım orayı güçlendiririm.

     

    Sorusu sobaborusu olan buraya yazabilir.

    PanxeR tarafından 15/Tem/23 14:46 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2015
    Erkek

    Lag larin gitme sebebi SU MIMO dan MU MIMO ya geçtiğinden dolayı... Yani ilkel wifi den güncel wifi ye geçmişsin, doğru yapmışsın. Neysee...

    Çekim gücü nasıl. 2.4 ve 5 Ghz için AP alacağım da tecrübe lazım biraz...


    Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Bana lazım değil ama güzel anlatmışsın.  Sponsorluk mu aldın la rofl

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    osmaman
    osmaman's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    Açıklama için teşekkürler bende modemi değiştirmek istiyordum ama baya kararsızım. İyi oldu 


    İmza mı? O da ne demek?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2007
    Erkek

    bendeki olan modem bu.. gerek hız, gerek çekim gücü gerekse de diğer özelliklerden memnun kaldım. ısınma, kopma problemi yok 24 saat açık..

    edit: resim çıkmamış :)

     

    essan tarafından 15/Tem/23 21:15 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    siberturq bunu yazdı

    Lag larin gitme sebebi SU MIMO dan MU MIMO ya geçtiğinden dolayı... Yani ilkel wifi den güncel wifi ye geçmişsin, doğru yapmışsın. Neysee...

    Çekim gücü nasıl. 2.4 ve 5 Ghz için AP alacağım da tecrübe lazım biraz...

    ev 120m2 ve benim sıkıntım dediğim gibi eve hat çekilirken telefon hattının en uçta salonun diğer uçta olmasından ötürü

    evin %80 i modemin kendi 2.4 ghz i ile çekiyor

    modeme bitişik olan odalar ve tuvalette 5 ghz çekiyor

    kalan uç noktalarda ise güçlendirici şart

    essan bunu yazdı

    bendeki olan modem bu.. gerek hız, gerek çekim gücü gerekse de diğer özelliklerden memnun kaldım. ısınma, kopma problemi yok 24 saat açık..

    edit: resim çıkmamış :)

     

    Ben bir ara modemi bir ahşap üstüne koydum fakat orada ısındığını fark edip duvara monte ettim , duvar ısı sıkıntısını çözdü.

    PanxeR tarafından 15/Tem/23 23:41 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hallederi_55
    hallederi_55's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mart/2008
    Erkek

    Extradsl de torrent eklentisi var modem içinden aktif et,bir USB bagla,keenetic uygulaması ile telefondan torrentin magnet linkine tıklayıp direk modeme taktiğin USB 'ye indir hocam bir de modemden ağ paylaşımıni aç wifi bağlı TV'den sıkıntısız izle,bence çok güzel bir ozellik


    _ICEMAN_
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    Yıllardır network den ekmek yiyen biri olarak önerim; Kablo candır, gerisi heyecan :)

    Wi-fi 7 (802.11be) standartıın altında diğer eski bütün (802.11a/b/g/n/ac) teknolojilerin mesh sistemleri yalan dolandır. Zayıflayan sinyalı alıp güçlendirerek diğer tarafa iletmesi çokda verimli bir olay değil. Birçok hadikapıda beraberinde getirir. Hatta çoğu zaman sinyal güçlü görünsede dahada berbat işler olur.

    En temizi; 2 adet veya daha fazla AP/router varsa her zaman aradaki ana hat wifi değil, bakır kablo üstünden olmalısıdır. Hatta bana kalırsan ssid isimlerini bile ayırın, salon, mutfak gibi.

    Uzun uzun anlatmaycağım ama farklı olarak wifi 7 bu konu için harkia çözümlerle beraber geliyor ama şuan wifi7 destekli cihaz bulmak çok zor, daha çok yeni olduğu içinde pahalı. Benzeri teknolojik çözümler wifi 6e mevcut ama oda 7 den önce ara çözümdü.

    1. önerim ; İmkan varsa veya evi boyatmadan önce elektrikçiye istediğiniz odaya ince bir kanal açtırıp utp-cat-5e kablo çektirin, odalara wallbox rj45 priz koydurun. Ana omurga her zaman kablo olsun. Cat kablonun size verdiği 100 mbit sabit bant genişliği, wi-fi'nin verdiği 300 mbit çok daha iyidir. kaldıki utp kablo ile 1 gbit full dublez bant genişliğin olur.

    2. önerim : Homeplug'lar... yine kablolu çözüm ama evin iç elektrik hattından interneti dağıtır. Kırma dökme işi olmaz. Tabii evin elektrik tesisatının adam gibi yapıldığını kaçak göçek olmadığını varsayıyorum.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2015
    Erkek

    @cukurova

    İç mekanda çekimi iyi olan 5 Ghz bir AP söylermisin.uygun olsun.

     

    Bu arada cevap için teşekkürler @PanxeR

    siberturq tarafından 16/Tem/23 09:21 tarihinde düzenlenmiştir

    Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek
    siberturq bunu yazdı

    @cukurova

    İç mekanda çekimi iyi olan 5 Ghz bir AP söylermisin.uygun olsun.

     

    Bu arada cevap için teşekkürler @PanxeR

    Dalga boyu küçüldükçe, yani frekans arttıkça taşınan paket oranı artar ama sinyalin engelden geçme oranı ve menzili düşer. Yani ev içinde duvar kapı gibi engeller varsa 5 ghz asırı zayıflar. Fizik kanunları boyle. Odalar duvarlar arası 2.4 ghz daha verimlidir.

    Bant genişliği olarak: 6>5>2.4 ghz.

    Sinyalin engelde geçme ve menzili : 2.4>5>6 ghz.

    Bütün rf telsiz frekansları için durum boyle. Radyo içinde am/fm farkı aynıdır.

    cukurova tarafından 16/Tem/23 15:25 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Kasım/2007
    Erkek

    Malesef bu keentic extra ile sorun yaşadım ve söküp attım teknik servis kısmı işten anlamıyor.


    Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8e79-9f95-3250-8689-8032kodu ile teyit edilebilir.
Toplam Hit: 1556 Toplam Mesaj: 13
router wifi mercusys keenetic modem tp link mesh