Kendi Antivirüs Programımızı Neden Yazamıyoruz ?
-
Merhabalar,
arkadaşşaklar biz Türkiye olarak nden kendi antvirüs pogramımızı yazamıyoruz?
aslında böyle bir proje geliştirilemez mi. Herkes ülkemizin geliştirdiği böyle bir projeye destek ver diye düşünüyorum...
Bunu yapabilmek zor mu?
Yorumları alalım...
-
edit..
-
Hacım Bazı Coder Arkadaşlar Yaparız Ederiz Diyor Bazılarıda Yapıyor Ama Antivirüs Güncellenmedikten Sonra Ne İşe Yarar...Bunun Bir Firma İşi Olması Lazım.
-
:S kusura bakmayın.yanlıs yazmısım.cafedeyim.klavye dandik.ben yapmam boyle seyleri hocalar...istemeden oldu...birisi edit cekerse iyi olur...
-
la Türkler onun içine trojen koyar :)
-
-
tekerleği yeniden icad etmeye gerek yok :) hali hazırda defalarca icad edilmiş ve güncellenirken
-
olsa bile kasper i nod u bırakıp bunu kullanan az olur :|
edit: ücretlimi düşünüyosun ücretsiz mi ?
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
tekerleği yeniden icad etmeye gerek yok :) hali hazırda defalarca icad edilmiş ve güncellenirken
-----------------------------demek istedigini anladım huseyin hocam da ; kendimize ait yerli malı olan bir progrm,bir proje olması hepimiz icin de iyi olur diye dusunuyorum...
yoksa adamlar istediği seyleri yapabiliyorlar...zaar verme,bilgi toplama yonunden felan...
nolursa olsun kendi programıızı tanıtmak ve desteleyip kullanmak iyi olur diye dusunuyorum...
ulkemizde bu iş için yeterli seviyede eleman yok mu sizce?
yoksa taşın altına ellerini sokmak istemiyorlar mı?
Swool hocam verdiğin linki inceledim.
2008 de piyasaya surulmus guzel bir programa benziyor...
Haftaya musaitim.Bizim emektar pc de guzel bir AV testi yapabilirim...İçersiine bu Türk yapımı antivirüs programı da dahil olur...
Bakalım...
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------olsa bile kasper i nod u bırakıp bunu kullanan az olur :|
edit: ücretlimi düşünüyosun ücretsiz mi ?
-----------------------------hacı bahsettiğin antivirüs programları zaten marka olmuş.
şu an için tabiki ücretsiz bir program fena olmaz diye düşünüyorum. Kasper ile Nod ve diğer adından şu an da söz ettiren güvenlik yazılımları da ilk çıktıklarıunda sessizlerdi.Ama reklam,öneri ve desteklerle şu anki marka konumuna geldiler...ve birçok kulanıcı için tercih ediliyorlar...
Türkiye için böyle bir proje oldugunda tabiki 2 gün sonra bu programların seviyesinde kullanıcı kitlesine hitap edecegini söyleyemeyiz...Zamanla destek ve öneri sunularak büyümeye açık bir Türk programı olabilir...
Mesela Google nin son zamanlarda web browser piyasasına Chrome ile girdiği gibi..Adamlar reklamlarla bayağı bir pay elde etti...Tabi bir de bunun öncesi var.
-
bizim memlekette adam çokta destek yok destek olmayınca para yok arka çıkan yok bu işlere yatırım yapıcak yatırımcı yok