Kendi Bilgisayarımdan Ftp Veya Web Sunucusu Yapmak İstiyorum
-
adsl ipmi sabit ip yaptırdım
airties modemim vardı port yönlendirme çalışmadığı için
everest sg-1400 modem aldım
ftp server programını kuruyorum port olarak 21 portu seçiyorum
sp2 kullandığım için güvenlik duvarından port 21 seçmeyi ihmal etmiyorum
buna rağmen problem yaşıyorum
sorunum şu an 4 bilgisayarın kullandığı ağ içerisinde local ipden ftp açılıyor ama remote ipden dışardan girdiklerinde modeme dalıyor bunun için modemi bile değiştim olmadı bir el atın bu meseleye arkadaşlar lüfen
eğer isterseniz team viewr programıyla pc ye bağlanıp ayarları yapabilirsiniz pm atmanız yeterli
-
SON 7 GÜNÜN konularına bak
-
baktım eski konulara işime yarayan bulamadım birşey
renegadealien serv-u kur dedi dediğini yaptım aynı problem yine :S
dış ip 88.249.xxx.xxx grince direk modemi buluyor gösterdiğim localdaki 198.168.1.3bilgisyara gitmesi lazım gitmiyor işin ilgiç tarafı herkes aynı şeyi diyor portu yönlendir nat ayarlarını yap googladen bir sürü konu okudum ama kimse modemi aşıp ana pcye ulaşamamış konular hep yarım kalmış nerde hata yapıyorum
-
arkadaşım 1. sorum localden ip ni sabitledinmi? 2. olarak modemden port açamamış gibisin.. ben bunu no-ip kullanarak gerçekleştirmiştim ve gayet güzel çalıştı... ben ftp olarak filezilla kullanmıştım...
http://www.tahribat.com/doc.asp?Sayfa=1&docid=184 bunu uygulamıştım galiba... -
ftpnin portunu 22 yapıp ftp://ipadresin:22 ile denermisin...
bazen modemlerin ftpsine giriyor, bi kac modemde var öle bi dangalaklık...
birde testi kendin yapma, msnden bi arkadşaına yaptır çünkü sen zaten içerde olduğun için dış ipni yazdığında modeme ulaşabilirsin...
msnden birisine söle o denesin...
-
kralsam bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşım 1. sorum localden ip ni sabitledinmi? 2. olarak modemden port açamamış gibisin.. ben bunu no-ip kullanarak gerçekleştirmiştim ve gayet güzel çalıştı... ben ftp olarak filezilla kullanmıştım...
http://www.tahribat.com/doc.asp?Sayfa=1&docid=184 bunu uygulamıştım galiba...
-----------------------------postaneden ip sabit zaten 88.249.xx.xxx
port olayına linktekinin aynısını uygulamıştım zaten sonuç ip adresine girince direk everest modemimin içine giriyor local ip olarak 198.168.1.3 olan pc nin adresini vermiş olmama rağmen :S
-
Hoca simdi modem ilk olarak 21 portu localdaki makinaya..yonlendirmen lazim localdaki makinanin ip adresini elle vermeni tvsiye ederim. bundan sonra yonlendirdikten sonra herhangi bir ftp programi yardimi ile dosyalarını ftp paylas.. telekomun verdigi ip ile disardan erismeye calis.. yada pmle team idini yolla bir bakivereyim .. birde web sunucusu icin appserv oneririm .. cok basit bi sekilde web yayini yapabilirsin .
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------ftpnin portunu 22 yapıp ftp://ipadresin:22 ile denermisin...
bazen modemlerin ftpsine giriyor, bi kac modemde var öle bi dangalaklık...
birde testi kendin yapma, msnden bi arkadşaına yaptır çünkü sen zaten içerde olduğun için dış ipni yazdığında modeme ulaşabilirsin...
msnden birisine söle o denesin...
dediğin gibi ftp portunu 22 olarak ayraladım modemden nat bölümünden ilgili ayarları yaptımgüvenlik duvarı bölümünden port 22 ekledim
browserdan http://88.249.xx.xxx:22/ olarak denediğimde sayfa görüntilenemiyor hatası aldım aynı şekilde http:// yerine ftp:// denedim olmuyor
-
Martech bunu yazdı:
Hoca simdi modem ilk olarak 21 portu localdaki makinaya..yonlendirmen lazim localdaki makinanin ip adresini elle vermeni tvsiye ederim. bundan sonra yonlendirdikten sonra herhangi bir ftp programi yardimi ile dosyalarını ftp paylas.. telekomun verdigi ip ile disardan erismeye calis.. yada pmle team idini yolla bir bakivereyim .. birde web sunucusu icin appserv oneririm .. cok basit bi sekilde web yayini yapabilirsin .
-----------------------------özelden viewr id ve pass kodunu yolladım bi göz atsan 1 haftadır uğraşıyorum şimdiden teşekürler
-
modeminde dmz host ile ilgili bi ayar varmı varsa 127.0.0.1 olarak ayarlayıp dener misin
-