Kendi Bilgisayarımdan Ftp Veya Web Sunucusu Yapmak İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilemem83
    bilemem83's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

adsl ipmi sabit ip yaptırdım

airties modemim vardı port yönlendirme çalışmadığı için

everest sg-1400 modem aldım

ftp server programını kuruyorum port olarak 21 portu seçiyorum

sp2 kullandığım için güvenlik duvarından port 21 seçmeyi ihmal etmiyorum

buna rağmen problem yaşıyorum

sorunum şu an 4 bilgisayarın kullandığı ağ içerisinde  local ipden ftp açılıyor ama remote ipden dışardan girdiklerinde modeme dalıyor bunun için modemi bile değiştim olmadı  bir el atın bu meseleye arkadaşlar lüfen

eğer isterseniz team viewr programıyla pc ye bağlanıp ayarları yapabilirsiniz pm atmanız yeterli

Sizler, Bizlerden Mekanik Sinyaller beklerken , Bizler de Sizlerden Beyin Sinyalleri bekliyoruz!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    SON 7 GÜNÜN konularına bak

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilemem83
    bilemem83's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

baktım eski konulara işime yarayan bulamadım  birşey

renegadealien serv-u kur dedi dediğini yaptım aynı problem yine :S 

dış ip 88.249.xxx.xxx grince direk modemi buluyor gösterdiğim localdaki 198.168.1.3bilgisyara gitmesi lazım gitmiyor  işin ilgiç tarafı herkes aynı şeyi diyor portu yönlendir nat ayarlarını yap  googladen bir sürü konu okudum ama kimse modemi aşıp ana pcye ulaşamamış konular hep yarım kalmış nerde hata yapıyorum 

Sizler, Bizlerden Mekanik Sinyaller beklerken , Bizler de Sizlerden Beyin Sinyalleri bekliyoruz!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kralsam
    kralsam's avatar
    Erkek
    arkadaşım 1. sorum localden ip ni sabitledinmi? 2. olarak modemden port açamamış gibisin.. ben bunu no-ip kullanarak gerçekleştirmiştim ve gayet güzel çalıştı... ben ftp olarak filezilla kullanmıştım...

http://www.tahribat.com/doc.asp?Sayfa=1&docid=184 bunu uygulamıştım galiba...

Üzülme...!!! İstediğin Bir Şey Olmuyorsa, ya Daha İyisi Olacağı İçin yada, Gerçekten de Olmaması Gerektiği için Olmuyordur. (Hz Mevlana)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

ftpnin portunu 22 yapıp ftp://ipadresin:22 ile denermisin...

bazen modemlerin ftpsine giriyor, bi kac modemde var öle bi dangalaklık...

birde testi kendin yapma, msnden bi arkadşaına yaptır çünkü sen zaten içerde olduğun için dış ipni yazdığında modeme ulaşabilirsin...

msnden birisine söle o denesin...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilemem83
    bilemem83's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kralsam bunu yazdı:
    -----------------------------
    arkadaşım 1. sorum localden ip ni sabitledinmi? 2. olarak modemden port açamamış gibisin.. ben bunu no-ip kullanarak gerçekleştirmiştim ve gayet güzel çalıştı... ben ftp olarak filezilla kullanmıştım...

http://www.tahribat.com/doc.asp?Sayfa=1&docid=184 bunu uygulamıştım galiba...

postaneden ip sabit zaten 88.249.xx.xxx  

port olayına   linktekinin aynısını uygulamıştım zaten sonuç ip adresine girince direk everest modemimin içine giriyor local ip olarak 198.168.1.3 olan pc nin adresini vermiş olmama rağmen :S

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    Hoca simdi modem ilk olarak 21 portu localdaki makinaya..yonlendirmen lazim localdaki makinanin ip adresini elle vermeni tvsiye ederim. bundan sonra yonlendirdikten sonra herhangi bir ftp programi yardimi ile dosyalarını ftp paylas.. telekomun verdigi ip ile disardan erismeye calis.. yada pmle team idini yolla bir bakivereyim .. birde web sunucusu icin appserv oneririm .. cok basit bi sekilde web yayini yapabilirsin .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilemem83
    bilemem83's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:

ftpnin portunu 22 yapıp ftp://ipadresin:22 ile denermisin...

bazen modemlerin ftpsine giriyor, bi kac modemde var öle bi dangalaklık...

birde testi kendin yapma, msnden bi arkadşaına yaptır çünkü sen zaten içerde olduğun için dış ipni yazdığında modeme ulaşabilirsin...

msnden birisine söle o denesin...

dediğin gibi ftp portunu 22 olarak ayraladım modemden nat bölümünden ilgili ayarları yaptım

güvenlik duvarı bölümünden  port 22 ekledim

browserdan  http://88.249.xx.xxx:22/ olarak denediğimde sayfa görüntilenemiyor hatası aldım aynı şekilde http:// yerine ftp:// denedim olmuyor

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilemem83
    bilemem83's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Martech bunu yazdı:
    Hoca simdi modem ilk olarak 21 portu localdaki makinaya..yonlendirmen lazim localdaki makinanin ip adresini elle vermeni tvsiye ederim. bundan sonra yonlendirdikten sonra herhangi bir ftp programi yardimi ile dosyalarını ftp paylas.. telekomun verdigi ip ile disardan erismeye calis.. yada pmle team idini yolla bir bakivereyim .. birde web sunucusu icin appserv oneririm .. cok basit bi sekilde web yayini yapabilirsin .

özelden viewr id ve pass kodunu yolladım bi göz atsan 1 haftadır uğraşıyorum şimdiden teşekürler

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    risperdal
    risperdal's avatar
    Erkek
    modeminde dmz host ile ilgili bi ayar varmı varsa 127.0.0.1 olarak ayarlayıp dener misin

Özgür iradeydi şeytanım.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    hocam bendeki modem port yapilandirma su sekilde ss koyydum sende koyarsan bir..
    img353/3113/86484894tg6.jpgsetImgWidth();
Toplam Hit: 4882 Toplam Mesaj: 12