folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Kendi İşini Kurmak / Firmada Çalışmak / Memur Olmak



Kendi İşini Kurmak / Firmada Çalışmak / Memur Olmak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Merhaba,

    Bir konuda tartışalım istiyorum.

    1- Özel şirketlerle yaklaşık 10 yıldır çalıştım. Haliyle sürekli tutturman gereken hedefler var. Ben yazılımcıyım aynı anda bir sürü iş yaptım. Sorunsuz bu yıllara geldim. Ancak zaman içinde kovulanları da gördüm, çocuğu anne baba diye bağırırken hastanede postanede tatilde çalışanları da gördüm. Özetle belli bir yaşın üzerinde özel şirketlerde çalışmak bence oldukça zor ve riskli bir konu. Yapan var ama direniyor dayanıyorda yapıyor diye düşünyorum.

    2- Yakın zamanda kendi şirketimi kurdum. 3 Ayda 15 aylık maaşım kadar net gelir elde ettim. Ancak burası çok önemli olduğunu gördüm. Kendi şirketinde sürekli para kazanmak, bunu daimi olarak sürdürmek zor. Tabi sektörden sektöre göre değişir ama vergisi girdisi çıktısı müşterisi yıpratıcı bir süreç. Bir de bağkur ödüyorsun bağkurunda bir üst limiti var. Yani kaç yaşına kadar bağkur ödeyeceksin de emekli olacaksın. Belki işler bozulacak pazarın küçülecek vs. Özel şirketler tam bu noktada daha konforlu gibi. Aydan aya paran yatıyor mis.

    3- Diğer seçenek memur olmak. Gerçekten en mantıklısı bu gibi. Hem daha az stres, görece az para ama insan gibi bi yaşam. Emekli olunca da ömür boyu yatacak orta bir maaş.

     

    - Şu ara acaba memur olabilir miyim diye de düşünüyorum.

    - Hedef tutturmaktan zaman zaman sevmediğim insanlarla çalışmak yüzünden özel şirketlerde çalışmak istemiyorum.

    - Ama kendi şirketimde de iş sürekliliği konusunda problemler olduğunu gördüm.

     

    Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? En mantıklı iş hayatı sizce nasıl olmalı?

    Ben teknik olarak web mobil micro mimari team lead domain mimarı vs vs. bir sürü alanda çalıştım. Teknik bilgim de yönetsel faaliyetimde az sayılmaz. 

    zeybekustasi tarafından 24/Oca/24 14:07 tarihinde düzenlenmiştir

    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2012
    Homo

    Bir yerde de çalıştım, güzel bir yerde memuriyet de yaptım, işveren de oldum.

    Bu iş bence birazcık kişi konforu, hedefi, ideali ve göze aldığı risk ile alakalı.

    Memursan, ne uzarsın ne kısalırsın. Hayat garanti, birde kimse bana dokunmasın modundaysan bir ömür boyu olduğun gibi kalırsın.
    Bir yerde çalışırsan, kendini geliştirmek ve üstünü memnun etmek zorundasın. Sorumluluk bilincin olmak zorunda ve rekabet ortamın var. En büyük riskin, işten atılmak (o ay maaş alamamak saymıyorum). Fakat zaten nitelikliysen ve kendine güveniyorsan, işsizlik maaşı, tazminat vs seni idare edene kadar, yeni bir iş bulursun.

    Kendi işini kurarsan ve hele eleman çalıştırmaya başlarsan risk payların, stresin, dinamikliğin artıyor. Uykunun kaçtığı geceler olmaya başlıyor. Ama çok zengin de olabilirsin.
    Fakat ticaretde de ne kadar çok riskin varsa o kadar çok kazanıyorsun. Burada akıllı, uyanık, sivri olmak, insan yönetmeyi iyi bilmek gerekiyor. Karakterin çok duygusal, merhametli ve herkese inanan bir tipse, çok fazla öpülürsün.

    Ben şimdi kara kara istanbul depremini düşünüyorum mesela. (insani boyutlarını konuşmuyorum, duyar kasmayın lütfen.)
    Deprem olduktan sonra ben boku yedim. Bizim sektörde tamamen iş duruyor. 
    Elemanların maaşı, işsizlik, sabit giderler vs. ne yapacağım diye düşünüyorum. Planlar oluşturmaya çalışıyorum.

    Yani eğer dinamikliği riski seviyorsan, kendine güveniyor ve zengin olmayı hedefliyorsan; kafana yatan, seni heyecanlandıran bir iş sahibi olmalısın.
    Eğer tuzum kuru olsun, kaygım olmasın, orta seviye bir hayat yaşayım, kimse bana dokunmasın bende böyle devam edeyim diyorsan memuriyet iyi.
    Bir yerde çalışan olmak da nasıl bir şey biliyorsun zaten.

    Ben böyle düşünüyorum kısaca

     


    ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2007
    Erkek

    Aynı düşünceler bendede var, memur işi geçti bence yaştan dolayı( benim yaş 32), geriye kalan kaygıları azaltmak için garanti gelir getircek yatırım yapıp , en kötü durumda onlara güvenmek. Ev dükkan vs


    Aslında hepimiz eksiğiz biraz Leylası olmayan mecnunlarız Ne sıcacık bir ismail abimiz var. Nede kötü zamanda Yanımızda olan İskender babamız Ne mahellemizi mahalle yapan Erdal bakkalımız ne her kapıyı açan yavuz abimiz nede bize doğru yolu gösteren dedemiz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2005
    Erkek

    Kpss ile memur olabiliyorsan ol, aklindaki diger dusunceleri daha sonra denersin.


    vatandaşa kafam girsin!..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    memur olmak bu kadar kolay mı :)


    Minimalist Değilim Tembelim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    memurluk kisir döngü.  az olsun benim olsun idealin yoksa git gel  ise. ot gibi bir hayat bence. garantili tek guzelligi bu. 

    özel sektorde valla memnun olanini hic gormedim. alt kademelerdekileri dinlerdim hadi derdim adam eziliyor işci. ondan mutsuz

    daha dün konustum koca holdingde calisan cok basarili bir muhendis arkadas. adami yurtdislarindan bulup teklif getiriyorlar. bize gel bize gel diye.. is begenmiyor herif.  o bile agliyor . biktim kacicam diyordu dün. :)))

    özelde altta olsan üstte olsan illaki mutsuzsun. 

    en güzeli kendi işin. eger ki kazancin varsa baska birsey dusunmeyin derim. yeri gelip batma riski olsada yinede benim hep favorim kendi isini yapanlar.

     


    Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Eylül/2007
    Erkek

    Benimde kafamda deli sorular yazınızı okudum dalıp gittim yine ne insanlar ile karşılaşıyorum günde yetenek yok kafa bir milyon yaptığı işin bilincinde değil konu ile alakası yok ama adam MÜDÜR olmuş bugün eşime anlattım bu durumu beni sinir krizine soktu ama ne yapıcaksın işte çalışmak zorundasın. İşte konu benim için tamda burada başlıyor neden çalışmak zorundayım bu para denilen kağıt parçasını başka şekilde evimde kızım ile vakit geçirirken kazanamıyormuyum. Sorunum tamda bu ben çalışayım ama stressiz ortamım olsun rahat olayım ailemle vakit geçireyim bir yandanda çalışayım yokmu böyle bir iş modeli yada var Türkiye 'demi yok?!

    Memur oldun 30unda 50 geldin emekli olucan 20 sene aynı yerde aynı koltukta belkı aynı bilgisayarda aynı işi yapıyorsun ufkun aynı görüşlerin aynı kıyafetin evin aynı dayanabilirmisin bunu sorgulamak lazım kendime sorduğumda ben dayanamam

    Kendi işim oldu ticaretle uğraşıyorum diyelim kafan basıyorsa arkanda eşin cocugun varsa ticaretin hertürlüsü kazandırır ister ülke içi ister ülke dışı ama amaç orta riskli kulvarda gitmek hem istediğini alır satarsın hemde istediğin ücret için yırtınırsın sonuçta başkalarının işinde de yırtıyoruz kendimizi sonuç ay sonu aynı para ama diğer türlü yani kendi işinde yırtındığın kadar kazanırsın görüşündeyim eve gidip ayaklarımı uzattığımda ulan bugün yorulduk ama iyi para koyduk cebimize demek var birde ulan bugün yine yorulduk demek var.

     

    Bilmiyorum benim bakış açım farklı ağzın laf yapıyorsa enerjiyi kendinde görebiliyorsan kendi işini kur derim hee bana soracak olursan ben yapmıyorum bu sana dedıgımı cunku bütçem yok tek büyüdüm ana baba yok başımda anca kendimi doğrulttum ama borcumda yok harcımda evimde var arabamda bundan dolayı hee bu yaşımdaki tecrübem ile o yaşlarımda olsaydım evimde olmazdı arabamda çünkü oraya ayıracağım parayı sermaye yapar değerlendirirdim kesinlikle.

     

    Bence önce kendine sormalısın hedef ne? paramı daha iyi yaşantımı? yoksa sabit gelir sabit hayatmı?


    olması gereken şeylerın adını iyilik yapmak koymuslar..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2021
    Erkek

    Kendi işini kurmak = sinir stres, başarı durumuna göre yüksek getiri ya da komple iflas

    Çalışan olmak = sinir stres, standart belli düzeyde gelir

    Memur olmak = komple boşluk, sektörüne göre beynin patates haline gelecek kadar tembelleşmesi, standart sabit gelir, belirli güvenceler

    Özel sektörün tadını alan biri memuriyette yapamaz. Memur birisi özel sektörde yapamaz. Kendi işini kuran ikisini de yapamaz, kumar gibi o seviye yükseldikçe aşağı inemezsin


    ~
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    memur olabiliyorsan ol. sonrası için tekrar konu açarsın. memurluk ömür boyu stabilite, diğer seçenekler elin ayağın tuttuğu yere kadar :/


    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pirefosyönel Üye
    Queltos
    Queltos's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2014
    Erkek

    -"Aldığınız maaş, hayallerinizi unutmanız için size verilen rüşvettir."

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KemikadaM
    KemikadaM's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    8 yıl kadar özel sektörde çalıştım farklı farklı işler yaptım aldığım para cidden yaptığım ve dışarıya göre çok düşüktü bıkmıştım artık memur oldum monoton bir hayat yaşıyorum düzenim var idare ediyorum. bu arada memurların bir çoğu da sadece memurluk yapmıyor ekstra anladığı işleri de yapıyor.

Toplam Hit: 1889 Toplam Mesaj: 29
i̇ş hayatı