Kentsel Dönüşüm !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

selam arkadaşlar öncelikle bu AQ partinin başımıza sardıgı kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi sahibi mürüdlere bir kaç sorum olacak

nette yaptıgım araştırma ve kulaktan dolma bilgilere bakınca kendi oturdugum evimin akibetini çok merak etmekteyim ben osmaniyede

oturuyorum ve aralık ayında burda projenin faaliyete geçeceği söyleniyor. şimdi benim evim 130 metrelik bir ev daha 2 yıl önce inşaatını

tamamladım ayrıca yapı ruhsatım yok. şuda varki bulundugum bölgenin %90 ında ev ruhsatı yok evin bulundugu 1000 metre karelik arazı

içerinde 3 komşum daha var evi aynı şekilde olan merak ediyoruz evlerimizi yılktılar tertemz ettiler yeni aprtmanlar dikildi bizim giden

evlerin bir degeri olackmı yoksa sadece arsa üzerindenmi kat verilecek şuda varki benim ev 2 katlı bahçeli bir ev sana 1 kat bile düşmez

diyenler var kafayı sıyırmak üzereyim bu işin aslı nedir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bir bilgim yok fakat allah kolaylık versin hocam zor iş..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

http://www.hukukihaber.net/mevzuat/kentsel-donusum-yasasi-tam-metni-h24425.html

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam bu iş olmadan evvel herhangi bir sözleşme sundular mı, sundular ise sözleşmede ne görüyorsanız onu verirler. Sunmadılarsa da bu işlem devletin hangi mercisi bu işlemi yapıyorsa oraya başvurarak bilgi edinebilirsiniz diye düşünüyorum.

Kendi fikrimce yapı ruhsatının olmaması işleri biraz karıştırabilir. Benim bildiğim yapı ruhsatı verilmeden tapu verilmiyor. Tapu olmazsa da size muhtemelen taksitle ev satışı yoluna gidebilirler. Eğer tapu var ise, tapu ile belediyeye danışabilirsiniz. Bilgi vermeseler bile gerekli merciye yönlendirirler diye düşünüyorum.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Hocam bu iş olmadan evvel herhangi bir sözleşme sundular mı, sundular ise sözleşmede ne görüyorsanız onu verirler. Sunmadılarsa da bu işlem devletin hangi mercisi bu işlemi yapıyorsa oraya başvurarak bilgi edinebilirsiniz diye düşünüyorum.

Kendi fikrimce yapı ruhsatının olmaması işleri biraz karıştırabilir. Benim bildiğim yapı ruhsatı verilmeden tapu verilmiyor. Tapu olmazsa da size muhtemelen taksitle ev satışı yoluna gidebilirler. Eğer tapu var ise, tapu ile belediyeye danışabilirsiniz. Bilgi vermeseler bile gerekli merciye yönlendirirler diye düşünüyorum.

hocam öncelikle bağlı bulunduğum belediyenin fen işlerine gittim ondan benden beter bi bok bildikleri yok ayrıca henüz bir sözleşme gibi vs ile gelmediler karşıma son olarak ben tapulu arsam üzerindeki ahşap evi yıkıp yerine betonarme ev diktim elektrik suyu tapusu var ve üzerime

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

kentsel dönüşüm bilinçsiz yapılan evlerin,önceden yapılan gecekonduların sonradan tapu alsalarda düzgün bir hale gelmesine yarıyor. imar değerine göre değer biçilir evlerede 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

yapı ruhsatın yoksa ve arsa sahibi isen arsanın m2 değerine göre para verirler

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

mülkiyet hakkı diye bişey var aq isterse benim evimi yıksınlar ben istemedikten sonra yine benim tapulu arazime bişey yapamamaları lazım deilmi neymiş diğer 3 kişi evet derse benim hayır deme hakkım yokmuş  boyle adaletinde düzeninde amk yaw 60 bin tl para dökmüşüm ben gece gündüz it gibi çalışıp borç ödemişim şu başıma gelene bak yahu daha sıfır ev amk gücüme gidiyor 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    costantin bunu yazdı

mülkiyet hakkı diye bişey var aq isterse benim evimi yıksınlar ben istemedikten sonra yine benim tapulu arazime bişey yapamamaları lazım deilmi neymiş diğer 3 kişi evet derse benim hayır deme hakkım yokmuş  boyle adaletinde düzeninde amk yaw 60 bin tl para dökmüşüm ben gece gündüz it gibi çalışıp borç ödemişim şu başıma gelene bak yahu daha sıfır ev amk gücüme gidiyor 

iyide hoca sen ben böyle yaparsak nasıl olacak bu işler?

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Benim tahminimce kentsel dönüşüm başladıktan sonra önce kamu binalarını yıkarlar sıra vatandaşa geldiginde gercegi görürler ve vaz geçerler Yada inat edip yıkıp yapacağız derlerse tahminimce 2250 yılında filan biter :)

bu kararı vermeden önce bağcılara gelmediler sanırım :) 

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek
    SharpShooter bunu yazdı
    costantin bunu yazdı

iyide hoca sen ben böyle yaparsak nasıl olacak bu işler?

yaw hocam wallahi bu şerefsizlerin bizim sağlımızı sıhhatimizi düşündüğü yok satacak yiyecek başka yerleri kalmadı herzaman yaptıkları gibi zengin daha bi zenginleşecek adamın boş arsası kat edecek bizm gibi canını dişine takıp bir yuva sahibi olamak için it gibi çalışanınıda elinde bi bok kalmaycak benim gücüme giden bu seçim zamanı ev yapanlara beleş kum çakıl dağitanda bundar bu ev benim 20 senelikaile birikimim yahu bi 20 senede yapılan katlardan almak içinmi çalışacam ben şimdi

Toplam Hit: 1923 Toplam Mesaj: 17