Keser Döner, Sap Döner Gün Gelir Hesap Döner
-
gebersin pezelenk
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Suudi Arabistan Baş Müftüsü Şeyh Abdulaziz Al-i Şeyh.
İş tipte bitseydi.
-----------------------------
Hocam biz tipten bahsetmiyoruz ki, yine olayı kaçırmışsın :) insanlar her şekilde olabilir ve bizler buna saygı duymalıyız bizim bahsettiğimiz şu genelde insanlara zalimlik yapanlar ölmeden önce acınacak bir duruma geliyorlar ve ölümleri çok berbat bir şekilde oluyor, diğer insanlara ibret olacak şekilde ve insan onlara baktığında geçmişte yaptıklarının cezasını fazlasıyla çektiklerini görüyorlar.
Mesela Lenin ölmeden önce kafayı yemişti
Ariel Sharonun durumu malum zaten.
Firavunu anlatmama gerek yok
Hitler desen o da malum
Mussoliniyi hiç anlatmıyım,
v.s durum böyle uzayıp gidiyor.
tabiki herkesi bu durumun içine sokmuyorum ama genelde bu oluyor yani.
Hocam ya bi konuya da muhalefet olma ya :)
-
Merak etme ne olayı kacırmıslıgım var ne yanlıs anlamıslıgım var.Aksine yanlıslıgı düzeltiyorum bu muhalefet de degil.Eger bir seyi savunuyorsanız olayı ki konu ariel saron olur yada ahmet hüseyin farketmez bu "Kötü isanlar ölmeden önce su sekil olır,berbat olur vs" yerine daha mantıklı sekillerde anlatın.Yoksa karsınıza alın bakın bu adamda bu kadar kötüydü ne oldu derler kısaca muhalefet degil muhalefete sebep olucak bir seyi dogrurur.
Tarihte winston churchill,stalin vb insalar da hiçte öyle korkunc sekilde ölmüş insalarda degiller.Ama bu onların katliam yapmadıklarını degiştirmez.
Üstüne alınmıyacaksın Genel konusuyorum ;
Bazı kişiler tarafından çoluk çocuklar "ATATÜRK'ü toprak kabul etmedi söyle öldü tek gözü kördü deccaldi" diye kandıran insaların uyguladıgı bir yoldur bu.Basittir,dogmadır.O insanların bakıs acılarından biridir.Konuyu acıyorsun iyi güzelde biraz dikkat edelim bu konulara hassas olalım.O maksatla yapıtıgnı söylemiyorum ama.Bu devirde artık kötülerin sonu söyle böyle olur diye inanan insalar kalmasın kaldıkca bazılarının istismar yolları hala canlı ve sıcak durur.
-
baal in yazisini okuyunca
vakIT gazetesinin yilbasi gecesi olen 5 genc icin attigi baslik geldi aklima.
-
vakİT :) ahah yerinde olmus yaw
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Merak etme ne olayı kacırmıslıgım var ne yanlıs anlamıslıgım var.Aksine yanlıslıgı düzeltiyorum bu muhalefet de degil.Eger bir seyi savunuyorsanız olayı ki konu ariel saron olur yada ahmet hüseyin farketmez bu "Kötü isanlar ölmeden önce su sekil olır,berbat olur vs" yerine daha mantıklı sekillerde anlatın.Yoksa karsınıza alın bakın bu adamda bu kadar kötüydü ne oldu derler kısaca muhalefet degil muhalefete sebep olucak bir seyi dogrurur.
Tarihte winston churchill,stalin vb insalar da hiçte öyle korkunc sekilde ölmüş insalarda degiller.Ama bu onların katliam yapmadıklarını degiştirmez.
Üstüne alınmıyacaksın Genel konusuyorum ;
Bazı kişiler tarafından çoluk çocuklar "ATATÜRK'ü toprak kabul etmedi söyle öldü tek gözü kördü deccaldi" diye kandıran insaların uyguladıgı bir yoldur bu.Basittir,dogmadır.O insanların bakıs acılarından biridir.Konuyu acıyorsun iyi güzelde biraz dikkat edelim bu konulara hassas olalım.O maksatla yapıtıgnı söylemiyorum ama.Bu devirde artık kötülerin sonu söyle böyle olur diye inanan insalar kalmasın kaldıkca bazılarının istismar yolları hala canlı ve sıcak durur.
-----------------------------Çok Mantıklı ve Doğru bir Görüş, İnsanların başına Gelenleri, Yaptıklarından Dolayıdır şeklinde Yorumlamak Ayrıca Müslüman Kişi içinde Günah bir Vaziyettir. Diğer İnsanların Yobaz dediği Türden Durumları Oluşturur.
Şaronada Gelince, Allah Belasını Vermiş Desem, Bu Benim Hoşnutluğumun ifadesi olacaktır. Pek Çok Kişi Bela Okumuştur o İte. Hakettiğini Bulmuş. Ayrıca Allah Teala Bilip Bilmeden Görüş beyanında, Ölen kişiler için Şehit oldu denmesinide istememektedir. Çünkü O Karar Ona Ait Bir Karardır. Gereken Vaadlere Layık olarak Ölmüşse Kişi Şehit Olacaktır Elbet ama Kesin bir bulgu yokkende bu ifade bile son derece Nahoştur Dinde.
-
benim yazımda yine bir yeri kaçırmışsınız, şunu belirtmişim ben zaten
"tabiki herkesi bu durumun içine sokmuyorum ama genelde bu oluyor yani."
demişim yani her kötü insanın sonu böyle oldu demiyorum veya çok hasta olan herhangi bir adam için kötülük yaptı diye bu duruma düştü de demiyorum sadece genelde kötülük, zalimlik yaptığı herkes tarafından bilinen insanların sonu genelde böyledir diyorum bu bir
ikincisi önceki mesajında açıkça demişsin ki "iş tipte bitseydi"
ne alaka hacı?
bu konuda tipten bahseden oldu mu?
belli ki o mesajı, konuyu tam anlamadan yazmıştın, hiç düzeltmeye kalkma şimdi :)
-
stillalive bunu yazdı:
-----------------------------benim yazımda yine bir yeri kaçırmışsınız, şunu belirtmişim ben zaten
"tabiki herkesi bu durumun içine sokmuyorum ama genelde bu oluyor yani."
demişim yani her kötü insanın sonu böyle oldu demiyorum veya çok hasta olan herhangi bir adam için kötülük yaptı diye bu duruma düştü de demiyorum sadece genelde kötülük, zalimlik yaptığı herkes tarafından bilinen insanların sonu genelde böyledir diyorum bu bir
ikincisi önceki mesajında açıkça demişsin ki "iş tipte bitseydi"
ne alaka hacı?
bu konuda tipten bahseden oldu mu?
belli ki o mesajı, konuyu tam anlamadan yazmıştın, hiç düzeltmeye kalkma şimdi :)
-----------------------------"Herkesi kastetmiyorum ama geneli böyle olur" demek,bu bakış açısından bakanlar istedigini bu görüşe sokar istemedigini sokmaz demek.Söyledimizin ne çelişen bir tarafı ne atlanılanbir tarafı var.Benim söyledigim sey zaten bu bakış acısını kullanıp cıkarları için kullananlar.Onlar da aynı seyi söylüyorlar zaten biz bunu biliyoruz ahmet mehmet ayırmadan tümden genel olarak o gürüşün herkes böyledir söyledir demeden reddini savunuyoruz.Kısaca atlanılan bir tarafı yok.
İkincisi şeriatla yönetilen bir ülke de din ile ilgili önemli bir kurumun basında olucak kadar dininden,saygınlıgından süphe duyulmayan birinin de maca papazı kıvamında olması demek oluyor "iş tipte bitseydi" demek.Yani söylemimi destekler nitelikte.
Hatırladıgım 2-3 konun var ancak hiçbirinde özen yok dikkat yok.Buna ragmen maksadının kötü oldugunu söylemedim.Uyarı,ikaz ve sebeplerini olucagı nedenler ile sıralanmıs bir sekilde söyledim.Ancak hala bazı seyleri sunusunuz ne mantıga sıgar ne dine sıgar.Tanrı cezalarını kullarına öldükten sonra veriyorum der.Cennetide cehennemi de insanlara öldükten sonra vaad eder.Bu vb konular günümüz din tacirlerinin bir çogunun ekmek yedigi kapılardan biri.Biz bizim degerlerimize anlamsızca saldırılıbilcek bir konu üzerinde yanlıs oldugu kanısında görüş belirtiyoruz.Sen şimdi rahatsız olmuyormusunun ki hala diretiyorsun ?
-
Insanlarin gorunusune aldanip (bakip) ithamlarda bulunmak yakisiksizdir. Defalarca bunlari one surmenin ne anlami var Allah askina? Allah'a sayginiz yoksa kuluna sayginiz olsun; kuluna sayginiz yoksa kendinize sayginiz olsun.
Irkciliktan dem vurup irkcilik yapanlarida iyi gozlemlemek lazim, ozellikle de bu yazilanlardan sonra.
-
Kimsenin Yaptığı yanına kalmaz.. onunda kalmadı tabi....