Keyloggerlar Sanal Pc'deki İşlemleri Loglayabilirler Mi?
-
Sevgili Müridler/mürideler
Bir işletim sistemi hali hazırda çalışırken sanal bir işletim sistemi kurup,o işletim sisteminde çalıştırmış olduğumuz program oyun v.s gibi şeyleri asıl işletim sisteminde bulunan Keylogger algılayabilir mi?
Mesela sanalda MSN'e giriyoruz ama normal işletim sisteminde Keylogger var sanalda girdiğimiz MSN şifresini loglayabilir mi?
Bu konu hakkında beni aydınlatıcı cevaplar vereceğinizi ümid ederek şimdiden teşekkür ederim
-
Şimdi şöyle düşün.
Bir banka şifresini girdiğinde adamlar sanal klavye ile girmeni istiyorlar. Ve sanal klavyedeki rakamların yeri klavyedeki gibi değil. Dağınıktır.
Demek ki loglanabiliyor ki adamlar dağınık şekilde rakamları karşımıza sunuyor.
-
bence ewet olabilir nie mi cünkü bence o asıl işletim sisteminin altında calısan bir program oldugu için olabilir falan merak ettim :|
-
evet
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
Şimdi şöyle düşün.
Bir banka şifresini girdiğinde adamlar sanal klavye ile girmeni istiyorlar. Ve sanal klavyedeki rakamların yeri klavyedeki gibi değil. Dağınıktır.
Demek ki loglanabiliyor ki adamlar dağınık şekilde rakamları karşımıza sunuyor.
Adam sanal pc demiş sen sanal klavye anlamışsın sanırım hoca :)konuya gelince etkilemez hoca hangi sistemde keyloger varsa orasını etkiler trojan keylogger her neyse sanala geçmez birbirlerini etkilemezler diye biliyorum ben
-
Doğru :D
Sanal sistemde program ve türevi şeyleri çalıştırmak mümkün olduğuna göre keylogger'ında bulaşabilitesi var.
Ancak kendi bilgisayarına bulaşmışsa, sanal sistemi etkiler mi bilmem :\
-
vmware gibi donanımdan sanallaştırma yaptıysan ana pcden erişemezsin hiç biyerine orda yapılan orda kalır
-
tolgasen bunu yazdı:
vmware gibi donanımdan sanallaştırma yaptıysan ana pcden erişemezsin hiç biyerine orda yapılan orda kalır
-----------------------------Evet aklımda olan şeyde tam buydu wmware ile sanal işletim sistemi kurmak olacak.ve önemli işlemleri oradan gerçekleştirerek de güvenliği sağlamaktı.
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
-
anlayamadığım birşey var sanal pc olsa bile aynı klavye kullanılmıyor mu ? :)
-
K4R4B4S4N bunu yazdı:
anlayamadığım birşey var sanal pc olsa bile aynı klavye kullanılmıyor mu ? :)
-----------------------------belki sanal pc de sanal klavye kullanacak :D???
-
benimde anlamadıgım bir sey var nie normalişletim sistemininin güvenliğini saglamıosnda sanal işletim sisteminin güvenliğini hallediosun bende orasını çözemedim ama saygılar tabi herkezin kullanıs sekli vardır :| ama kasma bu kadar etraf hegir dolu calalal:|