Kez İncelendi Kodu Lazım
-
Firmanın sayfasının gösterildiği url de get ile hangi firmanın id si olduğunu gönderdiğini kabul ediyorum.
veri tabanınada bunu ekle
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `firmabilgileri` (
`id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`firmaid` int(11) NOT NULL,
`goruntulenme` int(11) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=1 ;
Sonra başlıyoruz, bu arada ip kontrolünü de istiyorsan ona göre kodlarsın aşşağıya.Başlıyoruz:Adam bu sayfayı açtığında o sayfada olması gereken kodlar aşşağıda.$firmaid= $_GET["firmaid"];$getir = mysql_query("select * from firmabilgileri where firmaid='".$firmaid."' limit 1");$bilgicek = mysql_fetch_assoc($getir);$adamgirmedenoncekigirilensayi = $bilgicek["goruntulenme"];$adamgirdiktensonraolansayi = $adamgirmedenoncekigirilensayi+1;mysql_query("uptade firmabilgileri set goruntulenme='".$adamgirdiktensonraolansayi."'")Artık yeni kişi girdikten sonra o sayı bir artmış olacak yani.Şimdi yine aynı sayfada kaç defa gösterildiğini göstermek istiyorsandaAynı sayfada yukarıdaki işlemlerden sonra şunu yap.echo "Bu firma ".$adamgirdiktensonraolansayi." defa incelendi";Bu kadar.Umarım işine yarar. -
SnipeTR bunu yazdı:
-----------------------------Firmanın sayfasının gösterildiği url de get ile hangi firmanın id si olduğunu gönderdiğini kabul ediyorum.
PRIMARY KEY (`id`)
Sonra başlıyoruz, bu arada ip kontrolünü de istiyorsan ona göre kodlarsın aşşağıya.Başlıyoruz:Adam bu sayfayı açtığında o sayfada olması gereken kodlar aşşağıda.$firmaid= $_GET["firmaid"];$getir = mysql_query("select * from firmabilgileri where firmaid='".$firmaid."' limit 1");$bilgicek = mysql_fetch_assoc($getir);$adamgirmedenoncekigirilensayi = $bilgicek["goruntulenme"];$adamgirdiktensonraolansayi = $adamgirmedenoncekigirilensayi+1;mysql_query("uptade firmabilgileri set goruntulenme='".$adamgirdiktensonraolansayi."'")Artık yeni kişi girdikten sonra o sayı bir artmış olacak yani.Şimdi yine aynı sayfada kaç defa gösterildiğini göstermek istiyorsandaAynı sayfada yukarıdaki işlemlerden sonra şunu yap.echo "Bu firma ".$adamgirdiktensonraolansayi." defa incelendi";Bu kadar.Umarım işine yarar.
-----------------------------$getir = mysql_query("select * from firmabilgileri where firmaid='".$firmaid."' limit 1");$bilgicek = mysql_fetch_assoc($getir);$adamgirmedenoncekigirilensayi = $bilgicek["goruntulenme"];$adamgirdiktensonraolansayi = $adamgirmedenoncekigirilensayi+1;mysql_query("uptade firmabilgileri set goruntulenme='".$adamgirdiktensonraolansayi."'")yerineupdate firma bilgileri set goruntuleme = goruntuleme+1 yeterli -
Snnyk haklli (:
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------SnipeTR bunu yazdı:
-----------------------------Firmanın sayfasının gösterildiği url de get ile hangi firmanın id si olduğunu gönderdiğini kabul ediyorum.
PRIMARY KEY (`id`)
Sonra başlıyoruz, bu arada ip kontrolünü de istiyorsan ona göre kodlarsın aşşağıya.Başlıyoruz:Adam bu sayfayı açtığında o sayfada olması gereken kodlar aşşağıda.$firmaid= $_GET["firmaid"];$getir = mysql_query("select * from firmabilgileri where firmaid='".$firmaid."' limit 1");$bilgicek = mysql_fetch_assoc($getir);$adamgirmedenoncekigirilensayi = $bilgicek["goruntulenme"];$adamgirdiktensonraolansayi = $adamgirmedenoncekigirilensayi+1;mysql_query("uptade firmabilgileri set goruntulenme='".$adamgirdiktensonraolansayi."'")Artık yeni kişi girdikten sonra o sayı bir artmış olacak yani.Şimdi yine aynı sayfada kaç defa gösterildiğini göstermek istiyorsandaAynı sayfada yukarıdaki işlemlerden sonra şunu yap.echo "Bu firma ".$adamgirdiktensonraolansayi." defa incelendi";Bu kadar.Umarım işine yarar.
-----------------------------$getir = mysql_query("select * from firmabilgileri where firmaid='".$firmaid."' limit 1");$bilgicek = mysql_fetch_assoc($getir);$adamgirmedenoncekigirilensayi = $bilgicek["goruntulenme"];$adamgirdiktensonraolansayi = $adamgirmedenoncekigirilensayi+1;mysql_query("uptade firmabilgileri set goruntulenme='".$adamgirdiktensonraolansayi."'")yerineupdate firma bilgileri set goruntuleme = goruntuleme+1 yeterli
-----------------------------yok hocam olmadı malesef
-
Benim yazdığım kodu dene diğerinde yazım hatası var yada benimkine bakarak düzelt işte ordaki yerleri.
Diğeri daha kısa yoldur, ben kısa yazmadım sen anla diye ama diğeri daha kısa onuda kullanabilirsin .
Yalnız ordaki phpmyadmine bağlantığın yer de
update firma bilgileri set goruntuleme = goruntuleme+1 yeterliburda eksik yazmışfirmabilgileri olacak yani alttaki gibiupdate firmabilgileri set goruntuleme = goruntuleme+1 -
SnipeTR bunu yazdı:
-----------------------------Benim yazdığım kodu dene diğerinde yazım hatası var yada benimkine bakarak düzelt işte ordaki yerleri.
Diğeri daha kısa yoldur, ben kısa yazmadım sen anla diye ama diğeri daha kısa onuda kullanabilirsin .
Yalnız ordaki phpmyadmine bağlantığın yer de
update firma bilgileri set goruntuleme = goruntuleme+1 yeterliburda eksik yazmışfirmabilgileri olacak yani alttaki gibiupdate firmabilgileri set goruntuleme = goruntuleme+1
-----------------------------yok hocam olmuyor. baska bi yol bulmak lazım
-
bulursan isterim :D
-
Valla php ile bundan başka yol nasıl olabilir bilmiyorum,
belki txt dosyasına kaydedip ordan çekebilirsin başkada yok yok.
kralıda kuralıda tanımam diyon ama bak php ye :)) kuralsız işleyince olmuyor.
Kuralına göre kodlaman lazım, ve bundan başka yolda gelmiyor aklıma.
Daha fazla yardım edemem sana işteyim zaten şu anda, bağlantıyı kastırdım durdum :))
Diğer arkadaşlar yardım edecektir.
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------bulursan isterim :D
-----------------------------sende bulmaya calışsan :D yardım eden olursa ayarlıcaz ama baksan kimse anlamıyor galiba
-
yaptım ama saymıyor.neden olabilrki acaba saymaması