Kıbrıs Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

vay arkadaş biraz önce şu mitingle ilgili kıbrıs gazeltelerini felan okuyordum acaba kıbrıslılar ne düşünüyor diye malum bizde nasıl mynet altına yorum yazıyorlar haberden çok onları okumak için baktım arkadaş herkes türkiye karşıtıolmuş kimi diyor kıbrıs kıbrıslılarındır adamlar ülkeyi işgaletti kimi diyor istanbulgibi olduk bilmemne mekanı oldu ülke saçma sözde fıkralar türklerle ilgili daha bitane tc yandaşı yorum okudum oda tc garantör ülke olmadan olmaz ben çocuklarımın geleceğini düşünüom yani koırku olmasa salla türkiyeyi bunedir biz kıbrıs barış harekatında kaç şehit verdik arkadaş nediye şehitoldu bukadar adam

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

bu sorunun çözülmesini kimse istemiyor hoca

2 şey olacak (belki yarın belki 50 yıl sonra) 

kıbrıs birleşirse AB ye girer  güneyin türkiye yi vote etme hakkı kalmaz

kıbrıs türkiyeye bağlanırsa gene aynı şey söz konusu fakat kıbrıslılar bunu kabul etmez referandumda bunu saglamak için türk göç ettirmek lazım oraya 

orayı bağlamak rahat mantıklı çünki kaybedilmemesi gereken topraklar fakat sonuçları ne olur bilmem

kıbrısın yerlisi sevmez türkleri 1 2 kişi hariç  gidin görün anlatmaya gerek yok sevmemeleri de doğaldır gidip kurtardık diye adaya kurulduk x)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

1- kurtardık diyemi sevmiyorlar

2- kurtarmasak orda şuan kurtarıcak bişey olurmuydu

3- biz orda belli bir sayı sağlıyarak elimizi güçlendirmesek avrupada masabaşında bu iş nasıl biterdi

4- şuan onlardaki memurların maaşlarının %de kaçı onların vergisinden karşılanıyor %de kaçı bizim vergilerimizden karşılanıyor

5- onların hayat standardı ve aldıkları maaşla bizimki arasındaki fark

ayrıca o kıbrıs yerlisi dediğin adam osmalı çocuğu değilmi kıbrıs ingiziller işgaledene kadar bizimdi ingilizler çekilince bizolmadan bir aşama geçirdiler oda rumların mezbahanesi aşaması ben bugünekadar kıbrıs türküyle  türkiye türkü arasında hiçark görmezdim ama anlamışoldumki harbiden bunlar artık başkabir millet sonuçta orda yaşıyan madem onlar buna onlar karar vericek madem onlar kendilerini bizden görmüyor çekilelim arkadaş kimden korkucaz yunanistandanmı götüboklu rum kesimindenmi çekilelim bırakalım nehalleri varsa görsünler

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek

dead_march bunu yazdı:
    -----------------------------

1- kurtardık diyemi sevmiyorlar

2- kurtarmasak orda şuan kurtarıcak bişey olurmuydu

3- biz orda belli bir sayı sağlıyarak elimizi güçlendirmesek avrupada masabaşında bu iş nasıl biterdi

4- şuan onlardaki memurların maaşlarının %de kaçı onların vergisinden karşılanıyor %de kaçı bizim vergilerimizden karşılanıyor

5- onların hayat standardı ve aldıkları maaşla bizimki arasındaki fark

ayrıca o kıbrıs yerlisi dediğin adam osmalı çocuğu değilmi kıbrıs ingiziller işgaledene kadar bizimdi ingilizler çekilince bizolmadan bir aşama geçirdiler oda rumların mezbahanesi aşaması ben bugünekadar kıbrıs türküyle  türkiye türkü arasında hiçark görmezdim ama anlamışoldumki harbiden bunlar artık başkabir millet sonuçta orda yaşıyan madem onlar buna onlar karar vericek madem onlar kendilerini bizden görmüyor çekilelim arkadaş kimden korkucaz yunanistandanmı götüboklu rum kesimindenmi çekilelim bırakalım nehalleri varsa görsünler

-----------------------------

herşey bi sürecin eseridir.

kıbrısı anlamak 74 ve öncesi kadar sonrasında neler olduğudur(yada olmadığı)

işin ekonomik boyutuna gelince hiç bir toplum bir anda (dilenci yada beleşci olmaz ) buda yanlış politikanın eseridir.

74den beri kıbrısta yürütülen (Türkiye Cumhuriyeti tarafından) tam bir fiyaskodur.

Kıbrıs Türk halkını suçlamak yerine (suclu yada sucsuz hatalı yada kusursuz demiyoru)74 den buyana adada neler yapıldığı nasıl bi strateji izlendi incelemek lazım.

sonra o eylemi kim yaptı?

eylemin ana teması neydi?

o pankartı kim açtı?

KKTC vatandaşının yüzde kaçı "O " pankartı açanlanrla hem fikir?

saygılar

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Oraya Kurulmadık Ora zaten bizim... Kıbrıslılar Savaşarak mı aldı sanki orayı, Bizim Atamız Osmanlılar aldı Bizde Osmanlının Mirasçısı olduğumuza göre ya seve seve yada Sike Sike alacaz orayı,,, A.q larıma bak ordaki 60.000 askeri çeksek Anında siker Rumlar Onları,,, Adada askeri istemiyorlarmış siktiklerim...

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

kıbrısın asır kurtarılma sebebi herkes biliyorki stratejiktir.o adaya kurulacak lojistik bir üsle 3 kıta elinizin altında.çok değerli ve kaybedilmesi hata olur.

gelelim kktc halkına,türkiyede türk lirası kullanılıyor ya,ordada aynen.dolayısıyla burayı etkileyen ekonomik koşullar orayıda etkiliyor.üretim 0

halk beş para etmez.askeride etmez,yatarak oturarak nöbet tutarlar,haftanın beş gunu askerdirler,2 gun yani haftasonu evlerine gidebiliyorlar,bir nevi izin yani

türkün,türkten başka dostu yoktur sözünü unuttular.yine bir kazık girmesi gerek bunlara ki,yine mehmetçikten yardım istesinler................

mademki türksün systeme göster ürksün
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

siyaset yasak. ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

Aha aha kıbrıs kurtuluyor tamam azkaldı... Biraz daha benzer konuları açarsak kurtulacak, gak geldi yaa... Kardeşim yok yani kaç senedir oradayım, istediğinizi söyleyin, anlatın boş... Orası adadır, konumu bellidir. Zaten şu zamana kadar bu durumunun değişmesi istenseydi çoktaaaann değişirdi. Demek istemeyenlerin çoğunluğu fazlaki hala bu şekilde devam edip gidiyor. Zamanında kartlar bizim lehimize idi şimdi alehimize. Türkiye'nin acil kıbrıs eylem planını değiştirmesi gereklidir. Yoksa bu şekilde gitmez. Zaten son zamanlardaki eylemlerde bunun habercisidir...

Çok merak eden geçmiş postları okusun, bişeyler öğrenir...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Hacı normalde böyle şeyleri söylemeyi sevmem ama yazımın çok kötü ya. Amk sun bütün kuralların:D

Kıbrıs mevzusunun artık tarihsel olarak bizim dış politikamızda bir odak noktasını oluşturduğunu söyleyebilirim. 1970ler(ABD ile mücadeleler), ondan önce 1960lardaki kıyımlara tepkilerimiz, 1955 de soruna angaje oluşumuz daha gerilerde Lozan, İngiltere ile mücadeleler, Daha önce Venedikliler , cenevizliler. Bizim için Kıbrıs çok önemlidir. Şimdi de AB ile ilişkiler. Yani biz o kadar inatlaştık ki ( ki doğal olan budur: sonuçta orası bizim toprağımız) uluslararası arenada; artık geriye dönmemiz prestijimizi zedeler. Türkler yıllardır direndiği Kıbrs'tan çıktı derler. Kıbrıs'tan vazgeçmemiz bizim için sonun başlangıcıdır benim gözümde. Kıbrıs artık Kıbrıs'tan daha önemlidir. (Ben Kıbrıs'ın önemi için yazdım bunları;halkı ne düşünür Kıbrıslılar söylesin.)

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sequoia
    sequoia's avatar
    Erkek

kitap okuyun arkadaşlar 75000 sayfada yazsanız bişe çıkmaz,derin mevzu bu

Neden?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Kıbrıs barış harekatında SEZERCİK kıbrıs halkı için neler yaptı,canını ortaya koydu,o kadar mücadele etti ki daha fazlasını haketmesine rağmen teğmenliğe kadar yükseldi.Ama gel gör ki adamlar vicdansız,hadi bizi sevmediniz,sizin için canını ortaya koyan sezercik'in de mi hiç hatrı yok,sağolasıca sizin için ne zorluklar çekti:)

Türk düşmanı kıbrıslılar hepinizin aq:)

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
Toplam Hit: 2162 Toplam Mesaj: 12