Kıbrısta Özel Okulda Okumak
-
merhaba müridler. bugün tercihler başladı malum.
benim küçük kardeş gideyim diyor. yüzde 75 burslu sanırım. ama ben pek sıcak bakmıyorum bu duruma.
malum söylentiler var işte. burslu olanları hocalar zorluyor gibisinden.
ayrıca kıbrıs nasıldır hayat şartları ne durumdadır bilgim yok. malum memur çocuğuyuz. hesabımızı iyi yapmamız lazım.
orada okuyan yada bilgisi olan müridler durumu açıklarlarsa çok makbule geçer.
yurt ücretleri nedir. neler dahil yurt ücretlerine. bi kişi idareli davranarak ne kadar harcama yapabilir orada.
ayrıca kıbrısa psikoloji okumaya gitmeye değer mi ?
bu tarz bilgiler lazım işte.
-
tek bildiğim birçok şeyin pahalı olduğu buraya göre. içki ve sigara haricinde tabi.
-
Hocam ben Kıbrısta okumuyorum ama 3-4 defa uzun süreli olarak ODTÜ KK kampüsünde kaldım.
Ulaşım çok pahalı ve neredeyse yok denecek kadar az toplu taşıma var. ODTÜ KK tarafında marketlerde ve yemek yenecek yerlerde fiyatlar Türkiye'ye göre pahalı gibi. Bir öğrenci çok kolay para harcamaya alışabilir. Alkol vb. şeyler çok ucuz. Merkezde kampüse oranla daha uygun fiyatlar var. Hangi üniversite olduğu da önemli. Geçenlerde boardlarda görmüştüm Kıbrısa kayıt yaptır İngiltere de oku şeklinde. Öyle bir şeyse bence çok mantıklı.
Öğrenciler genel olarak zorlanıyor ODTÜ KK'da özellikle. Burslu burssuz ayırt etmiyorlar diye duymuştum oradaki öğrenci arkadaşlarla sohbetimde.
Ama bence psikoloji okumak için Kıbrıs mantıklı bir tercih değil Türkiye de bir özel üniversite bile daha uygun fiyatlara gelebilir.
Inferius tarafından 08/Tem/13 12:32 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam Kıbrıs hakkında pek bir bilgim yok ama eğer arkadaşın puanı iyi ise ve İstanbul'da ikamet etmek isterse Özyeğini tavsiye ederim.
%25,50,75 burs seçenekleri mevut.
-
edit..
LethaLImpacT tarafından 08/Tem/13 12:39 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam gelmesin cok pahalı Tr ıle aynı paraya gelıyo
-
neresi pahalı beyler ? Sadece Kampüs yurt kampüs yurt yapan adama da mı pahalı ?
-
300 gbp ev kirası gbp=2,95.-tl + elektrik su 200-250
ulaşımı yok denecek kadar az
aylık olarak en az harcıyaca rakam 1500 tl civarında olur
7 yıldır kıbrıstayım sormak istediğin birşey varsa sorabilirsin..
not : öğrenci değilim
-
detay bunu yazdı
300 gbp ev kirası gbp=2,95.-tl + elektrik su 200-250
ulaşımı yok denecek kadar az
aylık olarak en az harcıyaca rakam 1500 tl civarında olur
7 yıldır kıbrıstayım sormak istediğin birşey varsa sorabilirsin..
not : öğrenci değilim
hocam genel anlamda yurtta kalan öğrencinin gideri beni ilgilendiriyor.
yoksa özel evde kalmak filan çok pahalı diye duymuştum zaten.
-
zumsuk doğu akdenizde okuyordu bildiğim kadarıyla
-
mesajım bulunsun.