Kibristaki Hayalet Sehir: Maras (Varocha)
-
merhaba arkadaslar
bugun 9gag.com daki bi postta gordum.hic duymamistim oldukca ilgimi cekti
http://www.youtube.com/watch?v=1V_HWz8763Y
buraya tatile gitme sansim nedir? tabi kibrisa gidip gizlice hayalet sehire sizip binalarin birinde cadirla kalmayi dusunuyorum
mumkunmudur sizce ? sikarlarmi topugumdan ?
-
askeri alan diye biliyorum gördükleri an topuğa değil kafaya sıkarlar.
-
Girmeye calistigin sirada;
1. uyari - Sesli uyari, "Dur ! Yaklasma ! Uzaklas !" seklinde...
2. uyari - Uyari atisi, 2-3 metre acikliga ates acilir.
3. uyari - Uyari sayilmaz, 2. uyariyada istenen karsiligi vermedigin takdirde, Vur emri var.
Nobetteki asker seni topugundan vurursa, canli kalma ihtimlinin yuksek oldugunu biliyor, senin canli kalman durumunda ustunden cekmedigi eziyet kalmaycaginida biliyor, seni direk alnindan vuracaktir...
Zaten icerdeysen, 1. olur ama "Uzaklas!" kismi haric, "Yakinlas!" seklinde degistirirler onu :) TC veya KKTC vatandasiysan kesinlikle askeri mahkemedesin... Artik duruma gore sonuc degisir ama yuksek ihtimal ayvayi yersin, heleki fotoraf makinasi falan varsa yaninda hoplimilimilom!
buda canim memleketimden sizler icin ozenerek sectigim bir video, 2 hafta falan once.
Sokakta ozgurce eylenmeye calisan bir TC vatandasi ("Turkiyeli"), onu adice tutuklayip karakola goturmek isteyen ama polis arabasina SOKAMAYAN 2 KKTC vatandasi (hem TURKIYELI hem KIBRISLI hemde TURK) ve videonun sonunda "ma ne gonusturursunuz be ama bunu hala daha?" diye noktayi koyan HICBIYERIN vatandasi (KIBRISLI TURK).
TCli arkadasin polisle mucadele ederken ilk once "TCnin KKTCye verdigi vergiler haram olsun" diye baslayip, sonra polislere "KKTCnin size verdigi vergiler haram olsun" diyerekten devam etmesi ve guclu kuvvetli vede kel abimizin - yillardir ayni benim gibi bu boktan ve sacma konulari sacma salak insanlarla tartismaktan bikmis oldugu belli - olayi nasil kaba kuvvetle sonlandirdigi ilginc bir ironidir...
Video resmen "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir." olmus.
http://www.youtube.com/watch?v=gD_IgkLrpLc
-
kolayca sizabilirsin. acik yerler var. hatta ben de dusunmustum girmeyi. binalar cok eski yapi savas zamaninda ucak carpmis, taranmis yikik dokuk binalar. heran yikilma tehlikesi var binalarin. ama etrafinda asker yok ben biraz iceri goz gezdirmistim. ama gerek yok baska yerde de kamp yapabilirsin sikinti olmaz oralarda. mesela oraya yakin glapsides beach tarafina gidebilirsin denizi cok guzeldir. cok merak edersen gidip bakarsin ama orada kalmayi dusunme. ne oldugu belirsiz insanlarla karsilasabilirsin. nato askerleri filan var karsina cikarsa hic acimazlar. :)
-
Sahil kısmının bir kısmı açık ama kapalı maraşa giremiyorsun. Ben 2 sene önce gitmiştim ama girmek göt ister açıkçası. Zaten gerekte yok . Yalnızo ranın sahili hakkında bir olay duydum sanırım sahilin kumunu ingiliz kraliçesi taa mısırdan getirtmiş doğru mu?
Fotoğraf çekmek bile yasak bildiğim kadarıyla...
DrKill tarafından 17/Ağu/13 21:05 tarihinde düzenlenmiştir -
garga bunu yazdı
bu adam 3-4 gün öncemi ne taksimdeydi :D perşembe günüydü sanırım
-
DrKill bunu yazdı
Sahil kısmının bir kısmı açık ama kapalı maraşa giremiyorsun. Ben 2 sene önce gitmiştim ama girmek göt ister açıkçası. Zaten gerekte yok . Yalnızo ranın sahili hakkında bir olay duydum sanırım sahilin kumunu ingiliz kraliçesi taa mısırdan getirtmiş doğru mu?
Fotoğraf çekmek bile yasak bildiğim kadarıyla...
Oyle bir soylenti var hocam ben de duydum ama gercek mi bilmiyorum...
-
Niye kapatılmış bilgisi olan varmı?
-
söylenti değil beyler, oraya girebilmeniz için ya KKTC vatandaşı olacaksınız ya da asker veya 1. dereceden akrabası olacaksınız(çocuğu kardeşi ana babası, soyadları aynı olacak).
Tabii kapıdaki lavuk rütbelilere bağlı biraz da. Soyadınız tutmuyosa bazısı göz yumuyor bazısı kıllık yapıyor bazısı da rütbelinin dışındakilerin kimliğine bile bakmıyor.
Kardeşim astsubay olduğu için ben onunla girebildim ve 7.1Mp makina ile gizli gizli fotoğraflar çektim, içeride BM araçları geziyor eğer fotoğraf çektiğinizi görürlerse makinayı malum yerinize monte edebilirler foto çekmek kesinlikle yasak.
Yasal bir sorun oluşturmayacaksa veya konu gizlenirse çektiğim fotoğrafları yarın paylaşabilirim.
-
Hayatımda beni bu kadar büyüleyen az ehir vardır.
NEdense eskiden savaşların olduğu yerleri bilerek gezmek tüylerimi diken diken eder. Çılgın Türkler Kıbrıs ve bir kaç kitap/yazı ve belgeselden sonra ; Kıbrıs'ta dolaşmak bambaşkadır.
Çok etkileyicidir Kapalı Maraş. Gazimağusa'da Palm Beach'ten bir kısmını görebilirsiniz. Fakat çok çok büyük bir bölgedir. Türkiye diplomaside iyi olsa ; orayı alabilse, çok süper olur.
Yeni bina yaptırmayacaklar. Restorasyon ve turistik olarak açılacak. Fotoğraflar, videolar çekecek turistler. Turlarla. HErşey orjinal kalmalı. Ayrıca orda film falan çekilmesi için izinde verilebilir (zombi filmi için ideal).
Askerlerimiz bir sürü şeyi maalesef yağmalamıştır.
-
BM askerleri orada nöbet tutuyor. karakolları var ayrıca kamera sistemiyle izlenmektedir. bırak sızmayı kullanılan sadece bir yol var şuan o yoldan geçerken foto çektiğinizi ya da kamera kaydı yaptığınızı bile takip ediyorlar. 2 sene magosadaydım oradan biliyorum. senin oraya sızman çok zor sızıpta orada gizlice kalman imkansız.