Kıl Dönmesi
-
Hacı kıl dönmesinin götteki kıllarla bir alakası yok. Ben sarışın bir delikanlıyım bende de kıl dönmesi oldu. Yanımda biri vardı cillop gibiydi harbiden, onunda kıl dönmesiymiş.
Ben mevzuyu araştırdım tam ispatlanamasada olay şöyle oluyrmuş agha. 2 olasılık var. 1 - Ensede biriken tüyler zamanla düşüp popomuzun iki yanağının arasında sıkışıp zayıf olan deriden içeri giriyormuş o da kıl dönmesiymiş 2.si de o kıl dedikleri şey kılcal damarmış yani kıl değilmiş. He bu demek değildir ki hiç poponnu temizleme. Bu hikayeden bu ders alınmaz. Sen yine yap bakımını ama olayın kiloyla, çok oturmakla , kıçtaki kıl miktarıyla bir alakası yok. Doktrolar ne zaman hastaneye gitsek hep aynı tatavayı yapıyorlar zaten. Yok kilo, yok sigara, yok spor yapın.. Sen temiz tut poponuda ameliyattan sonra enfeksiyon kapmasın.
-
sol yanakta orta yakın bi yerde
expire hacı bendeki hani ergenlik döneminde büyük sivilce olur deri kalkar kırmızı olur onun gibi sandım en başta dedim galiba sivilce döttede cıktı dedım aradan 2 ay gectı gecmedi sonra dedim bu çıban ulan 1 ay daha gect, gene gecmedi gecen hafta bi kalktım acıdan duramıyorum dedım mna korum bunu baktırıcam 1 saat önce özel bi hastanaye gittim haco actı baktı dedı böle kıllı dötte tabi olur :D işte kıl dökücü kırem aldım sürdüm az önce bi güzel yıkarım yıkadıktan sonra tehlikenin buyuk oldugunu anladım benim tavsim hemen yarın git yoksa dödünün üstüne oturamazsın
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------
Pikacu bunu yazdı:
Görmeden bişey diyemem...
-----------------------------Al bak, ne bok anlayacaksan
http://www.genelcerrahi.info/Pilonidal.jpg
-----------------------------Ne kızıyorsun...
-
zamazingo bunu yazdı:
sol yanakta orta yakın bi yerde
expire hacı bendeki hani ergenlik döneminde büyük sivilce olur deri kalkar kırmızı olur onun gibi sandım en başta dedim galiba sivilce döttede cıktı dedım aradan 2 ay gectı gecmedi sonra dedim bu çıban ulan 1 ay daha gect, gene gecmedi gecen hafta bi kalktım acıdan duramıyorum dedım mna korum bunu baktırıcam 1 saat önce özel bi hastanaye gittim haco actı baktı dedı böle kıllı dötte tabi olur :D işte kıl dökücü kırem aldım sürdüm az önce bi güzel yıkarım yıkadıktan sonra tehlikenin buyuk oldugunu anladım benim tavsim hemen yarın git yoksa dödünün üstüne oturamazsın
-----------------------------bende hiç acı falan yok sadece kaşınıyor bir geçiyor sonra gene çıkıyor aynı yerde sanırım 3-4 aydır var :S
-
hangi salakmışki o doktor tüh dökücü kullan demiş hoca maf edersin orası tahriş olmuşdur yanar
-
ToR5 bunu yazdı:
Hacı kıl dönmesinin götteki kıllarla bir alakası yok. Ben sarışın bir delikanlıyım bende de kıl dönmesi oldu. Yanımda biri vardı cillop gibiydi harbiden, onunda kıl dönmesiymiş.
Ben mevzuyu araştırdım tam ispatlanamasada olay şöyle oluyrmuş agha. 2 olasılık var. 1 - Ensede biriken tüyler zamanla düşüp popomuzun iki yanağının arasında sıkışıp zayıf olan deriden içeri giriyormuş o da kıl dönmesiymiş 2.si de o kıl dedikleri şey kılcal damarmış yani kıl değilmiş. He bu demek değildir ki hiç poponnu temizleme. Bu hikayeden bu ders alınmaz. Sen yine yap bakımını ama olayın kiloyla, çok oturmakla , kıçtaki kıl miktarıyla bir alakası yok. Doktrolar ne zaman hastaneye gitsek hep aynı tatavayı yapıyorlar zaten. Yok kilo, yok sigara, yok spor yapın.. Sen temiz tut poponuda ameliyattan sonra enfeksiyon kapmasın.
-----------------------------Ensedeki tüylerden oluyo zaten hocam, aksini iddia etmedik ki :D
Ama kilolu isen orada sıkışma ihtimali yüksek, aynı zamanda kıllı isen onlara takılıp orada birikme ihtimali gene yüksek :) Biz sebepleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.. :)
-
DJ_Alper bunu yazdı:
hangi salakmışki o doktor tüh dökücü kullan demiş hoca maf edersin orası tahriş olmuşdur yanar
-----------------------------Harbi salakmış ben olsam boy aynası karşısında güzelce köpürt sonra usturayla temizle derdim :)
-
bende ameliyat oldum 4 sene önce yazın olduğum için doktor çok derinlere inemedi enfeksiyon riski var die.arada bi tekrarlıyo sonra geçiyo.sen sen ol yaz sıcağında ameliyat olma kışın ol
-
Hocam 1.5 ay önce oldum halen tam oturamıyorum kıçımın üstüne :D kapalı ameliyat oldum. Doktorla konuştum dikişler alındktan 1 ay sonra lazer yaptırabilirsin dedi. Eğer öğrenciysen yaz tatilinde ol derim. Eğer yakın zamanda(yaklaşık 1 yıl içinde) askere gidiceksen hiç elletme askerde yaptır derim ameliyatı. tekrarlamaması için lazer şart
-
1 hafta sonra belli olcak bakalım