Kimliğim Ve Ehliyetim Kayboldu Ne Yapmam Lazım?
-
Merhaba müridler,
dün akşam cüzdanımı kaybettim içinde Kimlik, ehliyet, okul kimlik kartı, akbil, kredi kartım ve bi miktar para vardı. Ne yapmam lazım
Hepsi için ayrı ilan mı vermem gerekiyor, yoksa ilan olayı kalktı mı? , bilgisi olan var mı?
Bir de seçimlere kimliksiz girebilir miyim? -
Önce kredi kartı için müşteri hizmetlerini ara kartları iptal ettir ehliyet ve kimlik için de kayıp oldugu için gazeteye ilan vermen lazım her halde.
-
Hemen polisi ara kimliğinin kaybolduğuna dair bilgi ver.
Sonra Kredi kartın hangi bankaya aitse onlarıda ara iptal etsinler.
Birşey olmaz sıkıntı yapma.
-
H44N bunu yazdı
Hemen polisi ara kimliğinin kaybolduğuna dair bilgi ver.
Sonra Kredi kartın hangi bankaya aitse onlarıda ara iptal etsinler.
Birşey olmaz sıkıntı yapma.
polisimi arasın :)
-
Evet çünkü kimliği kaybolmuş birisi alıp suç işlerse adamın kimliğiyle gerçek sahibinin üstüne çöker polis sen baştan polise haber ver ben öyle yaptım sorun olmadı gittim yeni kimlik çıkardm.
-
polis bsg demezse o polisisn sabrındadır böyle bir saçmalık olurmu yaa böyle mantıksız bir şey için polis mi aranır hocam sakın böyle saçma şeyler için meşgul etmeyin o hattı
gidersin gazeteye kayıp ilanı verirsisn kimlik ehliyet vs için sonra gider kayıp başvurusuyla nufüs müdürlüğünden yenisini çıkarırsın birisinin eline geçse bile senin kayıp başvuru ilanı elinde var kimse bir şey yapamaz buna istinaden
sonra kimliğin nerelerde varsa artık banka vs hepslarının blokeletirsin sonra gider yeni kimliğini sisteme taratarak güncelletirsin oldu bitti yani -
dostum polisi araman veya gazeteye ilan vermen seni kurtarmaz ve kanunen bu yöntemler kalktı zaten. hemen kaymakamlığa nufus mudurlugune gidiyosun ve kayıp gerekcesi ile yeni kimlik cıkartıyorsun. 100 lira gibi bir ceza ödüyorsun. eski kimliğin hukmu gitmiş oluyor. eskiden polise tutanak gazeteye hukumsuzdur ilanı vardı artık yok.
-
2 Ay önce kimliğim kayboldu aradım karakolu orda tutanak tuttular sorun olmadı gittim kaymakamlığa 6 liraya yenisi çıkardım.
Geçmiş olsun bu arada.
-
H44N bunu yazdı
2 Ay önce kimliğim kayboldu aradım karakolu orda tutanak tuttular sorun olmadı gittim kaymakamlığa 6 liraya yenisi çıkardım.
Geçmiş olsun bu arada.
6 lira mı 2 ay önce mi :/
hocam kayıp çıkarma 60 70 lira arası bir şey. sen tamamen farklı bir şeyden bahsediyorsun sanırım. hem 6 lira hem karakola bilgi olayı tamamen yanlış.
-
4-Kimliğimi kaybettim. Gazeteye ilan ve emniyet makamlarına bildirim zorunluluğu var mıdır?Kaybedilen nüfus cüzdanları ile ilgili olarak gazeteye ilan vermek ve emniyet makamlarına bildirimde bulunmak vatandaşın kendi şahsına ait bir işlemdir. Kaybedilen nüfus cüzdanının yerine yeni nüfus cüzdanı alındığında, kaybedilen nüfus cüzdanı hukuken geçersiz hale gelmektedir.6- Hangi hallerde İdari Para Cezaları uygulanır ne kadardır?25.04.2006 tarihinde yürürlüğe giren 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68 inci maddesinin (a) bendi “Nüfus olaylarını bildirmekle görevli olup, bu görevlerini bu Kanunda belirtilen süreler içinde yerine getirmeyen kamu görevlilerine, fiil başka bir suç oluştursa bile, nüfus memurunun teklifi üzerine o yerin ilçe nüfus müdürünün kararı ile 25 YTL idarî para cezası verilir.”, (b) bendi “Nüfus olaylarını bildirme yükümlülüğü olup, bu yükümlülüğünü bu Kanunda belirtilen süre içinde yerine getirmeyenlere, nüfus ve aile cüzdanlarını kaybedenlere ve nüfus cüzdanının geçerlilik süresinin son bulmasından itibaren altmış gün içinde bu cüzdanlarını değiştirmeyen kişilere veya bu durumdaki çocukların veli veya vasilerine, yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerince, yurt dışında ise dış temsilcilik veya dış temsilciliklerde görevli memurlarca idari para cezası verilir.” hükmünde olup, 01.01.2014 tarihi itibari ile yukarıdaki madde hükmünün (a) ve (b) bentleri uyarınca bildirim yükümlülüğünü süresi içerisinde yerine getirmeyen kamu görevlileri için 38.00 TL., nüfus olaylarına yönelik bildirim yükümlülüğünü süresi içerisinde yerine getirmeyen veya nüfus ve aile cüzdanlarını kaybeden vatandaşlarımız için 81 TL. para cezası uygulanmaktadır.17-İdari Para Cezasını nereye yatırabilirim?Söz konusu para cezasının, tebliğ tarihinden itibaren bir ay içerisinde defterdarlık muhasebe müdürlüğüne veya mal müdürlüğüne ödenmesi gerekmektedir.
Kaynak: http://www.nvi.gov.tr/Sik_Sorulan_Sorular,Sorular.html
-
Böyle konulara hayranim.