Kimya İle İlgili Bir Soru?
-
Sayın Müritler;
Açıkçası ben kimyadan pek anlamam ama aklıma birşey takıldı. Mesela H2O diyoruz.. Yada bunun gibi bir sürü formüller var... bu tür formülleri de şu şekilde okuyoruz "2 hidrojen 1 oksijen" uzun lafın kısası 2 birim hidrojen ile 1 birim oksijeni
1-) Karıştırsam su meydana gelir mi?
2-) karıştırmak mümkün mü mümkünse ne kadar zor
(Benim bildiğim kadarıyla bu kadar basit bir mevzu değil bu ama sorup öğrenmekte fayda var)
-
paradox bunu yazdı:
-----------------------------Sayın Müritler;
Açıkçası ben kimyadan pek anlamam ama aklıma birşey takıldı. Mesela H2O diyoruz.. Yada bunun gibi bir sürü formüller var... bu tür formülleri de şu şekilde okuyoruz "2 hidrojen 1 oksijen" uzun lafın kısası 2 birim hidrojen ile 1 birim oksijeni
(Benim bildiğim kadarıyla bu kadar basit bir mevzu değil bu ama sorup öğrenmekte fayda var)
-----------------------------Lisede öğretmiş olmaları lazım ama günlük hayatta bunları karıştıramazsın, kimyasal tepkimeye girmeleri lazım.
Gerekli koşullar sağlanırsa lab ortamında gayet mümkün ve kolay.
-
Fcuk bunu yazdı:
-----------------------------
paradox bunu yazdı:
-----------------------------Sayın Müritler;
-----------------------------Lisede öğretmiş olmaları lazım ama günlük hayatta bunları karıştıramazsın, kimyasal tepkimeye girmeleri lazım.
Gerekli koşullar sağlanırsa lab ortamında gayet mümkün ve kolay.
-----------------------------ne gibi tepkimeler?
-
Karışmak değil işte, molekül düzeyinde etkileşim.
Gençler[H & O] tanışıp kaynaşırlarsa, birbirlerinden elektrik alıp sevişirlerse ortaya su çıkıyor. Onun için de ortamın ve şartların uygun olması lazım.
-
Daha lisede bile değilsin anlaşılan.
Meraklı ve bilgiye açık olman çok güzel.Gerekli gereksiz herşeyi sana hayat öğretecek.
Sana burayı tavsiye ederim.Bi çok proje var bakış açısı ve fikir sahibi olmana yararlı olacaktır.
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/tekno_tezgah/
-
anladığım kadarıyla her bileşiği aynı şekilde oluşturamıyoruz
-
real_agabey bunu yazdı:
-----------------------------
Daha lisede bile değilsin anlaşılan.
Meraklı ve bilgiye açık olman çok güzel.Gerekli gereksiz herşeyi sana hayat öğretecek.
Sana burayı tavsiye ederim.Bi çok bilimdışı proje var fakat bakış açısı olarak faydalı olacaktır.
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/tekno_tezgah/
-----------------------------Ankarada Hukuk fakültesinde okuyorum =) zamanında Eşit Ağırlıkçı olmam sebebiyle kimya bilgim oldukça zayıf..
-
http://tr.wikipedia.org/wiki/Yak%C4%B1t_h%C3%BCcresi
-
hidrojeni yak al sana su :|
-
her ne kadar çok basit gibi görünsede bu iki elentin laboratuvar ortamında tepkimeye sokulması kolay değil. ama imkansız değil. aklınızda 1 ton su üretmek varsa silsin atsın hemen :D mümkün olsaydı su sıkıntısı çekildiği dönemde yapılırdı. ;) üretsen bile kullanman sıkıntılı olur. saf su olduğundan içtiğin anda hücrelerin difüzyonla suyu hüüüp çekicek ve hücrelerin patlıycak ve gebericeksin. gebermesen bile sakatsın.
-
Koyarsın ama oksijen hidrojeni yakar ve tepkime sonucu su oluşur time warp yapmıştı izlersin