Kimyadan Anlayanlar Bakabilirmi??
-
19,2 gram MgSO4.nH2O tüm suyu buharlaşana denk ısıtılınca kütlesi 7,2 gram azalıyor.Buna göre n=?
(MgSO4=120)
(H2O=18) -
ahhh ahhh banlanmayacagimi bilsem de buraya su postu atsam '' kimyanin ak ''
atamiyorum o baska mesele :|
-
Oran oranti yap haji...
-
1 mol 18 gram ise
n mol 7.2 gram
---------------------------------
doğru orantıdan n=0.4 mol çıkar
-
KELVIN işlemini yazabilirmisin
-
35ygt45 bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------icler dislar :D
-
35ygt45 bunu yazdı:
suyun tamamı 7.2 gram kafan karışmasın hidrojenin mol kütlesi 1 gram, oksijenin 16 yani bir mol su 18 gramya soruda bi bok var yada benim kafam karıştı magnezyum sülfat buharlaşmıyodu dimi? askljdflasjgf soru çok pasif :P yanıltmak için vermişlerdir heralde
-
eMİNSİN Mİ?Bu soru bu kadar kolay mı bi kandırmaca mı var
-
yok ya kafa karıştırmak için vermişler çünkü soruda bütün su buharlaşmış onu belirtiyo yani olan su 7.2 gram
-
n = 4. Mantık şöyle, bu tip sorularda verilen ağırlıklar 1 molü ağırlığının katları olur, şaşmaz :)
suyun mol sayısı = x
1 molü 19,2 gibi bir sayının katına yaklaştırdığımda 120 + 18(x) , x=4 dersek 120 + 72 = 192 olur. Hem bu olayda su buharlaşır, dolayısıyla beni doğruluyor.
Valla böyle yapardım.
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------n = 4. Mantık şöyle, bu tip sorularda verilen ağırlıklar 1 molü ağırlığının katları olur, şaşmaz :)
suyun mol sayısı = x
1 molü 19,2 gibi bir sayının katına yaklaştırdığımda 120 + 18(x) , x=4 dersek 120 + 72 = 192 olur. Hem bu olayda su buharlaşır, dolayısıyla beni doğruluyor.
Valla böyle yapardım.
tamamda 4 olması imkansız :D