Kısa Mezilli Roket !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek

yav beyler çok ayrıntıya girmişsiniz benim tasarladığım o kadar büyük çaplı değil :P

fırlatıyorsun 20-30 m gidip düşüyor :D bu kadar motor filan amma abartmışsınız:D ben balistik derken nokta atış demedim ki :D sadece en azından gidecek yönünü ayarlayayım yeter!:D

birde yakıt ismi istemiştim ! o kadar:D

ya şu anda teröristin el kitabında füze yapımını anlatıyor ama ben onu yapmak istemiyom. yani yapmak isteyen varsa tekten yapabilir :D

arkadaşlardan biri yazmış devşirmeyle berber mi çalışsam buyur gel kardeşim farklı olmak suçsa bu suça ortak olun :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

kardeş yön vermek istiyorsan alacaksın 4 tane servo kuracaksın devresini birde rf kumanda tadından yenmez ek bilgi içinde  tbt nın 2-3 sayfa gerisinde benim açtığım roketlere nasıl yönverilir başlığını  okuyacaksın mutlu olacaksın bu kadar basit....yakıt konusunda şeker ve potasyun nitrat karışımından yapabilirsin ama biraz uğraşacaksın youtube buna en güzel kaynak adamlar en ince ayrıntısıan kadar anlatmışlar...birde benden sana tavsiye eğer şeker ve potasyumdan bir karışım yapacaksan (tarifi okuduğunda ne demek istediğimi anlarsın) teflon tava  veya tencere kullan ve  mümkünse alevi olmayan bir ocak ta karışımı hazırla ve karıştır.. misal elektrikli ocak...ne lur ne olmaz tutuştuğu zaman taklaya gelirsin o bakımdan :D sonra eve badan boya yapmak zorunda kalma zaten tutuşturusan evdekiler seni şutlarlar kanımca çünki dumanı acayip bişey siniyor kapı cam açsanda gitmiyor..hadi kolay gelsin kontgerilla arkadaşım :D

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RedKit
    RedKit's avatar
    Erkek
    Madem basit bir roket yapacaksın o zaman al bi tane pet şişe.İçine %20 oranında su koy.Kapağını kapa ve kapağına hava pombasının ucu girecek şekilde bi delik aç..Sonra şişeyi başı aşağıda olacak bir şekilde yerleştir(rampanı gideceği yere doğru dar veya dik açıyla yap)..Sonra biraz daha airodinamil olması için yanına falan kanat yap..Ardından başla pompayla şişirmeye..20-25 metre gider..Yok ben daha uzun menzilli veya büyük birşey istiyorum dersen şişeni damacana olarak kullan..Ama hava pompası elektrikli olsun veya otomatik birşeyler olsun..Yoksa kalkmaz

her horoz kendi çöplüğünde denizli horozu her yerde öter
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Drawlord
    Drawlord's avatar
    Erkek
    bende bie ara kendi capimda yaptim fitille filan da en fazla 1.50 - 2 metre yukseklige cikio bide agirligini iyi ayarlaman lazim hafif olacak ve iyi oturtacaksin benimki 6 ayakli ve 30 santim biseydi resmini cekmistimde kayboldu bida yapacam ama buyuk olacak butun sehri havaya ucuracak kadar tefarruata ihtiyac war :D

Laf Yapacağına ICRAAT Yap!..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tomannie
    tomannie's avatar
    Erkek

ne kadar kısa menzilli?

hemen dibine düşecekse hiç yapma derim

ümidin kaybolması özgürlük demekti
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Kardeş boşver şunu bunu paşa paşa sıvı yakıtlı roket motoru yap, diğerlerini piyasad bulamazsın,

sıvı yakıt oılarak hazır paketlenmiş çakmak tüpleri var onları kullan, benzer bir tüpe de oksijen bastır yakıt sistemi hazır..

yakıt olrak hidrojen daha iidir, baloncularda bulabilirsin, böyle bir tüpe onu da doldur öyle de olur sanırım.. olmazsa HCL içine çinko atınca H2 elde edersin ama nasıl basınçlandıracan?

Bu işlere başlamadan önce bismillah demeyi, hayat sigortası yaptırmayı, açık arazide olmayı, vasiyetini yazmayı unutma.

Terminolojide Roket dediğin zaman kızkaçıran akla gelir yani ateşlersin gider bir yere çarpar

Füze ise "güdüm sistemi ile güdülen" çokluk roket motoru kullanan, savaş başlığı taşıyan uçar  sistemin tümüdür.

füzenin içindeki güdüm sistemi rotadan sapmları bozucu sinyaller yardımıyla ölçer değerlendirir ve hareketli kanatçıklara kumanda ederek bozucu sinyali sıfrlayıp cihazı rotada tutmaya çalışır.

Balistik füzeler jiroskop kullanır, jiroskobik pusula da bunun gibi birşeydir, seyrü seferin temelidir, uçaklarda gemilerde de kullnılır..

Sen güdümlü füze ypmak istiyorsan PIC ve fotosellerle güdüm sistemini tasarlarsın ( lazer güdümlü, ısı güdümlü) PIC öğren ama mekanik ,aerodinamik, sistem analizi, otomatik kontrol mevzularına dalman ( ki bunların her biri bir okyanus ismidir ) gerekir

amaaaa

ben programa gelmeden önce sizin için bir tane yapmıştım ( eskiler bu repliği hatırlar)

~~ *h2o~~ *h2o~~ * ~~}HHHHHH+000==(XXXXX)[&H10101010>>

şimdi onu kullanıyoruusss :)))

Şimdi bu nası çalışıyo : dikkat edersenis h2o H ve O var bu h2o buhar şeklindeki roket egsoz gazıdır

tahmin ettiinis gibi hidrojen yakıt kullanıyorus ve iki H atomuna karşılık bir okşizen atomu denk gelir ki bu verimli yanmanın temelidir ( bkz. hava kirliliği ) XXXX savaş yüküdür boş tutmanı öneririrm ben savaş karşıtıyım millet civaylan falan zehirlemeyin. &H10101010 kısmı da elektronik kısmıdır.

ismi de VMC-I dir nazlı nazlı süzülmektedir

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek
    Chingis bunu yazdı:
    -----------------------------
    zndmn bunu yazdı:

ya evimde ses hızında bi jet geliştiriyorumda ufak tefek roketler falan kullanıcam işte ne önerirsiniz devşirmeyle ortak mı çalışsak?

=P

hoca naptın sen ya füzeyi napıcan sonra merak ettim =)

Piyasa durhun hacı , F-35'ler 2009'da dağıtılmaya başlanıyor . Sen bekle , şunlar bir satılsın sonra satarsın . Ama sana tavsiyem hız konusunda F-22 Raptor'un motorunu kullan . Tasarımla daha sonra ilgilenirsin . :D

Şaka bir yana , okulda falan patlatma füzeyi , haberlerde izlemeyelim seni ya :)

hoca 2008 deyiz şimdi sürersem piyasaya Ğ-31 den kitlerim ortalığı f-35 ler de yalan olur =)

Zugzwang
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı:

Sen güdümlü füze ypmak istiyorsan PIC ve fotosellerle güdüm sistemini tasarlarsın ( lazer güdümlü, ısı güdümlü) PIC öğren

ısı güdümlü yaparsın salladığında direkt güneşe yönelir :D

foto selli yaparsın direkt herhangi bi ışık kaynağına yönelir...iş güdümdede değil roketin önündeki o siyah cam gibi duran filtrede iş bitiyo:D ondan bulacan artık nasıl olursa?

ama güdümlü yapıcam diyosan gps ile yapıcan baka çaren yok....

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    ricin bunu yazdı:
    ltcelik bunu yazdı:

Sen güdümlü füze ypmak istiyorsan PIC ve fotosellerle güdüm sistemini tasarlarsın ( lazer güdümlü, ısı güdümlü) PIC öğren

ısı güdümlü yaparsın salladığında direkt güneşe yönelir :D

foto selli yaparsın direkt herhangi bi ışık kaynağına yönelir...iş güdümdede değil roketin önündeki o siyah cam gibi duran filtrede iş bitiyo:D ondan bulacan artık nasıl olursa?

ama güdümlü yapıcam diyosan gps ile yapıcan baka çaren yok....

paşa sen ne saçmalıyosun?

benim söylediklerim sistemin temelini oluşturuyor PIC yazılım olmadan tabi ki sistem güdümlenmez

Güdümlü füze ilkin hedefe kilitlenir ondan  sonra hedefe doğru gitmeye çalışır. Bu kilitlenmeyi de hedefe doğrultulan bir radar ya da lazer le (genellikle dijital kod olarak göderilir ki diğer termal kaynaklardan ya da radar emisyonlarından gelen sinyallerle karışmasın )hedef füzeye tanıtılır .İlla vuracak gidecek diye bir şey de yoktur şaşşırtılabilir kilit kırma manevraları, elektronik karşı taarruz, chaff flair ler ile hedef kilitlemeyi kırabilir  BKZ. askeri havacılık siteleri.

GPSin geçmişi kaç sene ... Güdümlü füzeler 2. dünya savaşından beri kullanılıyo

GPSli cep telefonunu takarsın olur belki : ))))

Isı güdümlü füzelerin hangisi güneşe gitmiş? Fotosel dediğin de normal fotosel değil tabi IR fotosel olur

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek

iş bölümü yapılırsa gayet güzel şeyler yapılabilir,  hemi :)

yoksa bi kaç kelimeden sonra geige dönecek bi konu gibi olmsn...

:) mutluyum, huzurluyum
Toplam Hit: 5808 Toplam Mesaj: 39