folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kişisel Sorun Mu - Kişisel Zaaf Mı ?

Kişisel Sorun Mu - Kişisel Zaaf Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

Evet gençler ve kendini genç hissedenler. Ya da yaşı kemale erenler. Duygusallar, vurdumduymazlar, şizofrenler, sapıklar, eşcinseller, çömezler, yeniler, eskiler, aşıklar, deliler ve bilimum hayatın tekme tokat giriştiği tahribat.com ailesi.

"Kişisel sorun" denen olguyu tartışmaya açmak istiyorum.

Üreme, barınma ve beslenme dışında insanoğlunun temel bir sorunu olduğuna inanmıyorum. Çünkü bir şeyin sorun haline gelebilmesi için onu toplumsallaştırmamız gerektiğine inanıyorum. Ve bunun dışında kalan herşeyin insan egosu, hırsı ve zaafı olduğunu düşünüyorum. Ve nedendir bilmiyorum birinin çıkıp bunun böyle olmadığına beni inandırmasını istiyorum.

Evet benjamin söz sende ?

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bruce Lee Philosopy... Belki bazı yanıtlar bulabilrsin usta:

http://www.youtube.com/watch?v=j3BKnmtlMco

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

Her toplumsal sorunun altında saydığın 4 temel sorun var aslında.Kişi toplum tarafından beğenilmek ister beğenilmeyince bunu sorun eder.Ama toplum diye birşey olmasa bunu sorun etmez.Beğenilmemenin yarattığı mutsuzluğun arkasında aslında temel korkular var.Başarılı biri olmazsam karşı cins beni istemeyebilir gibi.Burada da üreyememe korkusudur asıl olan.

İyi bir işi olsun ister,toplum kavramını yok sayarsak statüden dolayı iyi bir iş istemez barınabilmek için yaşayabilmek için iyi bir iş ister gibi.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

kişisel sorun diye bir şey yok  sadece  sözde var. 

opensource2009  iyi  özetlemiş.

Benim kız arkadaşım ile olan sorunum  bir  başkası sorduğu zaman kişisel  oluyor  halbuki  bu kişisel  bir şey değil iki kişi  arasında  geçen sosyal bir sorun. Netice olarak  bir  hiyerarşi içinde bulunuluyorsa kişisel  hiç bir  sorun yoktur.

Eğer  kişisel bir şey varsa  oda  ya rüyalarınız  yada  hayallerinizdir. Fakat  hayallerinizin içinede  sosyal hayattan  bireyler kattığınız için kişisellikten çıkıyor ( bana göre ) ama  sözde  kişinin kendi düşüncesidir  bunada  kişisel  düşüncesi  diyebiliriz.

Kişisel sorun, psikolojik hastasındır (novalgin mesela) sen bunu  doktora yada bana anlattığın vakit artık kişisellikten çıkıp başka  bir forma  bürünüyor  yani  bir sırrı iki kilşi biliyorsa o sır değildir. Eğer kişisel  bir  durumunu  iki kişi biliyorsa o durum kişisel değildir. Kişisel olabilmesi için dünya üstünde  benzeri olmamalı  bence ( konuya  geniş açıdan bakıyorum  ve burada  kavramı  baz alıyorum )

Cümle içinde yada  bulunduğumuz durumu sorgularken  bu tabiri  kullanırız .

-Abi neyin var yaa ?

- hiç kişisel sorunlar...

-hımm demek kişisel... anladım abi

-b.k anladın amk sen ne anlarsın....

halbuki kişisel sorun dediği  kız arkadaşından ayrılmasıdır  buda  bu olayı kişiselleştirmekten çıkartıp iki sosyal insan arasındaki  soruna  yani sosyal  soruna  dönüşüyor. Patronu maaş vermemiştir eve ekmek  götüremeyecek sordukları zaman  kişisel bir sorun olmaz bu,  neden ?  evde aile  var  ve para vermeyen bir patron kişisellik mi  kalmış  resmen sosyal bir facia :P

Kişisel zaaflar olabilir> örnek : mesela Novalgin parfüm kokusuna bayılır fit olur. bu kişiseldir ve hiç bir sosyal  yaptırım söz konusu  değildir neden böyle olduğunu oda bilemez ve kişisel zaaf olarak kayıtlara geçer. Çünkü  karşı koyması gereken şey içindeki kendisidir  bir başkası değil  ikinci bir şahıs  değil.

söyleyeceklerim bunlardan ibarettir şahsi  fikrim  yanlış olabilir  doğruda  olabilir  :))  nede  olsa kişisel şeyim .

Mevzu derin | Papikolas Planet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek

karakutu bunu yazdı:
    -----------------------------

kişisel sorun diye bir şey yok  sadece  sözde var. 

opensource2009  iyi  özetlemiş.

Benim kız arkadaşım ile olan sorunum  bir  başkası sorduğu zaman kişisel  oluyor  halbuki  bu kişisel  bir şey değil iki kişi  arasında  geçen sosyal bir sorun. Netice olarak  bir  hiyerarşi içinde bulunuluyorsa kişisel  hiç bir  sorun yoktur.

Eğer  kişisel bir şey varsa  oda  ya rüyalarınız  yada  hayallerinizdir. Fakat  hayallerinizin içinede  sosyal hayattan  bireyler kattığınız için kişisellikten çıkıyor ( bana göre ) ama  sözde  kişinin kendi düşüncesidir  bunada  kişisel  düşüncesi  diyebiliriz.

Kişisel sorun, psikolojik hastasındır (novalgin mesela) sen bunu  doktora yada bana anlattığın vakit artık kişisellikten çıkıp başka  bir forma  bürünüyor  yani  bir sırrı iki kilşi biliyorsa o sır değildir. Eğer kişisel  bir  durumunu  iki kişi biliyorsa o durum kişisel değildir. Kişisel olabilmesi için dünya üstünde  benzeri olmamalı  bence ( konuya  geniş açıdan bakıyorum  ve burada  kavramı  baz alıyorum )

Cümle içinde yada  bulunduğumuz durumu sorgularken  bu tabiri  kullanırız .

-Abi neyin var yaa ?

- hiç kişisel sorunlar...

-hımm demek kişisel... anladım abi

-b.k anladın amk sen ne anlarsın....

halbuki kişisel sorun dediği  kız arkadaşından ayrılmasıdır  buda  bu olayı kişiselleştirmekten çıkartıp iki sosyal insan arasındaki  soruna  yani sosyal  soruna  dönüşüyor. Patronu maaş vermemiştir eve ekmek  götüremeyecek sordukları zaman  kişisel bir sorun olmaz bu,  neden ?  evde aile  var  ve para vermeyen bir patron kişisellik mi  kalmış  resmen sosyal bir facia :P

Kişisel zaaflar olabilir> örnek : mesela Novalgin parfüm kokusuna bayılır fit olur. bu kişiseldir ve hiç bir sosyal  yaptırım söz konusu  değildir neden böyle olduğunu oda bilemez ve kişisel zaaf olarak kayıtlara geçer. Çünkü  karşı koyması gereken şey içindeki kendisidir  bir başkası değil  ikinci bir şahıs  değil.

hocam sosyal derken? bence "kişisel" kelimesi söylendiğinde, durum tekil bir anlam kazanıyor. "kişi" kelimesi tekil yani. iki kişi arasında geçen bir durumu ifade etmek için kullanıldığında bile... "kişisel" kelimesini, 3. kişiyi ilgilendirmeyen durumları ifade etmek için kullanıyoruz yoğun olarak. her nekadar, durum, iki kişi arasında geçtiği için "sosyal bir durumdur" diyebilsek de, 3. kişiyi ilgilendirmediği için de "sosyal bir durum" diyemememiz lazım bence. ki diyemiyorum ben şahsen kendimce yani :|

aslında konu bu değildi ama :)

opensource2009 güzel toparlamış bence de. olayın özü aynen dediği gibi.

asli sorunlarımız novalginin dediği gibi; barınma üreme beslenme, diğerleri bunlara ulaşabilmek için, ya da "kıllısını" bulmak için harcadığımız çabaların kaygısı olarak tezahür ediyor.

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alacakaranlik
    alacakaranlik's avatar
    Erkek

Toplumsal sorunlar

Kişisel sorunlar

basit sorunlar

zor sorunlar

eskilerden kim kaldı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

NovalgiN bunu yazdı:

Evet gençler ve kendini genç hissedenler. Ya da yaşı kemale erenler. Duygusallar, vurdumduymazlar, şizofrenler, sapıklar, eşcinseller, çömezler, yeniler, eskiler, aşıklar, deliler ve bilimum hayatın tekme tokat giriştiği tahribat.com ailesi.

Üreme, barınma ve beslenme dışında insanoğlunun temel bir sorunu olduğuna inanmıyorum. Çünkü bir şeyin sorun haline gelebilmesi için onu toplumsallaştırmamız gerektiğine inanıyorum. Ve bunun dışında kalan herşeyin insan egosu, hırsı ve zaafı olduğunu düşünüyorum. Ve nedendir bilmiyorum birinin çıkıp bunun böyle olmadığına beni inandırmasını istiyorum.

Hoca ona bakarsan üreme, barınma ve beslenmenin temelinde de "varolma" var, tüm bunları var olmak için yapıyoruz, varolmayı ne için yaptığımızın cevabı ve buyüzden de burdan ötesi yok ama olay burdan başlar, gittikçe dallanır, budaklanır, karmaşıklaşır. Zaaf olarak değil de dallanma olarak görürsen daha iyi olur bence. İnsan ilerleyen bi süreç değil sadece basitten karmaşığa çeşitlenen bişey, iyiye yada kötüye gitmiyor, bu yüzden hırs ya da zaaf gibi tabirler kullanmak için varlığın başlangıcı ve sonundan emin olmak gerekir ki o da mümkün değildir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

hacktorx : Hoca tamam  doğru demişsin ama ben olaya   geniş  kavram olarak baktım  bir şeyin kişisel olabilmesi için o kişisel şeyin senden başkasında olmaması lazım. Benimde kişisel   kavramımda bu :)))

Mevzu derin | Papikolas Planet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İnsanın Dört Zindanı - Ali Şeriati

Eleman bu kitapta diyor ki, "İnsan, insan olmak için kendi dürtülerine isyan etmeli."

yardırmak bizim işimiz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

NovalgiN bunu yazdı:

Nasıl ki üreme barınma ve beslenme insanın temel ihtiyaçları olarak onun bir parçası ise, ego hırs zaaf gibi kavramlar da insanın bir parçasıdır. 

Eğer soruna temel ihtiyaçların dışındaki şeyler neden oluyorsa onlar yok olduktan sonra(mümkünse tabi) insan ne kadar insandır? Tartışılır. 

Zimbabwe
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdoganb
    erdoganb's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

NovalgiN bunu yazdı:

Ben Benjamin;

Üstad insanın temel ihtiyaçlarını yazarken çok acımasız davranmışsın. Hiçbir insan yoktur ki sevgi olmadan yaşayabilsin.

Bu "yaşayabilmek" kavramı, gazetelere "Pompalı tüfek ile okulu bastı!"  şeklinde haber olmalara kadar gider. Farkettiğin üzere bunun kaynağı sevgisizliktir.

Sevginin olmadığı durumlarda ego ön plana çıkar. Ondan sonra işler karışır. Egoist kişilerin ortak özelliklerini bildiğini düşündüğümden sana bırakıyorum bu kısmı.

Sevgi olmadan, insan ne üreme faaliyetinden, -ki burada üreme dediğin şey çoğalma değil boşalma yani işin hayvani kısmı- ne yediği yemekten, ne de kaldığı yerden bi tat alamaz. Her geçen zaman canını acıtır, öfkelendirir, ego ve hayvanlık ön plana çıkar.

Sevgi saydığın sorunların en başında olmalıdır. (Ama "s.ktir lan" dersen, ben de "çokda s.kimdeydi" derim, ve hayatlarımızın geri kalan kısmına devam ederiz.)

Kişisel Zaaf kısmına gelirsek, her insan büyürken farkında olmadan bazı şeylerle yoğrulur -tipik bilinçaltı konusu-. Mesela kimisi takdir edilmeden, kimisi çalışmadan, kimisi temizlik yapmadan yapamazlar. Ama bir diğerleri bir şekilde bunlardan bazıları olmadan gayet sıradan bir şekilde devam edebilirler.

Umarım düğümlerden birini çözmende yardımım dokunur.

yardırmak bizim işimiz
Toplam Hit: 2366 Toplam Mesaj: 19