KKTC Resmi Televizyonu Türkleri İşgalci Olarak Gösterdi
-
KKTC’de resmi kurum olan Bayrak Radyo Televizyonu’nda (BRT) yayınlanan “Duvarımız” adlı belgeselde Türkiye’nin Kıbrıs Barış Harekatı “istila” olarak tanımladı. Kıbrıs'ta onları kurtarmak için savaşan ve şehit düşen kahramanlara ancak bu kadar nankörlük yapılabilirdi!
BRT'de yayınlanan belgeselde 1974 yılında Samson darbesi üzerine garantörlük anlaşması uyarınca, Türkleri korumak için Kıbrıs'a çıkan Türk subayları hakkında Rumların eleştirel ifadelerine yer veriliyor.Belgeselde Rumlar, Türk subayların kendi kızlarına tecavüz ettiklerini ve çocuklarını annelerinin kucaklarından alıp yere attıklarını öne sürüyor. Belgesel üzerine KKTC medyası hükümete ve BRT yönetimine karşı kampanya başlattı. BRT Genel Müdürü Hüseyin Gürşan için "Gürşan istifa" manşetini atan Volkan Gazetesi, "Cumhurbaşkanı Talat, Başbakan Soyer, BRT Yönetim Kurulu ve Yüksek Yayın Kurulu bu rezalete ve ahlaksızlığa seyirci mi kalacak?" ifadesine yer verdi.
BRT Genel Müdürü Gürşan ise "Duvarımız" adlı belgeselinin Kıbrıslı Türk ve Rumların yaşadığı acıları yansıttığını savunuyor. Gürşan, belgeselde, Kıbrıs basınında yer alan yorumların aksine, EOKA'nın eleştirildiğini söylüyor. Gürşan, belgeselin, EOKA'nın kuruluş yıldönümü olan 1 Nisan'da yayınlandığına dikkat çekerek, "EOKA'nın Kıbrıs'ta neler yaptığını, nelere neden olduğunu göstermek için belgeseli yayınladık" diyor.
Türk basının belgeselin sadece Türk tarafını dikkate alarak eleştiride bulunduğunu söyleyen Gürşan, belgeselde Rumların şiddetle eleştirildiğini belirtiyor. BRT Genel Müdürü, belgeselin Avrupa'da ve Türkiye'deki film festivallerinde gösterildiğini söylüyor. "Duvarımız" belgesel i1993 yılında Alman ZDF televizyonun katkısıyla çekilmişti
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Şahsen KKTC'yi gidip görmüş birisi olarak 1974 yılında verdiğimiz şehitlere acıdım.Türkiye ile alakası olmayan bir yer.Araba şeritlerine kadar farklı burdan.Bozuk bir Türkçe ve çoğunluğu yabancılardan oluşuyor zaten.Eğer Kıbrısta düzgün Türkçe konuşan ve Türklerin sahip olduğu sıcaklığı bir kişiden gördüyseniz %90 askerliğini Kıbrısa yapmaya gitmiş bir Türk gencidir.Hangisi oranın halkı,hangisi asker ayırır hale geldim.Türkleride sevmedikleri zaten konuşuluyor ve belli oluyor.Artık KKTC hakkında iyi düşüncelere sahip birisi değilim.Yarın öbürgün gel bizi kurtar deseler.Oraya savaşmaya gidersem nağmerdim.Aralarında iyi olanlar varmıdır? Elbette vardır.Onlarada Türkiye'nin kapıları sonuna kadar açık zaten. -
kıbrısa bende gittim aynen dediğin gibi türkiye ile yaşamaktan memnun değiller konuştuğum kişiler rumlarla birleşmek istediklerini söylüyolar.yaşam tarzlarıda bizen olmadıklarını gösteriyo zaten şehitlerimize yazık sadece.ruhları şad olsun
-
sittirsinler gitsinler o zaman... rumlarla birlesip coluk sahibi olup kaynassinlar. bu millettende yoksun olsunlar.. degisime ugrasip avrupai olsunlar. zaten cogu ingiliz vatandasligi almis. yavas yavas düsüyorlar zaten asagalara. yinede genelleme yapmiyorum. var iclerinde harbi türkiyeye bagli olduklari icin hep Allah a sükür edenler...
-
Bu tip konular kaç kere açıldıysa o kadar kez söylemişimdir. Kıbrıstaki Türkler Türklüklerini yitirmiş ne idüğü belirsiz rum-ingiliz-türk karışımı bir ırk olmuşlardır. Türkiyeden giden herkes potansiyel açıdan keklik olarak görülür. Buradan oradaki memurlara senin ödediğin vergilerle maaş ödeniyor. Bir ay geciktir bakalım anında yunan vatandaşı olurlar :D
Ha vatan toprağıdır o ayrı. Üzerinde dandik insanlar yaşamış olsada toprak kutsaldır orada yaşayanların şanı, şöhreti ve şerefi her ne şekli almışsa alsıno toprak için gidilirde savaşılırda ölünürde..
-
BesLe Kargayı Oysun Gözünü
-
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------Bu tip konular kaç kere açıldıysa o kadar kez söylemişimdir. Kıbrıstaki Türkler Türklüklerini yitirmiş ne idüğü belirsiz rum-ingiliz-türk karışımı bir ırk olmuşlardır. Türkiyeden giden herkes potansiyel açıdan keklik olarak görülür. Buradan oradaki memurlara senin ödediğin vergilerle maaş ödeniyor. Bir ay geciktir bakalım anında yunan vatandaşı olurlar :D
Ha vatan toprağıdır o ayrı. Üzerinde dandik insanlar yaşamış olsada toprak kutsaldır orada yaşayanların şanı, şöhreti ve şerefi her ne şekli almışsa alsıno toprak için gidilirde savaşılırda ölünürde..
-----------------------------
Kesinlikle katılıyorum Türkiyede uzun yıllar yaşadıktan sonra gidenler hariç KKTC vatandaşlarının Türk gelenek ve göreneklerinden bile en ufak bir haberleri yoktur ! -
böyle giderse fazla deil 5-10 senede kesim çıkar elimizden halbuki Atatürk ne şeyler söylemişti kıbrıs hakkında
-
Kktc'nin kendi cumhurbaşkanı toplantılarda kongrelerde vs.lerde istiklal marşı okutmassa, türklük yerine kıbrıslılık gibi saçma sapan bişe yaratmaya çalışırsa bunlara şaşırmamak lazım.orası bizim kardeşim.Kktc'dekiler Türklüklerini unuttularsa rum tarafına geçsinler.bize Osmanlı atalarımızın mirasıdır o ada.orda ayrı bi cumhuriyet kurulması zaten büyük hata.direkt T.C. nin bi ili olmalıydı orası
-
ya artık böyle haberleri okumaktan korkuyorum valla, kimbilir ne rezillik vardır die, kalbim sıkısıo a.g
-
tek tek herkesın yazdıgını alıntı yapmak ıstemedım o yuzden kısaca bır cevap yazıp kavga etmek ıstemedıgımı belırtmek istiyorum. Ben KKTC vatandaşıyım, uzun süre türkiyede yaşamış falanda deilim, burda doğdum burda büyüdüm... ingiliz bozması rum dostu falan gibi tanımlar kesinlikle beni tanımlamıyor, nasıl böyle bir genelleme yaptın Tugrul baba valla beklemezdim, biraz canım acıdığı için cevap yazıyorum, daha önce bu tip kıbrıslı türkiyeli kavgalarına kavgalarına asla katılmadım çünkü konuşmak hiçbişeyi anlatmıyor... Türklerden nefret etmiyorum çünkü zaten bende türküm adamızda bunun aksini iddia edenler tabi ki olacaktır hep vardılar, aynen türkiyedede bunu iddia edenler olduğu gibi... Benim gibi düşünen çok insanvar sessiz çoğunluk olarak, aynen türkiyedeki karmaşıklığı rağmen ne olduğunu bilen ve isyan çıkarmanın bu ülkeye yarayı olmadığını bilen sessiz çoğunluk gibi... Bakın şu anda avrupanın birçok kentine gitmiş biriyim,çok insan tanıdım, inanan inanır güvenen güvenir, bu siteye yani takılmaya başlamış yeni yetme biride deilim isteyen araştırır bakar.. bu lafımı iyi okuyun, türk insanının avrupalıdan, yada rumdan yada asyalıdan alması gereken hiçbişey yok, türkü türkden başka sevende yok, bize bölünme deil birleşme lazım, isyan ya da karmaşa deil, istikrar lazım. Kavga çıkarmaya ya da kötüleri insanları yermeye deil, iyileri yüceltmeye bakın. Saygı duyarım, iyi günler...
-
kokainman bunu yazdı:
----------------------------- Kktc'nin kendi cumhurbaşkanı toplantılarda kongrelerde vs.lerde istiklal marşı okutmassa, türklük yerine kıbrıslılık gibi saçma sapan bişe yaratmaya çalışırsa bunlara şaşırmamak lazım.orası bizim kardeşim.Kktc'dekiler Türklüklerini unuttularsa rum tarafına geçsinler.bize Osmanlı atalarımızın mirasıdır o ada.orda ayrı bi cumhuriyet kurulması zaten büyük hata.direkt T.C. nin bi ili olmalıydı orası -----------------------------sadece bu kardeşime ufak bi cevap yazmak isdedim... cumhurbaşkanı deil başbakanı olması lazım sanırım, ufak bi düzeltme. hata yaptılar, ama zaten kimsenin o partiye eski güveni kalmadı yakında giderler... ve son olarak emin olun burası en baştan bir türkiye cumhuriyeti ili olsaydı kimse itiraz etmez ve mutlu olurdu, fakat türkiyeye şu anda nasıl dayatmalar olurdu onu tahmin edemiyorum. Bu adadaki türk düşmanlığı olarak adlandırdığınız karışıklık tamamen hiçbiyere ait olamama ve bu yüzden yaşanan dayatmalardır. Ne Türkiye olduk, ne Kıbrıs, ne KKTC 30 senedir, ne yurt dışına çıkabildi insanlar ne ihracat ne italat yapabildi, yeni nesil buna isyan ediyor evet ama isyanın yönü yanlış oluyor, herşeyin sebebi türkiye olarak görülüyor halbuki herkesin hatası var bütün dünya kıbrıs türklerini unutmuş boşvermiş, 200 bin insan tüm dünya için nedir ki ? yok sayılmak, insanları artık delirme noktasına getirdi, tabi bu agresifliği türkiyeye yönlendiren kimler onu sorgulamak bize kalıyor. Yani konu "kıbrıslılar türkleri sevmiyo" kadar kolay deil akadaşlar, bunun hatası yıllardır türkiyeyide sömüren beceriksiz, abtalca işler yapıp sadece cebini düşünen siyasetçilerde aranmalı...