Klasik Gitar Ve Eğitim Konusu
-
selim ışık gitar derslerine bi göz at oda baya sağlam
http://www.gitardersivideo.net/selim-isik-gitar-dersleri/ burdan ulaşabilirsin olmadı youtube da arat :D
http://www.gitardersivideo.net/12-dersleri-indir/6916-selim-isik-gitar-dersleri-tek-paket-torrent.html buda derslerin torrentı hayrını gör :D
-
klavye kullanirken kursa gittin mi? oyle dusun. gitarda klavye gibi bir sey caldikca ogreniyorsun, hizlaniyorsun. ne yazacaginda sarkinin notalari :)
tablari okumayi ogren oyle cal falan.
ama kursa para verilmemesi lazim, klavyede hizli yazmak icinde kursa giden oluyor mesela, ama gitmese de ogrenecek oyle bir sey iste :)
-
Haklisiniz hacilar ama bi yandan da latin kulturune merakim oldugundan spanish guitar modunu istiyorum :) bi flamenco calayim yani :)
Ama genel kani olarak kursa gitmek yerine guzel bir gita alip evde kendim cebelleseyim. Birde bu notalari falan okuyabilmem icin kaynak kitap tavsiye eden olursa iyi olur :)
-
ComputerWolf bunu yazdı
Haklisiniz hacilar ama bi yandan da latin kulturune merakim oldugundan spanish guitar modunu istiyorum :) bi flamenco calayim yani :)
Ama genel kani olarak kursa gitmek yerine guzel bir gita alip evde kendim cebelleseyim. Birde bu notalari falan okuyabilmem icin kaynak kitap tavsiye eden olursa iyi olur :)
hocam madem gitar da çalmak istiyorsun şüphesiz en iyi kaynak selim ışık videolarını baştan sona öğretmeni dinliyomuş gibi izliyeceksin. eğer dediklerini anlar ve yapabilirsen en fazla 2 senede istediğin parçayı çalarsın.
-
ComputerWolf bunu yazdı
hocam kitap ile olmaz nota okuma işi...
illa kitap dersen ben hiç kitaptan çalışmadım:)
-
La kitaptan ogrenilmez oradan ogrenilmez buradan ogrenilmez bu nota nereden ogrenilecek. Camiye mi gidiyim haci, karinca duasi gibi birsey sonucta notalar :)
-
hacı videolu dersler var bırazdan bulup pm lerim
-
ComputerWolf bunu yazdı
La kitaptan ogrenilmez oradan ogrenilmez buradan ogrenilmez bu nota nereden ogrenilecek. Camiye mi gidiyim haci, karinca duasi gibi birsey sonucta notalar :)
hocam akşam akşam öyle bir kahkaha attım ki oturduğum yerden evdekiler ne oluyor yahu moduna girdi:)
Sen çok yaşa:)
Notadan kasıt aşağıdaki gibi ise bu işin profeyşınıl kısmı hacım:)
Ama senin ihtiyacın olan şu;
kısaca geçeyim
A- la
B- si
C – do
D- re
E- mi
F- fa
G- sol -
arkadaş kimsede dememiş ki bi müridimiz satıyodu burada ona sor istersen diye :) çok alındım valla :) hocam gitar konusunda konuştuk senle elimden geldiğince yardımcı olacağım sana.
kursa gelince bence evde de çözebilirsin eğer istekliysen.kursa gidersen daha hızlı ve daha sağlam oturur ama evde de çözülmeyecek bişey değil.
-
Müridlerin dediği gbi ancak pratik konusunda yardımcı olacaktır yani elin hızı akor basma vs onun haricinde 6 sayıları farklıdır buna binayen tellerin akordları farklıdır yani gitara alıştıktan sonra ileri ket vurma yaşayabilirsin. Ama yok ben illa öyle yapıcam dersen:
rappermcs sana ilk resimde gitardaki notanın hangi tellere düştüğüne dair resim vermiş altlarında 60 61 63 gibi sayılar var bu tab mantığıdır tab gösterimi bundan biraz daha görseldir 60 demek 6. telin boşu yani herhangibi bir perdeye basılmamış şeklini ifade eder bu da kalın mi sesine tekabül eder. 52 5. telin 2 perdesine denk düşmektedir bu da si sesini veriyormuş.
gitar öğrenmeye başlayanlar genelde tab sistemiyle başlar nota bileni pek azdır (ben de bilmiyorum ama o şekilde geliştirmek istiyorum kendimi neyse). Tab 6 düz çizgiden oluşur tahmin edebileceğin gibi her biri gitardaki bir teli ifade eder yalnız dikkat edilmesi gereken husus: ters dizilmiştir yani en üstteki çizgi bizim gitarı tutuşumuza göre en alttaki teli gösterir.
sırasıyla gitara göre teller yukarıdan aşağıya kalın mi- la -re,sol-si-mi olarak akord edilir.
genelde öğrenilen ikinci kısım ise akor ve ritm bölümüdür. akor basmak diye tabir edilen olay sol elinle Am A B Bm vs gibi tab sistemiyle gösterilen tellere basman gerekicek bunun için gitarın klavye ayarı iyi olmalı tel yüksekliği seni rahatsız etmemeli aksi halde akor basmak işkence olur(ilk gitarım öyleydi soğuyacaktım a.q) yine rappermcs in verdiği resimlerde bir kaç akoru görebilirsin, örnek olarak f akoru biraz garip gelebilir sana bu tarz akorlar bareli olarak anılır zira tüm tellerde 1 hanesini görüyorsun bunu yapmak için sol işaret parmağını tüm teller üzerine kapatırsın ilk başlarda canın yanar ama zamanla alışınca bareli akorların tınısı hoşuna gider. Ritm apayrı bi olay zaten.
konuyu niye bu kadar dağıttım bilmiyorum başarılar diliyorum