Klasöre Arka Plan Ekleme(Sorum Var)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

baştan söylüyeyim klasöre arka plan eklemeyi biliyom bununla ilgili başka bişe soracam.

arkadaşlar internetten indirdiğim filmi masaüstüne klasöre çıkarttım.klasöre girince klasörde resim gördüm google da ufak bi araştırma nasıl yapıldığını öğrendim.

film klasöründeki resim

sorum şu şimdi normalde en basit anlatımıyla

''not defteri açın (word pad) deil sonra aşşağıdaki kodları yapıştırın sizin bilgisayarınıza göre deişicek bu '' '' tırnak içindekiler

[{BE098140-A513-11D0-A3A4-00C04FD706EC}]
    iconarea_image="(buraya wallpaperiniz nerdeyse onu yazın tırnaklarda olucak)"
    iconarea_text=0x00000000

bir örnek wereyim

[{BE098140-A513-11D0-A3A4-00C04FD706EC}]
    iconarea_image="D:\817 Nature Wallpapers\2.jpg"
    iconarea_text=0x00000000

sadece '' '' tırnak içindekileri deiştirin ve sonra farklı kaydetden aynen şöyle kayıt edin (desktop.ini) masa üstüne kaydetdikden sonra kopyalayın desktop ini dosyasını hangi klasöre resim yapmak istiyorsanız oraya yapıştırın masa üstündekini silebilirsiniz daha sonra son aşama çalıştır dan aynen şunları yazın Attrib +s "(..........)" hangi dosyaya attıysanız desktop.ini yi o yeri buraya yazın yani örnek Attrib +s "D:\benimklasörüm" yani desktop.ini dosyasını aktif etmek için bu işlemi yaptık ve hangi klasöre desktop ini yi atıysanız oraya bakın wallpaperiniz orada arka plan olarak görükücek.. baya güzeloluyo ''

işlem böle yaplıyo yani en son çalıştıra kod giriyoz ama partları masaüstüne çıkartınca manuel olarak kod falan girilmedi bunu otomatik yapan şey nedir?nasıl yapılır?

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

araçlar==>klasör seçenekleri ===> görünüm sekmesine gel.oradan gizli dosyaları göster de..

sonra o bahsettiğin klasör içinde desktop.ini yi görebileceksin :)

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

onu demiyom ben kendim yapınca etkin hale getirmek için çalıştıra kod giriyom ama partları açılca otomatik kendiliğinde oldu neyse şimdi bi program buldum onunla yapıyom.saol yinede

modlardan ricam konuyu silebilirler mi acaba?

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

hoca senin yaptığın iş desktop.ini yi system dosyası olarak tanıttırmak. hazırını kullansana. Sistem dosyası olarak yaptığın desktop.ini yi partların içine sokarsan olur biter. anlamadığın ne, yada farklı olan. komut yazmana gerek yok.bir kere yaz.ondan sonra o dosyayı kopyala.. o kadar, sonra partın içine sok

bu arada konu silinmez zaten.. bilmeyen insanlar öğrenir bu şekilde..

kolay gelsin

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek
    ben niye yapamadım bu arka plana resim koyma işini ya? :s

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

heza kardeş hangi programla yapıyorsun icon pager tarzı programlamı  yoksa sadece bu iş için kullanılanlamı ?

bide bilgi güzel bence silinmesine gerek yok bende bi ara gördüm denedim olmamıştı :)

Çalıştırdan çağarmamıştım demek ondan mış ?

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

Zxone bunu yazdı:
    -----------------------------

heza kardeş hangi programla yapıyorsun icon pager tarzı programlamı  yoksa sadece bu iş için kullanılanlamı ?

bide bilgi güzel bence silinmesine gerek yok bende bi ara gördüm denedim olmamıştı :)

Çalıştırdan çağarmamıştım demek ondan mış ?

-----------------------------

çağArsanda  gelmiyoki xP (=

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek
    arkadaşlar program windowspaper xp sadece bu iş için yapılmış bi program isterseniz iki dakikada flaş bi video hazırlıyıp siteye koyayım

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek

konu biraz eski ama bu konuyla ilgili bir sıkıntım var.

şöyleki arka plan resmi tekrarlanıyor? bunun tekrarlanmasını önlemek için ne yapmalıyım?

aşağıdaki gibi oluyor işte :

Klasör%20arka%20planına%20resim%20koymaca

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

tekrarlanmasını önleyemezsin bildigim kadarıyla ama desktop.ini değilde folder.ini yada foldersettings.ini ki .inf de olabilir yapınca otomatik atar resmi tam hatırlamıyorum indirdiğin klasördekine bakıver... ve desktop.ini sadece görüntü ayarlarını saklar bilgiğim...

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek

hocam bunu ben yaptım zaten desktop.ini dosyasıyla oynayarak. klasörün içinde baska bir sey yok. no-repeat yazdım o zamanda hiç çıkmıyor:|

Toplam Hit: 3538 Toplam Mesaj: 15