Klavyede Turkce Karakterler Calismiyor
-
Arkadaslar klavyede Turkce karakterler islemiyor.Pc de antivirus kullanmiyordum.Kurunca herseye otuyordu ben de tbt ve bi kac site disinda bi yere takilmadigim icin kurmadim.Ama bugun pc iyice siyirdi.Ayrica c documents and settings kullanici adim desktop ta dosyalarim duruyor ama masaustunde bu dosyalar gorunmuyor.Sorun ne olabilir acaba
-
alt + shift dene
-
bi [Alr Gr]+[Sol Shift] i dene klavye için belki olabilir.
-
anubisx bunu yazdı:
-----------------------------
alt + shift dene
-----------------------------aynıanda nerdeyse :B
-
yok hocam onu cok denedim olmuyor
-
regedit den bi ayarı vardı ama unuttum :|
-
Denetim Masası/Yazı Tipi ve Karakterlerine gir
-
Hispanic bunu yazdı:
Denetim Masası/Yazı Tipi ve Karakterlerine gir
Junior cold-m4 oyle bisey yok ki bende.adam gibi smiley bile yapamiyoz yazinin sonunda msn de midesi bulanan adam smileyi var -
snnyk bunu yazdı:
regedit den bi ayarı vardı ama unuttum :|
bilen biri yardim etsin kurban oliyim kafayi yiycem -
Selamlar...
Arkadaşım öncelikle klavyendeki türkçe karakter sorununu çözelim.
Anladığım kadarıyla Windows XP kullanıyorsun. Denetim Masası'nı kullanmana gerek yok. Görev Çubuğu'ndaki dil çubuğunun açık olması gerek. Eğer açık değilse: Görev Çubuğu'na Sağ Tıkla -> Araç Çubukları -> Dil Çubuğu yazısına tıklayarak açmalısın. Görev Çubuğunun sağında, saatin yakınında dil ayarlarını yapman için sarı kutu içerisinde soru işareti olan bir simge gelecektir. Bu simgenin sağ altında, üzerine tıklayabileceğin aşağı ok tarzı bir simge var. Ona tıkladığında Ayarlar kısmına tıklamalısın. Küçük bir pencere açılacak. Orada iki tane dil görünmesi lazım. İki dilden ingilizce olanını seçmeli ve yan taraftaki Kaldır butonuna basmalısın. Tamam'a basıp çıkabilirsin. İşlemin tamamlandı.
Eğer dil çubuğunu kapatmak istersen, yukarıda kalın punto ile yazılan işlemleri tekrarlaman yeterli olacaktır.
Gelelim diğer sorununa; bana kalırsa çok karışık birşey yok. Benim aklıma şu geldi:
Masaüstünde Sağa Tıkla -> Simgeleri Yerleştir -> Masaüstü Simgelerini Göster yazısına tıklayarak yanında bir tik oluşturman yeterli olacaktır. Eğer buna rağmen düzelmiyorsa regedit ayarlarında bir karışıklık olmuş demektir. Sana tavsiyem regeditle ezbere dolaşma. Regedit tamir programları var. Onlardan araştırırsan işine yarayabilir.
Kolay gelsin.
-
shift+altgr
olmadı ctrl+altgr
bu sorununu çözer sanırsam