Klima Tavsiyesi (İstek)
-
Konu kaybolmasın :) Takıpteyım :D
-
abi 2000 liraya klima alıyorsunuz yaktığı elektriği hesaplıyorsunuz ooo
-
faturaya ilave yansıması 20-30 tl civarında oldu genelde iş dönüşü akşam ve hafta sonları evde oldum sürece çalısıyor .
şunu belirtmek isterim ki kafa şişirmeyen ve temiz hava veren bi klima istiyosan mitsibushı electkrik msz fd adres bu
yinede kendinde çalışır bi yerde görmeni isterim begeniler ve beklinteler farklıdır yarın alırsın küfür yemek istemem -
taekwondo bunu yazdı:
-----------------------------faturaya ilave yansıması 20-30 tl civarında oldu genelde iş dönüşü akşam ve hafta sonları evde oldum sürece çalısıyor .
şunu belirtmek isterim ki kafa şişirmeyen ve temiz hava veren bi klima istiyosan mitsibushı electkrik msz fd adres bu
yinede kendinde çalışır bi yerde görmeni isterim begeniler ve beklinteler farklıdır yarın alırsın küfür yemek istemem
-----------------------------Estagfurullah hocam :)
Tavsıyene saglık :D -
EnerJiC bunu yazdı:
-----------------------------abi 2000 liraya klima alıyorsunuz yaktığı elektriği hesaplıyorsunuz ooo
-----------------------------Hocam amac o ya zaten 2.000 verıp bı de essek gıbı fatura odemeyelım ...
Normal klıma 1.000 - 1.500 TL arasında ve 3,5 - 4,00 hatta 5,00 Kw elektrık yakıyorlar ...
Inverter ve bu ahsettıgım mıtsubıshı ıse 2.000 TL ama 1.06 ve 1.09 kw arasında elektrık yakıyor :)
Dur sana farkı soylıım :
Gunde 5 saat calıstırdıgını fazr etsen ve ortalama elektrık kW ının de 0,30 Krş oldugunu baz alırsak (Yaklasık)
Eskı tıp normal yada arcelık , beko , vestel vss ye bakarsak ortalama 3,50 kW yaktıgını dusunursek ...Eskı Tıp Splıt veya Inverter olmayanalar :
3,50 kw * 5 saat = 17,5 kw (Gunde)
17,5 kW * 30 gun = 525 kW ayda yakar bu da ortalama = * 0,30 dersek 157,50 Tl bır fatura yapar ...
Inverter ıse :
Gunde 5 saat calıstırdıgını fazr etsen ve ortalama elektrık kW ının de 0,30 Krş oldugunu baz alırsak (Yaklasık)
Canavar dedıgımız :D Mıtsubıshı yada Daıkın 1,10 kW yaktıgını dusunursek ...
1,10 kw * 5 saat = 5,50 kw (Gunde)
5,50 kW * 30 gun = 165 kW ayda yakar bu da ortalama = * 0,30 dersek 49,50 Tl bır fatura yapar ...
Bence 157,50 - 49,50 = 108 TL ayda * 12 Ay = 1296 :) Hadı bu kadar fark etmez desek 1.000 TL de olsa sırf fatura da fark edecekse bence düşünülür hocaaaaa ........
-
2000 TL mi mitsübishi :? hacım nerde yaşıyon sen banada ayarla bari:) burda kopmus mitsü fiyatlar 2600 altında değil)
-
suhatuna bunu yazdı:
-----------------------------crimeangel bunu yazdı:
-----------------------------mitsubishi inverter klima al derim ben.
-----------------------------Hocam bu işte dusuncem dedıgın gıbı hem Mıtsu hem Invertır Mitsubishi DXK12Z3-S
-----------------------------sharp ı da araştır japon klimaları genelde kalitelidir geçen sene mitsubishi almak için çıktım sharp alıp döndüm gayette memnunum koca salonu buzdolabına
çeviriyor hava kaliteside çok iyi
-
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------2000 TL mi mitsübishi :? hacım nerde yaşıyon sen banada ayarla bari:) burda kopmus mitsü fiyatlar 2600 altında değil)
-----------------------------
Hicam alacagim gihaz kampanyaya girmis %20 inirimli oldugu icin bu fiyat , normal de dediin gibi 2400 - 2600 gibi bisey fiyati .... -
goldfinger bunu yazdı:
-----------------------------suhatuna bunu yazdı:
-----------------------------Hocam bu işte dusuncem dedıgın gıbı hem Mıtsu hem Invertır Mitsubishi DXK12Z3-S
-----------------------------sharp ı da araştır japon klimaları genelde kalitelidir geçen sene mitsubishi almak için çıktım sharp alıp döndüm gayette memnunum koca salonu buzdolabına
Hocam iklimsa bayisinden alicam zaten sharp , general , mitsubishi hepsi var :) sharp biraz daha tuzlu :) o kadar fark yaratmaz sanirim mitsu 2100 tl , sharp 2400 du sanirim ... -
suhatuna bunu yazdı:
goldfinger bunu yazdı:
-----------------------------suhatuna bunu yazdı:
Hocam iklimsa bayisinden alicam zaten sharp , general , mitsubishi hepsi var :) sharp biraz daha tuzlu :) o kadar fark yaratmaz sanirim mitsu 2100 tl , sharp 2400 du sanirim ...
-----------------------------iklimsa yı tavsiye ederim satış sonrası desteği çok iyi yaygın serivsleri var