Klima Temizleme Sorunsalı
-
Kaç yıllık klima. Ilk çalışmada ve calismiyorken koku yapmaya başladı. Servis klimayi söküp götürüp 3-5 gün sonra getirirmiş.
Bunu siparis geçtim deneyecektim ürün aciklama kismini okudum korkkuttu.
"Unutulmamalıdır ki; püskürtüldükten sonra alüminyum yüzeyde köpüren klima temizleme kimyasalları evaporatöre (alüminyum ızgaralı kısıma) zarar verir ve alüminyum ile reaksiyona girerek bu kısımda erimeye neden olur.Bu durum klimanıza zarar verdiği gibi klimanızın garanti kapsamı dışında kalmasına da neden olur."
Birde yıkarken elektronik devreye gekirse klima gider diyenler var.
Yapayım mı yoksa en garantisi servis mi ? Risk ne kadar büyük
Megalados tarafından 20/Ağu/24 13:09 tarihinde düzenlenmiştir -
10 yıllık klimamı hiç temizletmemiştim. filtreleri kendim yıkayıp kurutup tekrar kullanıyordum.
16 turboda çalıştırmama rağmen oda ancak soğuyordu.
sonrasında bir kez yıkatayım dedim. gelip foşur foşur su tutup yıkadılar içini dışını. kurumasını beklemeden çalıştırdılar.
sonrasında 16 turboda çalıştırdığımda soğuktan odada duramadığımı farkettim.
yetkili baymak servis geldi ve onlar temizledi.
şu anda 7x24 sürekli çalışıyor 26 derece auto da ona rağmen salonumuz gayet güzel çalışıyor.
yetkili serviste yaptırdıktan sonra sıkıntı yok eline kağıt veriyorlar zaten yaptıkları işlemi.
1200 tlye izmirde yıkattım tavisye ederim.
EDİT : söküp götürme yok. bir poşetle etrafını sarıyor altı bir boruya bağlı yıkanan su direkt kovanın içine düşüyor.
manglerman tarafından 20/Ağu/24 13:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Megalados bunu yazdı
Kaç yıllık klima. Ilk çalışmada ve calismiyorken koku yapmaya başladı. Servis klimayi söküp götürüp 3-5 gün sonra getirirmiş.
"Unutulmamalıdır ki; püskürtüldükten sonra alüminyum yüzeyde köpüren klima temizleme kimyasalları evaporatöre (alüminyum ızgaralı kısıma) zarar verir ve alüminyum ile reaksiyona girerek bu kısımda erimeye neden olur.Bu durum klimanıza zarar verdiği gibi klimanızın garanti kapsamı dışında kalmasına da neden olur."
illa yapacam diyorsan ben asperox sıktım gayet de guzel temızledı bildigin araba yıkar gıbı yıkadım (ben komple yerinden söktüm youtube da videolarda gazın nasıl dış ünüteye hapsedilecegi anlayılıyor basit) elektronik kısma gelmeyecek sekılde
ortada donen fan ın siyah oldugunu sanıyordum temızleyınce anladım beyazmış.
ama 1000/1500 bandında temızleyen bulursan hic elleme temizlet cunku cıddı işciligi var
-
Ya parası sorun degil. 2500 istedi bu arada servis. Mesele söküp goturmemiz lazım diyorlar. Ayni gün olsa onada tamam dicem 3-5 gün ne mk..
-
manglerman bunu yazdı
10 yıllık klimamı hiç temizletmemiştim. filtreleri kendim yıkayıp kurutup tekrar kullanıyordum.
16 turboda çalıştırmama rağmen oda ancak soğuyordu.
sonrasında bir kez yıkatayım dedim. gelip foşur foşur su tutup yıkadılar içini dışını. kurumasını beklemeden çalıştırdılar.
sonrasında 16 turboda çalıştırdığımda soğuktan odada duramadığımı farkettim.
yetkili baymak servis geldi ve onlar temizledi.
şu anda 7x24 sürekli çalışıyor 26 derece auto da ona rağmen salonumuz gayet güzel çalışıyor.
yetkili serviste yaptırdıktan sonra sıkıntı yok eline kağıt veriyorlar zaten yaptıkları işlemi.
1200 tlye izmirde yıkattım tavisye ederim.
EDİT : söküp götürme yok. bir poşetle etrafını sarıyor altı bir boruya bağlı yıkanan su direkt kovanın içine düşüyor.
aynısı benim başımda ama benim klima 1.5 yıllık. bu kadar kirlenmiş olamaz heralde
-
Ülkede işini düzgün yapan usta için , yalvarmak lazım.
Klimayı sökme takma parası itelemek için , qötlerinden iş uydurmuşlar . Ahlaksızlık başka birşey değil .
-
samaccc bunu yazdı
Ülkede işini düzgün yapan usta için , yalvarmak lazım.
Klimayı sökme takma parası itelemek için , qötlerinden iş uydurmuşlar . Ahlaksızlık başka birşey değil .
Sorma
Cok zor sabrediyorum ustalara ondan senelerdir her isimi kendim yaparim.
-
Konunun uzmanı değilim ancak klimacı komsumdan gördüğüm kadarı ile sökülerek temizlenen klima çok daha sağlıklı temizleniyor diyebilirim.Arada ki fark için değer mi bilemem ama durum böyle
-
Megalados bunu yazdı
Galiba tam okumadın hocam
4- Ürün temizleme esnasında köpürme yapmaz.
Unutulmamalıdır ki; püskürtüldükten sonra alüminyum yüzeyde köpüren klima temizleme kimyasalları evaporatöre (alüminyum ızgaralı kısıma) zarar verir ve alüminyum ile reaksiyona girerek bu kısımda erimeye neden olur.Bu durum klimanıza zarar verdiği gibi klimanızın garanti kapsamı dışında kalmasına da neden olur.
benim anladıgım bu ürün kopurme yapmaz piyasada kopuren kimyasallar klimaya zarar verir demek istiyor galiba
-
lazz bunu yazdıMegalados bunu yazdı
Galiba tam okumadın hocam
4- Ürün temizleme esnasında köpürme yapmaz.
Unutulmamalıdır ki; püskürtüldükten sonra alüminyum yüzeyde köpüren klima temizleme kimyasalları evaporatöre (alüminyum ızgaralı kısıma) zarar verir ve alüminyum ile reaksiyona girerek bu kısımda erimeye neden olur.Bu durum klimanıza zarar verdiği gibi klimanızın garanti kapsamı dışında kalmasına da neden olur.
benim anladıgım bu ürün kopurme yapmaz piyasada kopuren kimyasallar klimaya zarar verir demek istiyor galiba
Haklısın hocam yanlış anlamışım.
Bu arada disaridan birini buldum 1000 liraya sokmeden temizleyecek. Bu işi yapıyormuş.
-
kady bunu yazdıMegalados bunu yazdı
illa yapacam diyorsan ben asperox sıktım gayet de guzel temızledı bildigin araba yıkar gıbı yıkadım (ben komple yerinden söktüm youtube da videolarda gazın nasıl dış ünüteye hapsedilecegi anlayılıyor basit) elektronik kısma gelmeyecek sekılde
ortada donen fan ın siyah oldugunu sanıyordum temızleyınce anladım beyazmış.
ama 1000/1500 bandında temızleyen bulursan hic elleme temizlet cunku cıddı işciligi var
o değilde antalya da klima sökme takma için ortalama 2 binlira alıyorlar. 10 cu kattan felan soker takarsın işin tehlikesi vardır anlarımda giriş kattaki 5 kilimayı giriş kattaki baska biyere taşımak için 8 500 istemek te ne biliyim.. klima başı iç dıs ünite toplam 8 vida sonrasında balkondan arabaya uzatma.. gaz toplama mevzusunu öğrendiğimden beri kendim yapıyorum.. temizlik için de keza öyle.
trendyol a giriyosunuz. oradan buharmakinesi satın alıyorsunuz.. ben aldığımda 900 e almıstım. soküyosunuz kapağını iç ünütenin.. izole bant su geçirmez bant vardır illa evde.. elekktrik kutusunun orasını kapatıyosunuz.. bir de iç ünite kapağının önünde derece göstergesi olur onuda soküyosunuz kenara ayırıp. buhar makinesinin oynar baslığı olur.. sıcak olduğu için cok dibine kadar yaklastırmadan sıkıyorsunuz.. oradaki alüminyum plakalarının bükülmemesine özen göstererek bi güzel sıkıyorsunuz.. deterjan kimyasal falan kullanmayın.. buharlı basınctan sonra bi güzel normal suyu döküp akıtıyorsunuz.. temizleniyor.. tek dikkat etmeniz gereken sey ahsap yer döşemesi varsa klimadan yere su akıtmamaya özen gösteriyrsunuz.. bir de kirli suyu duvara sıcratmıyosunuz cünki leke kalıyor okadar.
iç üniteyi duvardan söküp yapabilirseniz daha harika temizlik oluyor. hepsi bu.. bazı şeyleri işinin eğline bırakmak gerekir de ota boka da sacma fiyat yazmasınlar ya..
https://www.trendyol.com/kiwi/ksc4211-cok-fonksiyonlu-buharli-temizleyici-9-aparatli-cok-amacli-ev-zemin-doseme-araba-temizleme-p-98408487?boutiqueId=61&merchantId=694725