folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Koç Elektrik-Elektronik Vs. Bilkent Elektrik Elektronik



Koç Elektrik-Elektronik Vs. Bilkent Elektrik Elektronik

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2012
    Erkek
    MuscleMuseum bunu yazdı

    @husnuweb haklısın hocam. İş hayatı için koç daha pratik bir alternatif gibi, bölüm için koç'un bilkentten iyi olduğunu söyleyeni de görmedim daha, iddialı bölüm

    @cem-engine durumu çok iyi özetlemişsin abi, yazan klavyene, ellerine sağlık. Sanıyorum ki EE tıptan sonra üniversite bölümleri içerisinde en sıkıntlı bölüm, üniversitenin de aslında son gençlik çağı olduğu gerçeği de düşünülürse psikolojik olarak insanı yıpratacağı kesin. İlgiyi korumak ciddi manada sıkıntılı iş, stres yönetimi gibi mühendisliğin bir parçası olan kısmını da bu bölümün gerek zorluğu ile, gerek de asker taburu ile ile bölümün bana öğretebileceği kanısındayım. EE'nin Fizik ağırlıklı bir bölüm olması da beni motive eden bir etken, lisedeyken en sorunsuz dersimdi zira. Dediklerini düşüneceğim ve sen de umarım bölümünü bitirdiğinde, senin en zor zamanlarında bile yanında olan inancın hep seninle kalır. Meslektaş olmak dileğiyle :)

    Öncelikle iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.

    Fakat bir iki düzeltme yapmam lazım. Fizik ağırlıklı bir bölüm değil, bilakis bazı derslerde ve o da temel konseptler dışında fizik yok gibi bir şey. Yüzde 75 matematik, yüzde 15 fizik, kalan yüzde 10 da ortaya karışık diyelim. Yarıiletkenler, elektromanyetik gibi derslerde giriş kısımlarında fizik var, onun dışında lisans üstü düzeyde fiziğe yönelenler ya da çap yapanlar çıkıyor bunlar ayrı.

    Tıpla kıyaslarsan, bence tıpçıların işi bariz şekilde daha kolay. Eğer tıptan tiksinmiyorsan, ki ben tiksiniyordum, ve ezberin ciddi anlamda kötü değilse tıp cidden daha kolay. Ailemde doktor var, yakın arkadaşlarımdan tıp okuyan var, bunlar benim gözlemim. Tıpta genel olarak mesela 5 haftalık bölümler olur, 2 hafta boş gezersin, kalan 3 hafta abanır geçersin. Dediğim gibi benim gördüğüm genel durum bu. Bizde ise böyle bir olay yok, vizeler, quizler, ödevler, projeler dönem içine yayılır. Haftada iki gün üst üste boş olduğumu anımsamıyorum, yarım gün halinde bir iki defa boş kaldığım oluyordu, onun dışında "seve seve" yapman gereken lab hazırlıkları, ödevler falan oluyor. Çok yoğun, çalışma-iş yükü olarak da konu olarak da. Dediğim gibi bölüm matematik ağırlıklı, çok zorlayan konular var, kısa sürede öğrenmen bekleniyor. Ve uçsuz bucaksız gidiyor bölüm, kendini adamazsan sıradan bir mezun olup ortalama şekilde yaşarsın ancak. Keyif alan ya da çok zorlanmayan insan sayısı ciddi anlamda az. Umarım onlardan olursun ne diyelim.

     

    cem-engine tarafından 07/Tem/15 11:32 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuscleMuseum
    MuscleMuseum's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2014
    Erkek

    Anladım. Tıp için genel okuma değildi zorluktan kastım, 6 sene lisans eğitimi, zorunlu hizmet, TUS gibi... İşin matematik kısmı konusunda verdiğin bilgiler de fikir oluşturdu kafamda. Bakalım, zor bölüm. Bilgisayar da var aklımda, ama temel mühendislik okuma konusunda ısrarcıyım biraz, umarım devamını getirebilirim. Teşekkürler hocam her şey için.


    winners don't make excuses
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Ben yazayim oyleyse biraz. Bilkent EEE de okudum, haziranda mezun oldum. Yurtdisindan birkac iyi universiteden kabul almama ragmen, masterimi Bilkent'te yapmayi dusunuyorum. Ilk stajimi Bilkent Universitesi Nanoteknoloji Arastirma Merkezi'nde yaptim; 2.sini CERN'de yaptim. Suanda da CERN'de Google ile anlasmali olarak calisiyorum.

    TL;DR : Direkt olarak Bilkent Elektrik-Elektronik. 

    Yazimi benim icin az onemli etkenlerden; cok onemli etkenlere dogru siralayarak yazicam.

    ANKARA:

    Ankara guzel bir sehir degil. Hic bir ozelligi olmamasina ragmen, ben seviyorum. Kesinlikle bir Istanbul, Izmir degil. Insanlarin tek yapabildikleri AVM lere gidip kahve icmek, yemek yemek veya sinemaya gitmek cogunlukla. Bulmak isteyebiilecegin her yeri bulabilecegin bir yer de degil. Sadece duzenli, kaotik degil. Guvenli cokca. Kizilay, Tunali, Bahceli de takilir ogrenciler, saat 10 olunca da donerler. Cunku ulasim biter. Vasita kalmaz. Eger Bilkent'te okursan her 1 saatte bir Tunali ve Sihhiyeye servisin olacak ucretsiz. Hem sehire gidisin gem de gelisini bu servislerle yapabilirsin sabahtan gece yarisina kadar var. Istanbul iyi, seviyorum dersen bilemem haklisin, ama Ankara sana bunu vermeyecek.

    BILKENT:

    Bilkent genel olarak Avrupa-Asya bolgesinin en iyi universitelerinden biri. Kampusunde cok fazla bir olay yok ama yesil. Yemyesil bir kampus. Tertemiz ve yeni. Okulun hemen yaninda REAL alisveris merkezi, Bilkent Station var. Aradigin her turlu kaliteli yemegi, 3D sinemayi ve alisverisi buradan yapabiliyorsun. Sehire inmen icin bir sebebin olmayacak. Bilkentin ogrenci profili guzel ancak muhendislik fakultelerinin cok daha yuksek tahmin edersin ki. Bilkent'de cift anadal programi yoktur. Yandali desteklemez. Bunun tek sebebi her bir bolumunun asiri derece zorlayici olmasidir. Yemekhanenin yemekleri iyidir, ucuzdur isini gorur. Ancak %40 YemekSepeti %60 Bilkent Yemekhanesi yapacaginin garantisini verebilirim. Cogu insan boyle yapar. 

    BILKENT EEE:

    Burasi Bilkent'in asil bombasidir. Acik ara Bilkentin en cok kayrilan bolumu, en baba bolumudur. Bir EE mezunu olarak direk soyleyebilirim. Yurtlarda, kagit islerinde vs. sana yardimci olurlar her turlu. 

    Bilkent EEE zordur ayrica. Oyle her muhendislik zordur falan degil. Bayagi zor bir bolumdur. Bolumde rekabet coktur ama arkadaslik da oyle. Insanlar notlarini sinavlari paylasirlar sorun yoktur ama hayatta kalmak istiyorsan gece 4-5 de yatip sabah 9-10 da kalkman gerekecek. Garantisini verebilirim. Sinavlar %80 curve olarak yapilir bunun anlami yarismak zorundasin. Baska secenegin yok.

     

    Devamini sonra yazacagim simdi hocam bir is verdi onu yapmam gerek .. Sen de bu arada suraya bakabilirsin: http://www.gazetebilkent.com/2014/07/03/neden-bilkent-elektrik-ve-elektronik-muhendisligi/ 

    + Skype ile gorusmek istersen aksamlari uygun olabilirim, pm'den konusalim.

     

    ARASTIRMA OLANAKLARI:

     

    HOCALAR:

     

    KISISEL GELISIM:

     

     

     

    anubisx tarafından 07/Tem/15 14:21 tarihinde düzenlenmiştir

    http://yigitdemirag.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuscleMuseum
    MuscleMuseum's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2014
    Erkek

    @anubisx tamamdır, verdiğin bilgiler aydınlattı beni. PM atıyorum yeniden sana, skype'ta detaylı konuşalım. Teşekkürler şimdiden.


    winners don't make excuses
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2009
    Erkek

    bilkent


    Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2010
    Erkek

    Bilkent köklü EE side güzel fakat baya zor bildiğim burslu gireceğini düşünerekten söylüyorum. Yok paralı okuyacaksanda baya zordur yani ineklemeden tam zamanında bitmez özel okulda olsa kanıttırıyorlar.

    Bilkentin kampüsü, akademik ve kütüphane olanakları baya iyi. İstanbuldan ankara zor olabilir yok ben okul ve çevresinde yaşarım diyorsanda gayet güzel yaşarsın.

    Koçu çok bilmiyorum görmedimde bir arkadaş okudu öve öve bitiremedi, fakat TR da iş arıyorsan büyük kurumsallarda baya olanak sunuyorlar kendi şirketlerinde başarılı öğrencilere bunu yine aynı ve baya angut vede zengin bir arkadaşımdan biliyorum. Otomotiv şirketlerin birinde orta düzey yönetici olarak işe girdi.

    Sonuç

    İkiside güzel okul olanakları gayet iyi. İstanbulda oturuyorsan bana sorarsan düzenini bozma çok fazla değişken olduğunu düşünmüyorum. Bende bu okullardan birinde okudum bence ikisininde ismi yeter okulu bitirdikten sonra.

     

     

Toplam Hit: 2926 Toplam Mesaj: 17
lys üniversite 2015 tercih bilkent koç