folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Kök Hücrelerle Fare Üretildi

Kök Hücrelerle Fare Üretildi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek
    Etik tartışmalar sürerken, bilim adamları genetikte yeni bir adım attı.

Çinli bilim adamları, olgun hücrelerin yeniden programlanmasından elde edilen kök hücrelerle fare üretti.

Buluşun akademik tanımda, bir pluripotent kök hücrenin, tüm vücut hücrelerinin köken aldığı her üç germ yaprağı (mezoderm, endoderm, ekdoderm) hücrelerine dönüşebilen bir hücre olduğu belirtiliyor.

"iPS hücrelerinin embriyonik kök hücreler kadar polivalan olduklarını" söyleyen Çin Bilimler Akademisi'nde görevli Qi Zhou, "Bu özelliğin tıbbi tedavi için belirleyici olduğunu" sözlerine ekledi.

Embriyonik kök hücrelerinin her türden insan hücresini üretmek için birbirinden farklılaşma kapasitesinin, gelecekte kalp ve diğer organları tedavide önemli bir yer tutacağı ifade ediliyor. Ancak, bu tip kök hücrelerin kullanımı halen ahlaki tartışma konusu oluşturuyor.

Japon araştırmacı Shinya Yamanaka'nın 2006 ve 2007'de yürütüğü öncü çalışmalar sayesinde, iPS hücreleri embriyonik kök hücrelere alternatif oluşturdu.

Qi Zhou, İngiliz dergisi Nature'de yayımlanan araştırmasında, Yamanaka'nın kullandığı tekniğin embriyonik kök hücrelerin pluripotent özelliğine benzer hücreler yaratmak için sık sık kullanıldığını belirtti.

Zhou ve ekibi, 37 çeşit iPS hücresinden 27 yavru fare yetiştirdi. Bu 27 yavrudan ilk doğan kahverengi tüylü eğril fare olgunlaştığında, beyaz tüylü dişil fareyle çiftleştirildi. Araştırmacılar, bu çiftleşme sonucu ikinci nesil, sağlıklı yavru farelerin dünyaya geldiğini bildirdi.

Bilim adamları, bu deneyle iPS hücrelerin embriyonik kök hücreleri kadar pluripotent olduğunu kanıtlamış oldu.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek
    yeniyormuymuş
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Adanedhel
    Adanedhel's avatar
    Erkek

HolygaN bunu yazdı:
    -----------------------------
    yeniyormuymuş
    çinliler ne bulursa yiyiyprlar..ee o kadar nüfusu beslemek kolay mı sıra farelere geldi..bol bol fare üretip yiyicekler..:)

ben yemem..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheWorm
    TheWorm's avatar
    Erkek
    HolygaN bunu yazdı:
    yeniyormuymuş
    zuhahhaa adamım öldrdn beni yha :D:D:D:Ddd.d:D:
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

fare ve üretmek

vay be üretmek fiili artık sadece eşyalar için değil canlılar için de söylenmeye başlandı. bilim şaşırtıyo insanı..

hayatta olsaydı en çok Fareler ve İnsanlar filmindeki Lennie sevinirdi bu olaya heralde :) 

All is well
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkness_izmir
    darkness_izmir's avatar
    Erkek
    cin malları gibi 2 günde sakata gelir bu farede

bendekiler hayel değil plan,planlarımda gerçek değil sadece birer rüya ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek
    bir din kültürü hocası söylemişti bakın bukadar teknoloji var atoma kadar inebiliyolar ama bir canlı yaratamıyolar onu yaratmak allaha mahsustur hededir hödödür diyodu. HOCAAAAM sana sesleniyorum.insanlık bilim tarihinin sadece birkaç bin senede yaptığı şeyi evrenin süpergücü olduğunu düşündüğün şeye mahsus görmek.. hmm çok mantıklı

hadi ordan seksi!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek

Bu konuda uzman birinin çıkıp, böyle bir şey imkansız demesini bekliyorum, zira ben söylersem biraz abest kaçabilir.

Bilimle biraz ilgili olan kimse bu haberin yalan olduğunu anlayacaktır.

Uzun lafın kısası böyle bir olay mümkün değil.

Düzenleme :  Beklediğim uzman "KaRaKuLe" açıklamayı yaptı. Teşekkür ederim.

The tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

çinliler herşeyin çakmasını yapıyor bunlar kendilerine çakma allah da yapar ileride sıfırdanmı üretmişler fareyi yani ?

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu bana çok saçma geldi ya kaynak vermeniz mümkün mü ? Bir canlının oluşması için;

1-)Ana canlı bölünecek tomurcuklanacak vs eşeysiz üreme yepacak

2-)Ana hermafrodir olup kendi kendini "dölleyecek"

3-)Erkek ve dişi çiftleşip yani sperm ve yumurta birleşip "embriyoyu" oluşturacak sonra gastrulasyon blastula vs derken canlı oluşacak,

Şimdi.. Bu yazıda çok saçma yerler var direk embriyoya alternatif olduğunu söylüyor. Şimdi embriyo nedir ?Yumurta ve spermin birleşimidi değilmidir ? Yani spermden gelen 23 kromuzon ve yumurtadan gelen 23(insanları baz alıyorum) kromozomun birleşmesiyle oluşan canlı taslağıdır. Arkadaşlar bu gelen kromozomlarda milyarlaca DNA şifresi var bu şifreler ebeveynlerden gelir. Şimdi bu adamın dediği şu kök hücreler embriyoya dönüşüyor ? Bunu aklım almıyor tamam kök hücre totipotend özellik gösterir istenilen her hücreye dönüşebilir ama emrbiyoya dönüşmesi mümkün değil. Tamam yumurtaya dönüşüyor yada sperme dönüşüyor denilebilir ama embriyo MÜMKÜNATI yok embriyo bambaşka bişeydir. O yüzden ben bunun mümkün olduğuna inanmıyorum. Bu arada biyoloji 3. sınıf öğrencisiyim ona göre atıp tutmayalım ve lütfen DİN'i bu konuda post atmak için kullanmayın.

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Çinli bilim adamları, olgun hücrelerin yeniden programlanmasından elde edilen kök hücrelerle fare üretti.

Hoca buradaki olgun hucrelerin yeniden programlamasindan kasit zaten kok hucre ile uretim cercevesine giriyor.Yani embriyo dan ileri bi noktadan alinanlarla yeni bir canli uretiliyor.Sifirdan embriyo uretilipte oradan fare uretilmiyor.Kordon kanindan elde edilen taze hucrelerde var mesela bun kordon kanindan elde edilen hucrelerin tartismasi sanirim daha fazla yapiliyor.Taze hure elde etmek dinen etik olmadigi vs konulari var ama olgun hucre her insanin vucudundan elde edilebilyor ama taze hucreye gore daha az uyumluluk gosteriyor sanirim.Bununla ilgili birkac makale okumustum ama tam hatirlayamadim suan ama sifirdan embriyo uretimi soz konusu degil.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 1986 Toplam Mesaj: 11