Kolay Öğrenilen Savunma Sanatı.
-
öncelikle şunu diyim
göt>teknik>güç
kickbox
-
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------sidik yarıştırmak istemiyorum.
bruce lee'yi yeterince tanıdığıma inanıyorum. sen de sadece dövüş stillerini değil uzakdoğu felsefelerini, dinlerini incelemeye başlarsan bruce lee'yi çok daha iyi anlayacaksındır. sadece okumaktan bahsetmiyorum, okumak bilgi verir, anlamanı sağlamaz.
senin de bildiğini sanıyorum ki bruce lee bir wing tsun öğrencisidir. tekniğinin temeli bu stile dayanır. maalesef politik sebeplerden ötürü tekniği tamamıyla öğrenemez. diğer yandan yine politik sebeplerden ötürü çinlilerin onu dışlamasıyla direkt olarak wing tsun (daha doğrusu wing chun denmeli çünkü klasik stilin bir öğrencisiydi) öğretmemiştir. belki de öğretememiştir buralar biraz muallak.
en sonunda kendi stilini bulma yolunda modifikasyonlar yaptı wt üzerinde. zaten dikkat edersek felsefesinin ve stilinin (özellikle yakın dövüşte) oldukça fazla wt teknikleri içerdiğini, ötesinde de tamamen wt mantığında olduğunu görebilirsiniz.
tabi bunlar asla bruce lee'nin yaptıklarını küçültmez. tam aksine büyütür. çünkü o wingchun'un mantığını, felsefesini anlayabildiğini bize bu tekniklere birebir bağlı kalmayarak gösterir. wtde öğretilen de budur ; su gibi olmak.
gerçekten hem yüce bir dövüşçü hem de yüce bir bilgedir bruce lee. yaşamalıydı dediğim nadir insanlardandır. o yaşasaydı eminim ki şu anki dünya çok daha farklı olacaktı hem bilinç olarak hem dövüş sporları dünyası olarak. birçok kişi bu konuda bana tereddütsüz katılacaktır.
tabi bu konu üzerine çok uzun konuşulmalı. burada birkaç paragrafla anlatamadım, anlatamam. bununla birlikte esas konu kolay öğrenilebilen bir dövüş stili. hangisi üstün, kim üstün tartışmasının ne kadar anlamsız olduğunu herhangi bir stilden erdemli bi kişi anlayabilir. önemli olan o tekniği uygulayandır. yoksa teknik bazda tartışmasız üstünlük sağlayan bir stil olsa zamanla diğerleri yok olacak ve sadece o stil hayatta kalacaktı.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------sidik yarıştırmak istemiyorum.
Amacım bu değil zaten, daha millet toptan başını kaldırmadan ben bu adamı takip ediyordum. Giriştiği işler, aktörlükten dövüş sanatları + oyunculuktan vs vs.
Stilsiz derken bu adam hiç dövüş tekniği görmedi paldır küldür dalıyor bir stili yok manasında demiyorum ki yanlışım yoksa kendi hayatını anlattığı bir programda diyor bu dediğim lafını o videoyu bir bulamadım ya ona yanarım neyse vel hasılı kelâm bu adam kendi stilini yani geliştirdiği tüm teknikleri ve spontane olayları stilsiz stil kelimesi adı altında topluyor.
Yani mantığı şu adamın, eğer kung fu cu isen adam seni kaptığında işte geri tekme atarsın falan çünkü o stilde onu biliyorsundur, halbuki orda o adamın kolunu ısır, ayağına bas gibi daha etkili teknikleri düşünmektir yani o anda en uygun şeyi kullanma sanatına verdiği ad o stilsiz stil. Yoksa kendide kaç dal dövüş sanatı gördü kendinden olmadığını biliyor, karma ama stilsiz bir karma adamın bakış açısı bu. -
brezilya dansımıydı neydi adınıda bilmiyorum böyle uzun saçlı kavruk adamlar dans edermiş gibi hafif dövüş hareketleri yapıyolardı (başın üstünden ayak atmalar cart curt) ona bi bak hoş ya :D
-
PlayForFree bunu yazdı:
-----------------------------brezilya dansımıydı neydi adınıda bilmiyorum böyle uzun saçlı kavruk adamlar dans edermiş gibi hafif dövüş hareketleri yapıyolardı (başın üstünden ayak atmalar cart curt) ona bi bak hoş ya :D
capoeira mı diyorsun ? -
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------PlayForFree bunu yazdı:
-----------------------------brezilya dansımıydı neydi adınıda bilmiyorum böyle uzun saçlı kavruk adamlar dans edermiş gibi hafif dövüş hareketleri yapıyolardı (başın üstünden ayak atmalar cart curt) ona bi bak hoş ya :D
capoeira mı diyorsun ?
savunma sanatı değil herhalde ama aynen :D -
PlayForFree bunu yazdı:
-----------------------------savunma sanatı değil herhalde ama aynen :D
-----------------------------savunma sanatı değil zaten, saldırı sanatı =)
-
Bende apaçi sayısı en az olan dövüş sanatı önerisi alabilrim.
-
Eger kendini gercekten savunmak istiyorsan
http://www.bayburt.gov.tr/jandarma/kucuk/tasima_belgesi.jpg
geri kalani yalan. adam sana bicak cektigi anda sen istedigin sanati bil bos. ancak kucuk bir 32 veya 38 isini gorur.
-
Absolut bunu yazdı:
-----------------------------en iyi savunma sanati kacmaktir hocam bence nasil daha hizli kosabilirim onu ogrenmeli ve kendini gelistirmelisin :D ben bi zararini gormedim tavsiye ederim D:
-----------------------------DArk Knight son filminde de vardı.
Senden daha hızlı koşan birinden bişey çalma diye.
Yada bizim tabirle yiyemeyeceğin le başlayan laf gibi....