Kombi :-(

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bang-bang
    bang-bang's avatar
    Dişi
    kombi kalorifer tesisatlarının nasıl temizleniceyle ilgili pdf doc nevarsa arıyom türkce olması lazım babamla abime okutcam kombici çağırdık temizlemeye 200 lira istiyo bakım anlaşmasına 150 lira istiyo bune ya her sene her sene paramı sıçıyoz akşama kadar köpek gibi çalışıyom insanların her türlüsünün ağız kokusunu çekiyom elime geçen üç kuruş, yarısını eve veriyom yarısını geleceğime yatırıyom işte o yarısı artık yetmemeye başladı ev için öteki kısmınıda tırtıklamaya başladılar :( herşeyin ekonomiğini bulmam lazım ya delircem ya herşey ateş pahası sokucam böyle düzene ya batsın bu dünya!

Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma. bang-bangle arkadaşsan ona asla yamuk yapma.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    200 ytl lik temizlik icin 2.000 ytl lik masraf cikartma sonra

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kombi Bakımı
    Ev, iş yeri v.b. yerlerin ısınmasında kullanılan kombi cihazları uzun süredir çalıştırılmadığından, kontrol ve bakım yapmadan önce çalştırılması cihazın performansını ve ömrünü olumsuz yönde etkileyebilir. Kombi cihazı çalıştırılmadan önce cihazın ve tesisatının kontrol ve bakımı yapıldıktan sonra cihazı devreye alınması önerilir. Bunun nedeni cihazın verimli çalışması, performansını koruması, yakıt tasarrufu, oluşabilecek arızaları önceden tespit etme ve bu arızalardan kaynaklanan tamir masraflarını ortadan kaldırmak olarak sıralanabilir.

Kombi ve tesisatının bakımı
    1. Kombinin iç yüzeyinde bulunan ısı transfer eden ekipmanların temizliği, Buralarda oluşabilecek toz, kir ve korozyonlar kombinin verimini düşürür, fazla yakıt tüketimi oluşur,
    2. Kombinin elektronik devrelerinin çalışıp çalışmadığı kontrol edilir,
    3. Kombinin sensörleri ve baca fanının çalışıp çalışmadığı kontrol edilir,
    4. Kombinin pompasının çalışıp çalışmadığı kontrol edilir,
    5. Kombi su seviyesi kontrol edilir,
    6. Tesisat suyunun değişitirilmesi önerilir, tesisat suyu kirlenmiş olaabileceğinden ısı transferini iyi yapamadından yakıtın fazla tüketilmesi gibi durumlar oluşturur.
    7. Tesisat suyu değişildikten sonra tesisatın havası alınır.
    8. Kombinin su sirkülasyon hattında bulunan pislik tutucu sökülüp kontrol edilir, temizlenir. Pislik tutucu filitresi özelliğini kaybetmişse yenisi ile değiştirilir. Pislik tutucu tıkanıklıklarında pompa suyu sirküle etmesinde zorlanacağından, pompa arızaları meydana gelebilir. Buda kullanıcıya ek bir tamir masrafıdır.
    9. Peteklerin bakımlarının yapılması gerekir. Petekler sökülüp iç temizliği yapılabilir, peteklerin dış temizliği ve konvektörlerin temizliği hem sağlık hem ısı transferi açısından önemlidir. Peteklerin konvektörleri yani peteğin üst ızgara kısmından bakılınca içindeki sac bağlantılar, genellikle peteklerin bu ara kısımlarına temizlik için ulaşmada zorlanıldığından bu bölgelerde kir ve tozlar kolayca oluşur. Bu şekilde peteğin çalışması, ısı üretmesi ve konvektörlerin ısı transferi yapması durumunda, konvektörler üzerinde bulunan bakteriler daha hızlı bir şekilde yayılması, sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilir. Genelde bu durum ilk çalıştırılmalarda koku ile anlaşılır

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SawIV
    SawIV's avatar
    Erkek
    Vailant 3 yıllık bakım ve sigorta için 150 ytl istiyor. Yıldırım düştüğünde bozulmuştu (amcamların Viessman
    onu bişi olmadı) ( bir tek vailantta sigorta yokmuş ayrıca) garanti kapsamında diilmiş :| bizde sigorta ve bakım anlaşması yapmıştık... kombi alcaklara vailantı tavsiye etmem...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bang-bang
    bang-bang's avatar
    Dişi
    bizimkide vailant elektronik özelliği  yok havada soğudu napıcaz ya belge bişeyler bulalımda emekli babacıklara atalım topu az paramı ya :(

Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma. bang-bangle arkadaşsan ona asla yamuk yapma.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TRTC34
    TRTC34's avatar
    Erkek

Senin Kombi su an yaniyor ve isitiyormu .

Yada bir sorunumu var Birde son bakimi nezaman yapildi..

Chicagoan TRTC34
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bang-bang
    bang-bang's avatar
    Dişi
    7 peteğimiz varmış temizlenmeleri lazımmış içini nası boşaltıcaz neyle temizliycez en güzeli soba.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Hayir kesinikle oyle bisey yapma.Bir aralar derken 1996-1999 da İstanbul da kalmistim Bakirkoy de.2 yil bi sirkette calismistim dogalgaz ve dogalgaz li sistemleride orada taniyip ogrendim.oncelikle.en mukemmel cihazi kullaniyosun.Kombi nin mercedesi Vailant tir.sorun sistem de degil isletimdedir.sanirim kullandiginiz tessisat eskimis 5 yildan fazla gibi.zaten bana cihaz tavsiye et diyenlere ilk vailant diyorum.Vailant,viesmann,ve Buderus baskasina bakma.fiyat olarak digerlerinden 2 kat fazladir ama buna deger.gidip ekonomi  yapalim diye DD,Baymak,ferroli vs gibi sofben bozmasi seyler onermem asla.cunku onlari alacak kadar zengin degiliz paramizin karsiligini almak isteriz.bakim icin basit bikac sey  belirtebilirim.

Kullanmakta oldugunuz tesisatin mutlaka bosaltma vanasi olmalidir.bakim yapmak istediginiz de kendinizde o vanayi acarak o vana genelde kombi niz ya balkonda yada nadir banyo yada mutfaklarda olur kombinizin al kisimlarinda yada klozet giderleri gibi giderlerin yanlarindan gecen tesisat borularinin birinin ustune yapilmistir.o vanayi acarak sirkulasyondaki pis suyu atabililrsiniz.bunu kendinizde yapabilirsiniz.geri su almadan once kombi altinda kucuk bir valf olucak ozellikle vailant larda en sol kisim da olur capraz gibi bir besleme valfi ile bosalttiginiz sisteme geri su alabilirsiniz.su basincini ise kendiniz ayarlicaksiniz.kombi kullanim modulu uzerinde Quartz pnomatikten 4 bar basinca geldiginde tesisatiniz sirkulasyonda calismaya uygundur.ben bunu bizzat kendim anlatirdim yilllar oncede ozelliklede evlerdeki hanimlara anlatirdim.cunku  evde genelde butun cihazlari %80 hanimlar kullanmaktadir.iste sicak su dengesi uygun ekonomik kullanim elektrik tuketimi oda dengeli isinimi vs vs.baca kontrolu Hermetik baca ise sizin bakmanizi onermem.bu ise yetkili yada anlayan biriniz bakmasini oneririm yok  degil  duz ise bacanizi  sokebilicek durumda iseniz akisi kacak yada temizlik gibi mekanik bakimlarinida yapabilirsiniz.bunu bi hobi gibi bi pazar gununuzu ayirarak yapabilirsiniz.ama tekrar geri takarkeb calismasina uygun sekilde izolasyonlarina ozen gosterin geri takarken mahalleniz deki nalbur yada Koctas tan poliuretan kopuk kullanabilirsiniz mukemmel  sonuc verir.simdilik  aklimda kalanlar bunlar eger ekliyecek biseylerim olursa yine buraya eklemeye calisirim.Bu arada ben klimayi tavsiye ederim ama tabii bu Antalya gibi sahil iklimlerinde  olabilir.İstanbul da kombi en uygun fikir.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    akbank reklamında kobi die bişii vardı bi de o ney_?

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Herkes bir türlü geçim derdinde.

Zor artık geçinmek çok zor..

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

büyük ihtimalle banyoda bulunan peteğin orda kırmızı bi vana war onu açıcaksınız bütün tesisattaki su boşalacak daha sonra kombide bi vana war onunla tekrar su alıcaksınız öyle ahım şahım bi temizleme yapmıyolar bence hiç gerek yok ztn su değiştirmeyi siz yapabilirsiniz basit bişey ;)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
Toplam Hit: 2149 Toplam Mesaj: 15