Kondansatör İle İlgili Bi Soru
-
Hocalar sorum şu bir devre var, devrede değeri 47mf/1000V olan bir kondansatör, ama bizim elimizde 47mf/500V olan bir kondansatör var.Devrede yükseltici olduğu için için kondansatör değerini 1000V yapmam lazım.Bunun için bağlantımı nasıl yapıcam biraz araştırma yaptım ama kafam iyice karıştı
-
bir tane kondansatör çok pahalı olmasa gerek :)
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------
bir tane kondansatör çok pahalı olmasa gerek :)
-----------------------------Hocam sadece elimde olanlarla devreyi yapmam lazım sonradan alma gibi bi durumum yok :)
-
24uF 500V 2 tane capacitör al bağla birbvirine öyle koy devreye :) sadece 48 u F eder fazla etkilemez die düşünüyorum :)
-
HeadBanger bunu yazdı:
24uF 500V 2 tane capacitör al bağla birbvirine öyle koy devreye :) sadece 48 u F eder fazla etkilemez die düşünüyorum :)
-----------------------------Hocam 2sini birbirine bağlıcan ama seri mi paralel mi?Seri ise neden seri paralel ise neden paralel :)
-
500 voltu ne yapacaksın hacım ? 500 tak, nerde kullanıcaksın. C ler paralel bağlanır.
-
Meraclitus bunu yazdı:
-----------------------------HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------Hocam 2sini birbirine bağlıcan ama seri mi paralel mi?Seri ise neden seri paralel ise neden paralel :)
-----------------------------devreye + + ya - - ye yani seri :) ki zaten ikiside aynı işlevi yapacağından tek bir kondansatör olarak görmen lazım sanırım ki kendi bilgilerime göre söylüyorum yanlışsa benide uyarı ver.. :) onları tek yapmaya calısıcaksın işte :=)
edit: kaygusuzda doğru söylüyor olabilir bende yanlış olabilirim :D
-
Kondansatörün kendine ait bir voltajı nasıl olur yahu :|
Kondansatörü elektrik kaynağı olarak mı kullanacaksınız?
Eğer durum bu değilse,
Devrenin çizimine göre gerilim değişmez mi?
(Sanırsamki delinme geriliminden bahsediyorsun)
-
DEvredeki yükselticinin çıkış değeri kaçki? 500Vu geçmezse sorun yok. Lakin devreyi görsem birşeyler söyleyebilirdim. jpeg olarak koy bakalım ne çıkacak...
Bide circuit maker gibi devre çizim programında dene çıkışı gör. Söylediğim gibi yükseltecin hemen çıkışı 500v geçmezse kullan gitsin... En fazla patlar :D
-
kaygusuz bunu yazdı:
500 voltu ne yapacaksın hacım ? 500 tak, nerde kullanıcaksın. C ler paralel bağlanır.
-----------------------------Hocam yüksek gerilim trafosu var üzerindeki patlamış değiştircez ama 1000V luk kondansatör yok.Hocam Paralel bağlamada her bir kondansatörün gerilimi kaynak gerilimine eşittir.V=v1=v2=v3 yani toplanmıyor
Dipnot:Bağlamada kapasitenin artması önemli değil üzerine alacağı gerilimi 1000V 'a çıkarsak yeterli.
-
mescarine bunu yazdı:
-----------------------------DEvredeki yükselticinin çıkış değeri kaçki? 500Vu geçmezse sorun yok. Lakin devreyi görsem birşeyler söyleyebilirdim. jpeg olarak koy bakalım ne çıkacak...
Bide circuit maker gibi devre çizim programında dene çıkışı gör. Söylediğim gibi yükseltecin hemen çıkışı 500v geçmezse kullan gitsin... En fazla patlar :D
-----------------------------Devreye gelen gerilim 500V ama kendi içinde 1000V'a yükseliyor.Misal Tv tüplerindeki gerilim.