Konuşan Kağıt:D
-
AdamLarı Harbiden KutLamak Gerek, ZekaLarını Çok iyi KuLLanıyorLar.
-
ya kagıt dedıklerıne ne bakıosun sen onların a4 deıldır heralde(: elektronıktr sonucta bellı devrelerı vardır vs vs
-
haberin başka kaynaktan devamı/ el-aziz.com
İsveçli bilimadamları, konuşan kağıt icat etti. Mid Sweden Üniversitesi araştırmacılarının geliştirdiği kağıttan yapılan bilbordlar, dokununca kaydedilen sesleri dinletiyor.
Temasa hassas iletken mürekkep kullanılan dijital kağıt prototipinin üzerinde baskılı durumda hoparlörleri de bulunuyor.
Bu teknolojinin gelecekte reklam alanında, hatta ürün paketlemede bile kullanılabileceğini belirten İsveçli ekip, tanıttıkları prototipte, buluşun tatil yerlerinin pazarlanmasında kullanılmasının da mümkün olduğunu gösterdi.
-
gfb_soldier bunu yazdı:
-----------------------------
ya kagıt dedıklerıne ne bakıosun sen onların a4 deıldır heralde(: elektronıktr sonucta bellı devrelerı vardır vs vs
-----------------------------akıllı mürid işte içerisinde milyonlarca manyetik sensör filan birsürü karman çurman elektronik bağlantı vardır
-
arkadaşlar siz kağıt dediklerine ne bakıyorsunuzki. oraya kağıt kalem koydular diye öylemi olacak sanki .. nano teknoloji ile birçok şey daha gerçek olacak. bana kalışsa bunun pek bi büyültecek tarafı yok. kağıt konussa ne konusmasa ne ? altın kafes kus misali bi geyik yani.
-
VİEO İSTERİZ :)
-
iSTaN_BuLL bunu yazdı:
arkadaşlar siz kağıt dediklerine ne bakıyorsunuzki. oraya kağıt kalem koydular diye öylemi olacak sanki .. nano teknoloji ile birçok şey daha gerçek olacak. bana kalışsa bunun pek bi büyültecek tarafı yok. kağıt konussa ne konusmasa ne ? altın kafes kus misali bi geyik yani.
-----------------------------hea sanki kağıt konuşsa yazı yazacaz (: hem açıklamada pek bizim işimize yarıycak bişe yazmıo at gitsin bunu.
-
görünmezlik pelerinini ne zaman yapçaklar ben onu merak ediyorum.
-
peki zeki mürende bizi görecek mi ?
-
meta bunu yazdı:
-----------------------------lordvader89 bunu yazdı:
ya arkadaşlar şu konuşan kağıdın mantığı nedir?açıklayabilecek varmı:D
-----------------------------mesela körlerin işine yarayabilir
şimdilik bu kadar düşündüm
-----------------------------16-32 bit yada 256 bit lik matris monitörlerin mantığını göz önünde bulundurun kağıt X-Y eksenleri helede kurşun kalemle çalışıyorsa bu kağıt elektrikte geçiriyordur .... Biraz daha düşünün mantık çok basit.