folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Konuşma Terapisti - Yeni

Konuşma Terapisti - Yeni

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

18 kasım güncelleme ;

arkadaşlar yeni arayışlar içindeyim. varmı yardım edebilecek biri?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17 eylül güncellemesi ; 

yeni konu açmaktansa bu konuyu güncelleyim dedim.

arkadaşlar sağolsun @blackhammer nickli mürid birini ayarlamıştı hemde bu işin bir numarası olan kişiyi. ben bu adamla skypeden bir defa görüştüm. bir kere ders aldım diyelim. bir ay falan oluyor. sonra doktorla iriitibatım kesildi. yazdıklarıma cevap vermedi. sonra ben iki haftalık tatil yaptım. artık konuşma çalışmalarına tekrardan başlayabilirim. 

bana bu konuda yardım edebilecek doktor tanıdığı olan var mı?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar aramızda böyle birisi var mı? yada böyle bişey okuyan yada tanıdığı olan

şimdik ben trafik kazası mevzum bilirsiniz. sonrası konuşamıyom. boğaz ve dil gereken harfleri çıkaramıyom. bide trakeostomi muhabbetim var. kaza anı dilimi yutmuşum. oralarda olan biri gelmişte dilimi yuttuğumu farketmiş ve dilimi çıkarmış.

artık kaza anı ne olduysa ve sonrası 1 buçuk senelik tedavi sürecim var hep yatalakım 1 sene yoğun bakım sürecim 9 ay bilincim bile yokmuş. bu kadar zaman hiç kullanamadım artık bişey söyleyemiyom söylemeye çalışınca çok tükürük birikiyo ağzımda ve trekeostami şeysi böyle boğazına bişey takılırda yutkunursun ya hep bunun ihtiyacını duyuyom. 

bi konuşma terapisti muhabeti var ama ne yaparlar hiç bilemiyom. böyle tanıdığı olan biri  var mı?

edit:

arkadaşlar @blackhammer nickli mürid satesinde bi doktorla tanıştım ama  bu doktorla ben ortalama 10 günde sadece bir defa görüştüm. bir defa ders aldım diyelim. sonra benimle irtibatı kesti. doktor skype'den ekli sağlam biriside. ben yazıyorum müsait misiniz falan diye geri cevap bile yazmıyor.

yardımcı olacak var mı? bi konuşma terapisti tanıdığı olan?

ajan1111 tarafından 18/Kas/15 10:35 tarihinde düzenlenmiştir

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Erkek

Önce kbb sonra odyoloji git hocam yutma bozuklukları,ses vs.. yönlendirirler zaten tanıdığım yok 

koray tarafından 05/Tem/15 18:29 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Erkek

Cok gecmis olsun dostum. Allah sabredersen sifani verir. Yasadiklarina bakilirsa oyle bi anda duzelebilmen imkansiz. 9 ay komada kaldiysan 6 yilda kendine anca gelirsin. Bunun icin konusmaya calisman lazim. Akan salya ve tukuruk nekadar cok akarsa sana okadar ilac olur insallah zamanla.

Samin icine kapanma cik gez oncekinden daha fazla sosyal ol. Ama sanalda degil reelde. Sanali birakmazsan iyilesmen uzar yada hic iyilesmez. Sanali en aza indir dostum. Alisveris yap tatile git maca git farli yerlere git ama gittigin yerde insanlarla konus kinuscak bisi bulamazsanda yasadiklarini anlat her onune gelene oda yeter.

Dualarim seninle

Hangi Cennetten Geldik Bu Cehenneme
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    MuhammeT bunu yazdı

Cok gecmis olsun dostum. Allah sabredersen sifani verir. Yasadiklarina bakilirsa oyle bi anda duzelebilmen imkansiz. 9 ay komada kaldiysan 6 yilda kendine anca gelirsin. Bunun icin konusmaya calisman lazim. Akan salya ve tukuruk nekadar cok akarsa sana okadar ilac olur insallah zamanla.

Samin icine kapanma cik gez oncekinden daha fazla sosyal ol. Ama sanalda degil reelde. Sanali birakmazsan iyilesmen uzar yada hic iyilesmez. Sanali en aza indir dostum. Alisveris yap tatile git maca git farli yerlere git ama gittigin yerde insanlarla konus kinuscak bisi bulamazsanda yasadiklarini anlat her onune gelene oda yeter.

Dualarim seninle

yaw tamam anlatayım ama dediğim gibi bi anda çok tükürük birikiyo ağzmda. ilk zamanlarıma göre yine de az çok anlaşılıyomuş ne demek istediğim. tabiki ailem bu durumu biliyo ne demeye çalıştığımı az çok tahmin ediyolar. öyle anlaşıyom. 

şöyle diyeyim; boğaz ve dil gereken harfler hiç yok. bunları boşluk  doldurur gibi doldurarak tahmin ediyolar. mesela;

r, t, p, ğ, g, h, k harflerini söyleyemiyom bu harflerin olduğu yer ya boğuk yada hiç çıkmıyo.

mesela; tamam diyecem amam diyorum

birde yoruluyom ciğerlerim nefes yetiştiremiyor. kısa zaman sonra esnersin ya öyle derinlemesine nefes çekme ihtiyacı duyuyom

@koray 

odyoloji ne hocam hiç duymadım az anlat hele

ajan1111 tarafından 05/Tem/15 20:00 tarihinde düzenlenmiştir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    koray
    koray's avatar
    Erkek

konuşma işitme ve yutma bozuklukları bölümü hocam benim de konuşma bozukluğum vardı önce ses tellerime kbb sonra odyolojiye gönderdiler onlar ilgileniyor.

Bu bölüme gitmen gerekiyor

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

@koray

tamam hocam bak bunu öğrendim iyi oldu. şimdiye kadar hiç duymamıştım. müsait bi zamanda giderim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ajan hocam geçmiş olsun öncelikle, konuyla ilgili bir bilgim yok fakat birşeyi merak ediyorum.

Bu kazayı geçirdiğin dönem ve sonrasında senin sen olduğunu anlaman nasıl gerçekleşti ?

Ailen anılarını falan mı gösterdi, yoksa sen zaten kendinin bilincinde miydin, sadece bazı noktaları mı hatırlamıyordun ?

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdibaba06
    erdibaba06's avatar
    Erkek

hocam bi yardimim dokunmicak ama gecmis olsun  Allah yardimcin olsun 

bazen konusmamak en guzel cevap oluyor hocam bizimde agzimiz suskunuz 

erdibaba06 tarafından 06/Tem/15 11:01 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı

ajan hocam geçmiş olsun öncelikle, konuyla ilgili bir bilgim yok fakat birşeyi merak ediyorum.

Bu kazayı geçirdiğin dönem ve sonrasında senin sen olduğunu anlaman nasıl gerçekleşti ?

Ailen anılarını falan mı gösterdi, yoksa sen zaten kendinin bilincinde miydin, sadece bazı noktaları mı hatırlamıyordun ?

detaylı pm attım hocam. şöyle özetleyim;

ortalama 2010 senesinde gibi hissediyodum. bu zamanki sevgilimi görmüşüm gibi geliyodu

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

bi daha up

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

eski çalıştığım kurumun diğer şubesinde konuşma terapistleri çalışıyordu ama bireysel tanışmadım hiçbiriyle. Hangi ilde oturuyorsun ? eskişehirdeysen dilkom var konuşma üzerine.  diğer şube diye bahsettiğim kurum da eskişehirde.

biz rehberlik ve araştırma merkezi raporuna göre çıkan modüllerde dil konuşma da yeterli olamayacağımızı düşünürsek duruma göre dil konuşma terapistlerine gönderiyorduk. kurum kendi bünyesinde olduğu için arkadaşlar ders saati ayarlıyordu. diyelim 1 saat biz ders veriyorsak okuma yazma yada günlük hayat becerileri üzerine 1  saatte onlar profesyonel dil konuşma dersi veriyordu. Özel eğitim okullarından fizyoterapi de alabilirsin ücretsiz. dvlet karşılıyor parasını ama 2 seans haftada. 

edit : ücretsiz hizmet alman için bir raporun olması gerekiyor. bu konu da kurumlar seve seve yardımcı oluyorlar çünkü bu işte para kazanıyorlar.

livane tarafından 06/Tem/15 17:13 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3239 Toplam Mesaj: 25
konuşma terapisti