folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Koşu Bandının Sesini Yalıtmak

Koşu Bandının Sesini Yalıtmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

zemine yapışık durmasın ilk etapta biraz yükseltmeyi dene, köpük koyabilirsin strafor gibi ama sağlam olmaz muhtemelen, spor mağazalarını falan dolaşıp fikir soracaksın elbet daha önce karşılaşmışlardır, tavsiye verirler..

Sırf yalıtım malz. satan yerler falan var onlarla da şeyapabilirsin

Bir de komşuya rica et hangi ses nasıl geliyor inceleyip çözüm bulacağım de peder bey yukarıda koşarken sen in komşuya sesleri dinle, belki çok fazla değildir de komşunun ibneliğidir?

Bizim mesela üstkomşu müzik açtığında bass tan duvav hafiften titriyor rahatsız etmiyordu ancak cam&metal karışımı bir abajurumuz vardı o zıplıyordu beynimizi afedersin z*kiyordu, yani komşudan çok gelmiyor ama bizim abajur sesi artırıp rahatsızlığa sebep oluyordu

Aşağıdan bi dinlemek lazım

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

arkadaşın elektro davulunun pedalının sesi alt komşuya iniyormuş. bunun üzerine biraz araştırma yaptık ve "kauçuk" ve "mantar" gibi malzemelerin işe yaradığını gördük. kauçuğu tüm zemine yaymana gerek yok, biraz pahallı bir maddeydi sanırım, sadece temas noktalarının altlarına koyman yeterli, tüm yüzey zemine temas ediyorsa tabi ki 1-2 metrekare kauçuk alman gerekecek. Sanayide bölgelerinde satarlar.

Önerim alt zemine kauçuk, bi üstüne de mantar olması şeklinde. Sana ses yalıtımından çok darbe yalıtımı lazım. Malzemeleri birkaç katlı kullanabilirsin. Gereken araştırmaları yap, komşudan bi' gün belli bi' saat için izin al, sistemi test et, en az ses nasıl aşağıya iniyorsa ona göre bir düzen kur.

kolay gelsin..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

ses her turlu iner aşağıya ha asarsın tavana iple yalıtmış olursun sesi

ama koşu bandında koşarken ses her turlu cıkıyor ıster yerde ıster havada bir miktar ses elbet gene gider.

odada çaldıgın alkışın sesi aşagıya gideceği gibi o sesde gene gider =)

çunku bende kosuyorum ustunden cok deli ses cıkarıyor

DestinatioN tarafından 10/Kas/13 23:10 tarihinde düzenlenmiştir

destination@tahribat.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

http://akustikkumas.org/akustik-karo-hali.html

evet beyler ilk denemeyi bunlarla yapacağım.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

Hocam senin sorunun akustik sesten doayı değil ki. Aşağıya darbe gittiği için darbe emilimi yüksek malzemeler lazım sana.

torpedo_XL tarafından 11/Kas/13 02:44 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

Hocam senin sorunun akustik sesten doayı değil ki. Aşapıda darbe gittiği için darbe emilimi yüksek malzemeler lazım sana.

yarın hepsine bakacam hacı :| kavuçuğa da köpüğe de halıya da bakacam.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

Hiç olmuyorsanada yürüyüş modunda kullansın

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Eliptik bisiklet al hocam :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    NmC bunu yazdı

Eliptik bisiklet al hocam :)

adama eşek kadar koşu bandı hediye etmişim, şimdi eliptik bisiklete tav olmaz.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Konuyu okuyunca komşularımı çok sevdim lan. Hatta gidip çikolata vereceğim. Evde son ses müzik dinlerim, koşu bandında koşarım, sinirlenip bağırır çağırırım ama bir gün olsun kapıya gelip ''e yuh yani !'' demediler. Onlar da karşılık olarak gece saat 2 ye kadar evdeki 10 a yakın veledi koşuşturuyor. Alıştık birbirimize. Canlarım benim.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
Toplam Hit: 7876 Toplam Mesaj: 21