Kpss 2013 (Öğretmene Alan Sınavı)
-
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, öğretmen seçimine ilişkin, "MEB'in en çok ihtiyaç duyduğu 15-16 alanda 2013'te alan sınavı yapacağız" dedi.
TBMM Üstün Yetenekli Çocukların Keşfi, Eğitimleriyle İlgili Sorunların Tespiti ve Ülkemizin Gelişimine Katkı Sağlayacak Etkin İstihdamlarının Sağlanması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplantısı, komisyon başkanı Halide İncekara başkanlığında yapıldı. Toplantıya katılan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, komisyon üyelerine ÖSYM'nin yapısı, yaptığı sınavlar, ölçme ve değerlendirme sistemleri hakkında bilgi verdi. Komisyon üyelerinin sorularını yanıtlayan Demir, öğretmen adaylarını sevindirecek bir haber verdi. MEB'in en çok ihtiyaç duyduğu 15-16 alanda 2013'te alan sınavı yapacaklarını açıklayan Demir, bir komisyon üyesinin 'öğretmenlerin seçimi'ne yönelik sorusu üzerine öğretmen seçimlerinin KPSS Eğitim Bilimleri Testi'ne göre yapıldığını hatırlattı. Eğitim Bilimleri Testi'nde alınan puanlarla tercihler doğrultusunda yerleştirmelerin yapıldığını dile getiren Demir, ''Burada eleştiri aldığımız konu, matematik öğretmenlerinin de fizik öğretmeninin de müzik öğretmeninin de aynı testle belirlenmesi'' diye konuştu.
Eğitim bilimleri testinin içeriği hakkında da bilgi veren Demir, testlerin genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimlerini kapsadığını söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in göreve geldiği günden itibaren bir öğretmen yetiştirme stratejisi oluşturduğunu dile getiren Demir, öğretmen alanı sınavı yapılmasının gerekliliğini vurguladı. Demir, tüm alanlarda sınav yapmanın zorluklarını bildiklerini belirterek, "Bir söylentiye göre 87, bir söylentiye göre 137, başka bir söylentiye göre ise 180'den fazla farklı alan söz konusu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın en çok ihtiyaç duyduğu 15-16 alanda, 2013'te alan sınavı yapacağız" dedi.
Yapmayı düşündükleri alan sınavları hakkında da bilgi veren Demir, "Genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimlerinin yanı sıra bir alanın nasıl öğretileceğine dair sorular soracağız. Aynı zamanda alanın kendisiyle ilgili sorular soracağız. Yani bir matematik öğretmeni genel kültür, genel yetenek sorularına tabi tutulacak. Aynı zamanda eğitim bilimleri dediğimiz pedagojik formasyona tabi tutulacak, matematiğin nasıl öğretilmesi gerektiği yönündeki sorulara maruz kalacak ve matematiğin cebiri, geometrisi konusundaki sorulara da maruz kalacak, bunlarla ölçeceğiz. Dolayısıyla bu alanın nasıl öğretileceği konusunda da bir gelişmenin olması beklenir'' şeklinde konuştu.
Kaynak:http://www.haberturk.com/gundem/haber/752401-ogretmene-alan-sinavi-geliyorMarmara Üniversitesi Makine öğretmenliği bölümünde okuyorum. Şahsım adına konuşuyum bana göre olması gereken bişey. Kendi bölümüm ile ilgili 20 30 soru gelse hiç de fena sayılmaz.
Sizin düşünceleriniz neler hocalar ?
-
bana göre de güzel bir uygulama hatta geç kalınmış bir şey.. nice öğretmenliik okuyan eleman gördüm, 4. sınıfta iki satır kod yazamıyor, devre
çizemiyor.. nice öğretmenler gördüm iki gram bilgisi yok ancak lise talebelerine ahkam keserler..
belki eğitim sistemi biraz da olsa bu sınavla düzelir.
unbalanced tarafından 29/Kas/12 03:05 tarihinde düzenlenmiştir -
Bana görede öyle. yaklaşık 18 yıldır okuyoruz okadar çok öğretmen ile karşılaştık ki durum çok vahim. Ama bana göre böyle birşeyi yapmayacaklar.
-
yapacaklar hocam. bazı bölümler için yapılıyor denenmek amacıyla ondan sonra yaygınlaşır. öğretmenlik okuyan bir çok öğrenci dersleri çok
takmıyr kpss ye hazırlanıyor, soruyrsun neden böyle yapıyrsun? öğretmen olduktan sonra öğrenirim diyor ya da o tarz saçma sapan şeyler
diyorlar.. bu adamlardan nasıl öğretmen olur anlamıyorum. sonra da diyoruz eğitim sistemi bozuk.. ee üniversitede bozuk adam yetiştirip bozuk
öğretmen yapıyor,o bozuk öğretmenler de bozuk nesil yetiştiriyor ve böyle kısır döngü gidiyor.
tek yolu var bu işin, avrupadaki sistemi uygulamak
1- ortaokuldayken yeteneğini belirle
2- lisede o bölüme odakla ama genel bölüm değil alt dala. mesela sen makine okuyorsun,makine diye bölüm yerine konstrüksiyon diye bölüm olacak lisede ona gidecek, başka biri ısı bölümüne gidecek ....
3- üniversite mühendislik bölümleri 3 yıllığa düşecek ve lisede gördüğü teknik eğitimi görecek
4- birleştirilmiş yüksek lisans olacak 2 yıl da aynı bölümde okuyacak
5- alanı dışında olmayan ve sosyal dersleri kaldıracak
6- bu dersler yerine spor, zeka geliştirici, sosyalleştirecek dersler konulacak
7- üniversitedeki sınavlar bittikten 2 ay sonra genel bir sınav olacak ve 3 yılda aldıkları eğitimdeki tüm derslerden rastgele konular olmak üzere
üniversite bitirme sınavı olacak. notu yüksek olmayan 6 ay sonra tekrar girecek.
8- dersler pratik ağırlıklı olacak ve öğrencilere bol bol projeler yaptırılacak
9- araştırma ödevleri diğer arkadaşlarıyla paylaşılacak ve ordan burdan kopyalarak yapılmayacak
10- ingilizce bilgisi muhakkak verilecek
11- en az 6 ay olmak üzere bir süre yurtdışına eğitim alacak ve staj görecek.
bu bahsettiğim 11 madde yapılsın, hiç şüphem yok ki dünyanın en gelişmiş ülkesi oluruz 10-20 yılda.. tabii devlet yeteri kadar kaynak ayırırsa..
edit: bi kaç madde daha ekleyeyim
12: eğitime çok erken başlanmalı
13- dil eğitimleri çok erken yaşta verilmeli ve her öğrenci mezun olduğunda en az 2 yabancı dili akıcı şekilde konuşmalı ve yazmalı
14- kosgeb, san-tez gibi kurumlar artmalı devlet destekli yerli projeler üretilmeli
15- avrupa birliğinden destek fonları alınması için çalışılmalı
16- her öğrenci zorunlu olarak belirli sürelerde çalışmalı ve ailesinden ya da başka bir yerden yardım alması engellenmeli (kendi ayakları üstünde durması için)
unbalanced tarafından 29/Kas/12 03:20 tarihinde düzenlenmiştir -
ne değişcek sanki amk ?
adamlar 2li aşamadan geçicek , daha çok torpil konuşucak.
çünkü siz şu şu sınavı geçememediniz hadi bakalım diyecekler ? Alıcaklar yine bademleri.
ne değişicek...
-
11.madden güzel fakat bizim insanımız okadar beleşe alışmış ki. Stajda bile naylon diye bişey çıkarmış gitmiyor imza attırıyor.
Otomotiv bölümüyle bizim sınıf toplamda 70 kişi filan.
Öğretmen olmayı hak eden kişi sayısı 1 elin parmaklarını geçmez.net
Ülke almış başını yürümüş gitmiş. Burada açılan onca devlet konusunun hiç birine tek yorum yazmadım. Sinirlendiklerim oldu pc yumrukladım hoşuma gidenler oldu ama yazmadım.
"Hiç bilen ile bilmeyen bir olurmu ????"
bilmeden duydukları ile yorum yapmaya çalışan bir kişiye sen ne anlatsan boş.
Bizim ülkemiz böyle arkadaş. biz böyle kabul etmek zorundayız. Zaten aklı başında olan kişi ümidini kesip dönmemek üzere yurtdışına kaçıyor.
Açık konuşuyum Benim öğretmenliği seçmemdeki amaç da yatarak para kazanmak. Yurtdışına gitme imkanım yok. Özelde ziktirecek götüm de yok.
Yapacak tek şey kalıyor okula saat 8 de gelip 12 ye kadar kahvaltı hazırlayıp keyfine bakanları kendi uslubum ile düzeltmeye çalışmak.
İnanıyorum ki bunu da yapacağım.
-
ahaha bizim jenerasyon bütün yenilikleri tadıyor süper :F ortaokul lise ve üni aynı terane
mantıklı yaklaşırsak güzel uygulama herkesin kendi bölümünden sorumlu olması ama ne zaman görülmüş ki burada yapılan
bir değişiklik eskisini kolaylaştırdığı
-
Gec kalinmis bir uygulama.
-
Gec kalinmis bir uygulama.
-
uygulanabilirse çok iyi de sksen uygulanmaz. Kpssye gircem yüksek puan alcam sonra bi de alana gircem. şimdiki ösym tarzı oluyo işte. 1, ve 2, bölüm mantığı. uygulama çok geç kalınmış. şu an bile ok geç %99 2013de uygulanamaz. yetişmez. bakanlıktan kaç tane tanıdığım var. hiç bir alt yapı hazır değil diyorlar. ha kör topal uygulanır o da ne kadar başarılı olur bilemem.
ayrıca beden müzik gibi zaten özel yetenek sınavıyla gelen bölümlerin atamasında alan sınavı olmucakmış.
-
Saçma bencede :) Sen o kadar sene eğitim al bin bir dersten biliyormu diye bilgin sınansın geç kurtul o bölümde (uzman) olduğunu ispattla diplomanı al. Sonra tek sınavla senin eğitim bilgini ölçsünler
Edit: Tek alan sınavı değil Genel Kültür + Genel Yetenek + Eğitim bilimleri Ve birde alan sınavı olacak deniyor.
blackmir tarafından 29/Kas/12 09:22 tarihinde düzenlenmiştir