Kredi Kartı Aidat Ödemesi Haczi Hakkında
-
Merhaba Mürit ve Mürideler,
2014 yılında almış olduğum burs neticesiyle bir Vakıfbank hesabı açtım. Geçen sene (2024 Aralık) Vakıfbank bana bir kredi kartı göndermiş (ben talep etmedim). Neyse, 2 ay önce beni aradılar, "Borcun var, öde" diye (300 ₺ mi ne). Ben de "Benim herhangi bir borcum yok, ne borcu bu acaba?" diye görüştüm. Neyse, "Borcunuzu şubeden öğrenebilirsiniz" dediler. Kalktım, gittim şubeye, "Benim borcum varmış, nedir bu işin aslı?" dedim. Veznedeki kadın "Bir borcun görünmüyor" dedi. "Avukat beni aradı, borcun var, ödemen lazım, icraya düşecek dedi" dedim. Neyse, kadın bir 15-20 dakika baktı baktı, "Kredi kartı borcun görünüyor" dedi. Ben uyuz oldum tabii. "Hesap dökümünü istiyorum" dedim. Son hareket tarihi 2014, aldığım burs; başka da bir şey yok.
Neyse, biraz sitem falan derken araştırdım. 6 ay boyunca işlem görmeyen kredi kartından ücret tahsili yapılamaz diye bir kanun gördüm BDDK'da. Neyse, beni arayan avukatla görüştüm. Avukat, "Evet, normalde alınamıyor ama sen neden takibe düştün bilemiyorum" dedi. Her neyse, tekrar gittim şubeye, "Benim kartımda hareket yok, kartı ben talep etmedim, bana borç yansıtmışsınız, ne alaka?" dedim. Kadın birkaç yere telefon etti falan derken, "Bilmem ne sözleşmesine binaen gönderilmiş kredi kartı" dedi. Sözleşme de 2014 yılında benim muhtemelen hesap açtığımda imzaladığım 55 milyar sayfalık dökümanın 53 milyar 288 milyon 213 bin 791. sayfasında bu madde var. Her neyse, kanun olarak da işlem görmeyen karttan kart ücreti tahsil edilemez diye kanun var.
Mesele ödemek değil, bir tavuk döner parası zerre umrumda olmaz. Fakat biraz tilt oldum ve aşırı tilt oldum, sonuna kadar da ödememeye gayret göstereceğim.
Avukat dostlara sorum şu: "Evet, ücret tahsili yapamazlar, biraz uğraştırırlar, rahatsız ederler" gibi bir durum mu olur yoksa "Her türlü ödetirler sana, uğraşma git öde" mi dersiniz? Uğraşmak problem değil, yasal olarak haklı isem sonuna kadar sürdüreceğim süreci, fark etmez. İsterse mahkemeye versinler, zerre umrumda değil.
Ek olarak, Vakıfbank genel müdürlüğüne dilekçe ilettim bu konuyla ilgili. Aynı bilgiyi avukata da ilettim.
Tüm bu olanlara rağmen bugün bir mesaj aldım: "... takip borcunuza ödeme yapılmaması nedeniyle faiz indiriminiz iptal edilip dosyanız icra/haciz birimine devredilmiştir. İkamet adresinize ihbarname yollanarak borcun tahsili için yasal takip başlatılacaktır." şeklinde.
Ne diyorsunuz?
MhmdAlmz tarafından 03/Eyl/25 12:32 tarihinde düzenlenmiştir
EDİT: mobilden girdiğim için pek okunabilir bir post olmadı düzenledim. -
MhmdAlmz bunu yazdı
Merhaba Mürit ve Mürideler,
2014 yılında almış olduğum burs neticesiyle bir Vakıfbank hesabı açtım. Geçen sene (2024 Aralık) Vakıfbank bana bir kredi kartı göndermiş (Ben talep etmedim). Neyse 2 ay önce beni aradılar işte borcun var öde diye (300 ₺ mi ne). Ben de benim herhangi bir borcum yok ne borcu bu acaba diye görüştüm ettim. Neyse borcunuzu şubeden öğrenebilirsiniz dediler. Kalktım gittim şubeye "Benim borcum varmış nedir bu işin aslı" dedim. Veznedeki kadın "bir borcun görünmüyor" dedi. "Avukat beni aradı borcun var ödemen lazım icraya düşecek dedi" dedim. Neyse kadın bir 15-20 dk baktı baktı "kredi kartı borcun" görünüyor. Dedi neyse ben uyuz oldum tabi. Hesap dökümünü istiyorum dedim. Son hareket tarihi 2014 yılı aldığım burs başka da bir şey yok :D
Neyse biraz sitem falan filan derken. Araştırdım 6 ay boyunca işlem görmeyen kredi kartından ücret tahsili yapılamaz diye bir kanun gördüm BFFK da. Neyse beni arayan avukat ile görüştüm. Avukat evet normalde alınamıyor da sen neden takibe düştün bilemiyorum dedi. Her neyse tekrar gittim şubeye dedim benim kartımda hareket yok, kartı ben talep etmedim bana borç yansıtmışsınız ne alaka dedim. Kadın bir kaç yere telefon etti falan derken bilmem ne sözleşmesine binaen gönderilmiş kredi kartı. Sözleşme de 2014 yılında benim muhtemelen hesap açtığımda imzaladığım 55 milyar sayfalık dökümanın 53 milyar 288 milyon 213 bin 791. sayfasında bu madde var. Her neyse Kanun olarak da işlem görmeyen karttan kart ücreti tahsil edilemez diye kanun var.
Mesela ödemek değil bir tavuk döner parası zerre de umrumda olmaz. Fakat biraz tilt oldum ve aşırı tilt oldum sonuna kadar da ödememeye gayret göstereceğim.
Avukat dostlara sorum şu; " Evet ücret tahsili yapamazlar, biraz uğraştırırlar rahatsız ederler" gibi bir durum mu olur yoksa "Her türlü ödetirler sana uğraşma git öde" mi dersiniz? Uğraşmak problem değil yasal olarak haklı isem sonuna kadar sürdüreceğim süreci fark etmez. İsterse mahkemeye versinler zerre umrumda değil.
Ek olarak Vakıfbank genel müdürlüğüne dilekçe ilettim bu konu ile ilgili. Aynı bilgiyi avukata da ilettim.
Tüm bu olanlara rağmen bugün bir mesaj aldım "..... takip borcunuza ödeme yapılmaamsı nedeniyle faiz indiriminiz iptal edilip dosyanız icra/haciz birimine devredilmiştir. İkamet adresinize ihbarname yollanarak borcun tahsili için yasal takip başlatılacaktır." şeklinde.
Ne diyorsunuz?İtiraz et hakem heyeti cimer o şu bu ne varsa şikayet et aq vampirleri
-
gelen kartı şifre alıp açtırdın mı ?
bu süre zarfında 1 kuruş dahi olsa harcama yaptınmı. harcama yapıp ödemeni yapmış olabilirsin. bunuda unutmuş olabilirsin
eğer ki kredi kartından herhangi bir harcama yaptıysan kart aidatı yansıtmışlardır. (bunun yasal olmadığı tartışma konusu hala, bu ayrı mesele)
ya da bunlarından hiçbirini yapmadın kart atıl durumda ise şubeye gidip "gişe" ile değil. "müşteri temsilcisi" ile görüşmen gerekiyor. ordan bir dilekçe ile bankanın ilgili genel müdürlüğüne gönderilecek. her ne kadar seni başından savmaya çalışsada konuyu çözüme ulaştırmak gerektiğini söyle baktın yardımcı olmuyor. müdürle görüşeceğini söyle. hatta müdürle görüş.
avukatlık olduğun için sicilinde sıkıntılı duruma düşmüştür. bankanında müşteri hizmetlerini arayıp şikayet birimine kayıt bırakman gerek.
avukatı da arayıp bilgi ver şuan için ödeme yapmayacağını bankadan gelecek sonuca göre hareket edeceğini söyle haciz konusunda beklesin.
-
Hocam gecmis olsun, paradan cok zaman harcattiriyorlar insanlar. Revolut gibi sistemlerin turkiyeye gelmesi dilegi ile. En temiz kredi karti debit cozumu.
-
eşime maaş anlaşmasından dolayı yapı kredi bankası kart göndermiş kullanmadık zarfları bile açmadık hatta kişşiye değil okula teslim edilmiş aradan zaman geçti 400 lira kk aidat geldi
aradım yapıkrediyi
- bu kart kullanılmadı zarfı bile açılmadı
- ayrıca bu kart kime teslim edilmiş kendisinemi teslim edilmiş?
bir fırça atarsın bi dk bekleteceğim ..... tamam efendim yanlışlık olmuş borcunuz silindi
-
Avukata deki "icra takibi başlatın"
Ödeme emri elime ulaştığında adliyeye gidip dilekçe yazıyorsun. Dilekçe içeriğinde sadece "Borca itiraz ediyorum" yazması yeterli. İcra takibi durdurulacaktır.
sonrasında sana dava açmak zorundalarmahkemeye giderken elinde hesap dökümü ve o bahsettiğin bffk kanunu mutlaka olsun.
Haklıysan ve makhemeyi kazanırsan mahkeme masrafları da karşıya kalır.tabi bunu bildikleri için dava açarlar mı orası meçhul
Edit: icra takini henüz başlatılmamış. İcra başlatılmış olsaydı telefonla aramazlardı. Uğraşmamak için öncesinden telefonla arıyorlar.
eğer haklıysan bu yola başvur. Avukata da mahkemeye verin gibisinden tersle. Öyle kalacaktır. 300-500 lira için mahkeme açmazlar. Hakı b.kunu geçer :)
serhat8102 tarafından 03/Eyl/25 11:42 tarihinde düzenlenmiştir -
DJ_Alper bunu yazdı
eşime maaş anlaşmasından dolayı yapı kredi bankası kart göndermiş kullanmadık zarfları bile açmadık hatta kişşiye değil okula teslim edilmiş aradan zaman geçti 400 lira kk aidat geldi
aradım yapıkrediyi
- bu kart kullanılmadı zarfı bile açılmadı
- ayrıca bu kart kime teslim edilmiş kendisinemi teslim edilmiş?
bir fırça atarsın bi dk bekleteceğim ..... tamam efendim yanlışlık olmuş borcunuz silindi
Evet ilk aklıma gelen sorular bunlar benim. İlki kim teslim aldı ? İkincisi hadi aldın hiç kullandın mı ? Şifre oluşturdun mu ? Bir online işlem yapıldı mı ?
Bunlara cevabın hayırsa kullanmadığım ve talep etmediğim bir kartı için neden ücret ödemem gerek diye baskı oluşturulmaya çalışılabilir.
-
Ben kimin teslim aldığını bilmiyorum. Şubede ki kadın yakınınıza teslim edilmiş diye not düşüldüğünü söyledi. Kredi kartının hareket dökümünü istediğimde kredi kartınıza ait herhangi bir hareket bulunmuyor dedi. Yani kredi kartında ne harcama var ne bir şey hiç bir şey yok.
Kart şifresini değiştirmedim ya da herhangi bir yerde okutmadım. Yani kart nerde onu bile bilmiyorum :D
Ek olarak müşteri hizmetleri ve bankanın şubesinde ki kadınla görüşürken de bu söylediklerimi söyledim :D Bana sadece borcunuz var beyefendi borcunuzu ödemezseniz icraya düşecek falan filan dedi. BDDK kanununu söylüyorum evet doğru ama borcunuz var görünüyor dedi.
Yaşam sürecim boyunca daha 1 defa kredi kartı kullanmadığımı da belirteyim. Herhangi bir X bankasından herhangi bir Y kredi kartını kullanmadım. Bu sebeple farklı banka olsa acaba banka kartı diye yanlışlıkla kredi kartı mı kullandım diye şüphe ederdim ama o da yok :D
Şubeden kredi kartı ekstremi belgeli olarak talep mi etmem gerekiyor bu durumda?
-
Bildiğim ve kendi hareketlerimde de esas aldığım bir şudur ki; hiçbir karar, madde veya 55 milyon sayfalık imzalı mutabakat, kanundan üstün değildir.
-
rakkoc bunu yazdı
Hocam gecmis olsun, paradan cok zaman harcattiriyorlar insanlar. Revolut gibi sistemlerin turkiyeye gelmesi dilegi ile. En temiz kredi karti debit cozumu.
paypalı bile iptal ettiler, o tarz ödeme sistemlerinin gelmesi çok zor gibi, ancak yine de 3-5 tane servis var dünya genelinde iş gören. eski adıyla Argent, yeni adıyla Ready cüzdan ve Avalaunche ın Avax kartını aldım ne olur ne olmaz diye.
bitpanda ve gemini den de kart almaya çalıştım, ancak henüz ülkemize gönderim yapmıyorlarmış. varsa başka bildiğin kripto kartı alalım hocam?
LynXMaSTeR tarafından 03/Eyl/25 13:58 tarihinde düzenlenmiştir -
LynXMaSTeR bunu yazdırakkoc bunu yazdı
paypalı bile iptal ettiler, o tarz ödeme sistemlerinin gelmesi çok zor gibi, ancak yine de 3-5 tane servis var dünya genelinde iş gören. eski adıyla Argent, yeni adıyla Ready cüzdan ve Avalaunche ın Avax kartını aldım ne olur ne olmaz diye.
bitpanda ve gemini den de kart almaya çalıştım, ancak henüz ülkemize gönderim yapmıyorlarmış. varsa başka bildiğin kripto kartı alalım hocam?
Aslında Paypal'ı iptal etmediler kendisi gitti. Berat Albayrak döneminde çıkarılan "verilerin Türkiye içinde kalması" kanunu yüzünden. Devlet diyor ki ödeme alıp-veriyorsan sen bir banka gibi davranıyorsun o yüzden benden banka lisansı alıp verilerini ülke içinde saklamalısın, maliye isteyincede vermelisin. Paypal'da bu bize uymaz deyip çekildi.