folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kredi Karti Borçu Askerde Sorun Yaratir Mi?



Kredi Karti Borçu Askerde Sorun Yaratir Mi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zagrub
    Zagrub's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2008
    Erkek

    S.a

    Şimdi aklıma takılan diyelim ki kişinin 2 bankaya kredi kartı borcu var 2 milyar ve 3 aydır askerisini ödememiş durumda suan askere gitse sizce ne olur? ne yaparlar ? duyduğuma göre asker'in dokunulmazlığı oldugu için  belli bir süre tanınıyomuş galiba sizce böyle midir? kafama takıldı.

    Yada ailesinden mı temin ediliyor para?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    zaten onun davası şuyu buyu geçene kadar askerliği biter :)

    ibneler haber vermiyo bazıları bekliyolar faiz geçsin diye.

    Arkadaş demişti bi kere gününde ödeme yapanları hiç sevmezler diye.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zagrub
    Zagrub's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2008
    Erkek

    yani kişi'nin başi ağrir mi askere gittiğinde? hani mahkeme falan filan ugarsır mı o bakımdan sordum askereden gelene kadar yoksa askıya mı alınır?

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    İşte soruna cevap..

    Ağer Askersen Ve borcunu ödemez isen Dava açılır..Ama Seni İstedikleri adliyeye çağıramadıkları için Bulunduğun yerdeki en yakın mahkemeye çıkarsın..Sonra birliğine geri dönersin..bu kadar..

     

    Diyelimki 6 ay ceza aldın..Askerliğin bitene kadar yani Teskereni alana kadar seni hapse atamazlar..Bu konuda Dokunulmazlığın var.

    ama teskereyi aldığın zaman atarlar :)

     


    Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2005
    Erkek

    kefil varsa kefilden tahsil ederler yoksa haciz falan ederler heralde

    bide aslında bankalar gününde ödeme yapmayanı seviyolar çünkü paraya sürekli faiz biniyo bi şekilde alıyolar sonunda faiziyle

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zagrub
    Zagrub's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2008
    Erkek

    hadi ya vay be ben askere gitmeden önce evdekilere çaktirmiyim yoksa yollar almaz benı nere kaççağimi şaşirim :) en iyi bi işe girip çalişmak üniv baslıyana kadar.. oda geciş yapamazsam kazanamazsam önümzüdeki sene 89/1 lerle giderim herhalde.. eyw. saolun

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2007
    Erkek

    THT2005 bunu yazdı:
    -----------------------------

    İşte soruna cevap..

    Ağer Askersen Ve borcunu ödemez isen Dava açılır..Ama Seni İstedikleri adliyeye çağıramadıkları için Bulunduğun yerdeki en yakın mahkemeye çıkarsın..Sonra birliğine geri dönersin..bu kadar..

     

    Diyelimki 6 ay ceza aldın..Askerliğin bitene kadar yani Teskereni alana kadar seni hapse atamazlar..Bu konuda Dokunulmazlığın var.

    ama teskereyi aldığın zaman atarlar :)

     


    -----------------------------

    Biliyosan konuş kardeşim insanlara yanlış bilgi verme !

    1- kredi kartından dolayı herhangi bir hapis cezası söz konusu değildir.
    2- hapis cezası mal beyanında bulunmayanlar için 10 gün idi ama 2008 ocak ayında çıkan bi kanun ile mal beyanında bulunmama davası artık tarihe karıştı.
    3- kredi kartı olan bir TC vatandaşının mahkeme ile bir alakası olamaz sadece ve sadece ilgili kurumların şikayeti doğrultusunda mahemeye sevk edilir ki oda  mal beyanı ile ortadan kalkmış oldu.
    4- borcu olan bir vatandaş askere gitti ise ve kredi kartı borcunun ödemedi ise; bankadan ihtar gelir gerekli tepki alınmadığı zaman iyetkili avukatlarca icra dairesine sevk edilir.
    5- askerdeki vatandaşa icra gelirse kredi kartı sözleşmesindeki adresinde bulunan mallara el konulur veya yeddiemin olarak aile fertlerinden birine teslim edilir ki buda avukatın insiyatifidir.
    6- borçlu üzerine hiç bir zikim yok ise ilgili tapu dairelerine,trafik tescil  müdürlükerine ve sosyal sigortalar kurumuna  müzekkere  gönderilir .  buralardanda sonuç çıkmassa avukat bir derkenar ve/veya aciz vesikası alır  ve  alacağını  devlet hazinesine bırakır. bu işlemden sonra banka ile borçlu arasındaki dosya ve sözleşme ilgili icra dairesinin aşivindeki tozlu dosyalarda saklanır.
    7- askerden döndüğünde sigortalı bir işe başlarsan maaşının 4 te 1 ini devlet baba borcuna istinaden keser ve sistem bu şekilde yürür. tabi gelecek aylarda veya yıllarda aksi bir kanun çıkmadığı sürece.


    snnyk.com - code is poetry all that i know...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2007
    Erkek

    hesaba karşılık askerde bulaşık yıkattırırlar :P

    hacı değil banka, kralı gelse kimse bi sikim yapamaz TSK bünyesindeki bir askere..

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nazmanya
    nazmanya's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2005
    Erkek

    kardeş duygularına tercüman olayım. keşke bir yasa çıksada askerdeyken kredi kartı borcuna faiz binmese.


    http://www.speedtest.net/result/926625321.png
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gvn666
    gvn666's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ocak/2004
    Erkek

    arkadaşın bahsettiği mal varlığı yasası bankalar tarafından yürürlüğe 1 ocak 2009 da alınacak dolayısıyla;

    1-Kart borcunu 2 iki ay ödemezsen kimse seni aramaz önceden böyle bişi yapmadıysan

    A)3. ay yani 90. gün aramak zorundalar bankalar yasasına göre en geç 90.gün müşteriye borç bilgisini veremeyen banka paranın faizini talep etme hakkından feragat etmiş sayılır.

    B)90. gün arandığınızda size 1 iş günü süre verilir eğer 1 iş günü içinde borç tamamıyle(asgari olarak değil) yatırılmamışsa kartınız idari takipe düşer yani banka durumu avukatlarına bildirir.

    2-Bu avukat işlemleri sürecinde 1 hafta içinde tekrar aranırsınız yatırmanız için eğer tekrar yatırmazsanız bu sefer Kanuni Takibe düşersiniz ki Kanuni Takibe düşen bir müşteri Bankanın gözünde sıfırlanmış bir müşteridir kredi kartı alması kredi talepleri belirli bir süre değerlendirilmeden red cevabıyla sonuçlanır.

    3-Bu sürecin sonunda olabilecekler ise 6 ay boyunda kart borcunu yatırmayan müşteri için hukuki olarak arama emri çıkar ve arkadaşın bahsettiği 10 günlük göz altı süresi başlar 10 gün içerisinde hemen hemen hergün anlaşana kadar banka avukatlarıyla görüşür ve anlaşmaya varmaya çalışırsınız olurda anlaşamazsanız hukuki süreç en geç 40 iş günü içinde sonuçlanır ve yargının geliriniz çercevesinde sunacağı iki seçenekten birini seçmek zorunda kalırsınız ki;

    Bunların biri Borcu tamamen kapatmak tek kalemde

    İkincisi ise ogünkü gelirinizi hice sayacak bi taksit olacaktır geliriniz yoksa 3 ay ek süre tanınır ve 4 ay birikmiş 3 aylık taksit sizden tahsil edilir.

    Sonuç olarak bu süreçlerde 2. adıma bile gelmek bankaların gözünde bitmek demektir.

    Peki bir soru:

     

    Soru: Kanuni takibi olan bir müşteri bankaların gözünde neden biter?

    Cevap: Bankalar müşterilerine kredi kartı yada kredi verirken merkez bankasına bildirim yaparlar ve merkez bankası onay verir ama kanuni takibi olan bi müşteri TCMB kayıtlarında red cevabı alacağı için böyle bir müşteriye verilen kartlar ve krediler hakkında bankanın merkez bankasına borçlu borcunu ödeyemedi deme yetkisi yoktur.TCMB yanıtı şu olacaktır bu adamın sicili kotu neye güvendinde verdin?Basit mantık budur.

    Bunları kafadan atarak yazmıyorum bankacıyım :) bankalar yasasından alıntılarla yazdım.

     Not:Banka müşterisi askermi? sakatmı? özürlümü? acısımı var? anasını babasınımı kaybetmiş? öksüzmü yetimmi bakmaz arkadaşlar ne yazıkki


    ..::GVN::..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2004
    Erkek

    Çok Önemli Bilgi:Arkadaşlar hukukta emsal teşkil etme diye bir olay var.Benim bir memur arkadaşım memuriyetten atıldı.8 ay sonra memuriyete geri döndü.Bu esnada kredi kartı borçları için onu avukatlar aradılar.O memuriyetten atıldığını anCAK MAHKEMESİ DEVAM ETTİĞİNİ , MAHKEME NETİCELENDİKTEN SONRA BORÇLARINI ÖDEYECEĞİNİ, ANCAK BU ESNADA FAİZ İŞLEMEMESİ GEREKTİĞİNİ AVUKATLARA BİLDİRDİ..Bu durumda senin durumuna benzer bir hukuki durum var.,Sen vatani görevini yapacağın için para kazanma imkanıun yok.Borçların sen askerden gelene kadar veya bir işe girene kadar faiz işilmeden durdurulabilir.Bu konuda avukatlar ile görüş.Olmazsa bana PM at.

Toplam Hit: 10152 Toplam Mesaj: 16