Kredi Sorunuu
-
Arkadaşlar merhaba bi konuda tavsiye/görüşlerinize ihtiyacım var ciddi anlamda önemli benim için
Ben geçen hafta arkadaşımın arabası ile bi kaza yaptım özet olarak paraya ihtiyacım var şöyle devam edeyim benim kredi çekmem lazım fakat benim garantiden 6.000 tl lik bi kredim var şu an maaş hesabım garantiden ( şirketle 2 yıl sözleşmem var en az 2 yıl maaşım bu hesaba yatacak ) işe mayıs ayında girdim telefonumu filan sattım şu an 4.500 tl açığım var kendimce bi plan yaptım 2.kredi olarak 4.500 çeksem ödemesi çok fazla gelecek 1 kredi çekip 10.000 tl değerinde filan önce ki kredimi kapatıp öyle bi işlem yapsam gibi bir işlem aklıma geldi ama bankadan onay çıkar mı ya da banka kredi takibinde nasıl bir yol izliyor ya da hangi banka bu işlemim için daha samimi yaklaşır.
Bu konu hakkında pek bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırsa şimdiden teşekkür ederim. -
halihazırda kredin varsa akbank dışındaki bankalar kredi vermez...
-
Daha önceki ödemelerinde kredi kartı veya kredi,bunlarda herhangi bir aksaklık yoksa maaş müşterisi olduğun bankadan maaşının 20 katına kadar (bize bu şekilde uyguluyor vakıfbank) alabilirsin
-
-
suhatuna bunu yazdı
Çekmiş oldugun banka hangısı bılmıyorum ama Krediyi çektiğin şubeyle konus , onlara da acıl nakıt ıhtıyacın oldugunu soyle.
Ödeme için Kredıyı yapılandırabıldıklerı gıbı , üzerıne cekmek ıcın de yapılandırma yapıyorlar dıye duymustum...
Şöyle ki : O bankaya atıyorum şuanda 4.500 TL borcun kaldıgını soyle , ama 10.000 TL ye ıhtıyacın oldugunu soyle. 4.500 TL ile onu kapatıp sana yenı bır dosya ile 10.000 TL kredı acabılırler (Tabı faız , vade , masraf yenıden değerlendırılır) ...
Diye düşündüm ...
Yada sicilin cok duzgunse o cektıgın 6.000 bişey degıl , baska bankadan da bı okadar rahat cekmen lazım.
Burda daha once de konusu oldu ve inanmayan hatta inatlaşan murıdler oldu , (ki kimseye bişeyi ispat etmek zorunda degıldık yada yalan soylemek zorunda degıldık) ama ben 20.000 TL Kredım varken , 20.000 TL daha cektım ... Artı Kredı kartımda 18.800 TL lımıt varken ona 10.000 TL borcum varken yaptım bu kredılerı ...
Kısacası sicilin ve bankalarla ilişkilerın önemlı bır konu .... Ama %90 ıhtımalle 2.Kredıyı cekersın dıye dusunuyorum...sen kendine bi ütopya kurmuşsun orda yaşıon hoca...
dediğim gibi akbank dışındakiler seni uğraştırır vercez derler banka müdürüne sorcaz derler oyalarlar en sonunda vermezler
çünkü halihazırda başka kredi borcun var maaşının bilmem kaç katı kredi alabilmen için garanti emekli maaşın yada memur maaşın olması lazım
önüne gelene kredi verdiğini mi zannedionuz bankalar hayır kurumumu amk...
hiç uğraşmadan akbanka git biraz mırın kırın ederler ama sonunda verirler
tecrübeyle sabit
iş bankasına boşuna gitme misal söliyim...
zaten faizler arttı hoca... -
DaveReed bunu yazdısuhatuna bunu yazdı
Çekmiş oldugun banka hangısı bılmıyorum ama Krediyi çektiğin şubeyle konus , onlara da acıl nakıt ıhtıyacın oldugunu soyle.
Ödeme için Kredıyı yapılandırabıldıklerı gıbı , üzerıne cekmek ıcın de yapılandırma yapıyorlar dıye duymustum...
Şöyle ki : O bankaya atıyorum şuanda 4.500 TL borcun kaldıgını soyle , ama 10.000 TL ye ıhtıyacın oldugunu soyle. 4.500 TL ile onu kapatıp sana yenı bır dosya ile 10.000 TL kredı acabılırler (Tabı faız , vade , masraf yenıden değerlendırılır) ...
Diye düşündüm ...
Yada sicilin cok duzgunse o cektıgın 6.000 bişey degıl , baska bankadan da bı okadar rahat cekmen lazım.
Burda daha once de konusu oldu ve inanmayan hatta inatlaşan murıdler oldu , (ki kimseye bişeyi ispat etmek zorunda degıldık yada yalan soylemek zorunda degıldık) ama ben 20.000 TL Kredım varken , 20.000 TL daha cektım ... Artı Kredı kartımda 18.800 TL lımıt varken ona 10.000 TL borcum varken yaptım bu kredılerı ...
Kısacası sicilin ve bankalarla ilişkilerın önemlı bır konu .... Ama %90 ıhtımalle 2.Kredıyı cekersın dıye dusunuyorum...sen kendine bi ütopya kurmuşsun orda yaşıon hoca...
dediğim gibi akbank dışındakiler seni uğraştırır vercez derler banka müdürüne sorcaz derler oyalarlar en sonunda vermezler
çünkü halihazırda başka kredi borcun var maaşının bilmem kaç katı kredi alabilmen için garanti emekli maaşın yada memur maaşın olması lazım
önüne gelene kredi verdiğini mi zannedionuz bankalar hayır kurumumu amk...
hiç uğraşmadan akbanka git biraz mırın kırın ederler ama sonunda verirler
tecrübeyle sabit
iş bankasına boşuna gitme misal söliyim...
zaten faizler arttı hoca......
-
benim başımdan geçe bir örnekle sana bir tavsiye. Aracımın motorunu halletim :D 3500 - 4000 TL gibi bir masraf çıktı tabi nakit olarak ödeyemedim. Krıdei kartım olan bankadaki danışman vasıtası ile kart limitini yükselttim gereken bütün ödemeleri k.kartı ile yaptım şuan sadece k.kartına borcum var bu sebeple. Albarakatürkten k.katrım düşün derim bir. Belki yardımı olur.
-
Hocam görüşleriniz için çok teşekkür ederim hepsini deniyeceğim yarın.
İnşallah bi şekilde çıkarım bu işin içinden -
hocam her bankadan 20 çekerim diyosunda ne iş yapıyosun aylık maaşın ne kadar üzerine kayıtlı ev araba vs neler bi anlat da ona göre yorum yapalım arkadaş
adam asgari ücrete çalışıyosa 6000 kredisi varsa diğer bankalar bu adama nasıl kredi verecek bi açıkla aydınlanalım
-
hocam maaşı belirtmeyim dedim ama sordun söyleyim 2.850 tl maaşım var
her bankadan deneyim derken ondan çıkmaz ise buna bundan çıkmaz ise ona deneyim anlamında demiştim.
-
Tnrsk bunu yazdı
hocam her bankadan 20 çekerim diyosunda ne iş yapıyosun aylık maaşın ne kadar üzerine kayıtlı ev araba vs neler bi anlat da ona göre yorum yapalım arkadaş
adam asgari ücrete çalışıyosa 6000 kredisi varsa diğer bankalar bu adama nasıl kredi verecek bi açıkla aydınlanalım
...
JiggSaw tarafından 26/Eyl/13 21:42 tarihinde düzenlenmiştir