folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kupa Cekme Ve Hacamat?

Kupa Cekme Ve Hacamat?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

kupa cekmek ve hacamat hakkkında bilgisi olan varmi.hacamat tecrubesi olan birde cam kupaları nerden bulabiliriz.şimdi dandik plastik çin kupaları var.cam kupa alacagimiz bir yer varmidir.Asık

Kupa Terapisinin Tarihçesi

Beş bin yıldan fazla süredir dünya genelinde yaygın bir biçimde, birçok kültürün halk tedavilerinde kullanılmıştır. Bu kadim tedavi yöntemi Eski Mısırlılardan Yunanlı hekimlere ve sonra da Romalılara taşındı. İslam hekimleri, Hz. Muhammed (s.a.v.) tarafından uygulanması ve tavsiye edilmesiyle bu tedavi yöntemini daha da ileri götürdü. Arap ve Osmanlı Tıbbı’nda çokça kullanıldı. Kupa Terapisinin İslam Tıbbı’ndaki adıyla ‘Hacamat’ın, Çin’de milattan önce 3. Yüzyıla kadar uzanan bir geçmişi vardır.

Hipokrat (M.Ö. 400) Kupa Terapisi hakkında ayrıntılı yazılar kaleme almıştır. Tarihin bilinen en eski tıp metinleri olan Eber Papirüsleri’nde (M.Ö. 1550) Kupa Terapisinden bahsedildiğini görebiliriz.

18. yüzyılın ortalarında Avrupalı ve Amerikalı doktorlar ve cerrahlar birçok hastalığın tedavisinde Kupa Terapisini kullanmaktaydı. 18. ve 19. Yüzyıllarda İngiliz halkı ilkbahar ve sonbahar aylarında hastanelere Kupa Terapisi ve kan aldırma için başvuruyorlardı. Ancak bu tedavi 20. yüzyılın ilk yarısında kimya ve fiziğin gelişimi ile yön değiştiren Modern Tıp sentetik ilaçlara ve ameliyatlara yöneldi. Bu gelişmeler Kupa Terapisi’nin popülerliğinin azalmasına yol açtı.Bilgi yuvası Group

Bugün Kupa Terapisi geniş halk kitleleri tarafından talep ve tercih edilmeye devam ediyor. Yakın bir zamanda ise sağlık profesyonelleri de bu köklü ve pratik tedaviye yeniden ilgi duymaya başladı. Bu uyanış yeterli olmasa da yükselen talep ve ortaya çıkan bilimsel araştırma sonuçları Kupa Terapisi’nin daha çok insana ulaşabileceğini gösteriyor.

Günümüzde birçok hastalık için Geleneksel /Alternatif Tıp (GAT) gitgide daha sık kullanılıyor. Dünyada gelişmiş ülkelerde toplumun yaklaşık %80′i bu tedavi yöntemlerini tercih ediyor.

...

Çin’de ve ABD’de tıp fakültelerinde Tamamlayıcı Tıp dersinin bir bölümü olarak Kupa Terapisi eğitimi veriliyor. Almanya ve İngiltere’de Tıp ve Sağlık Bilimleri fakültelerinde seçmeli ders olarak Kupa Terapisi okutuluyor. Türkiye’de saygın üniversiteler tarafından Kupa Terapisi hakkında bilimsel araştırmalar yürütülüyor. T.C. Sağlık Bakanlığı, uygulamanın güvenliği ve kalitesini yükseltmek için çalışmalar yapıyor.

Kupa Nasıl Çekilir

Annelerimizden gördüğümüz şişe çekme, Kupa Çekme olarak bilinen yöntem için herkesin bildiği gibi gerekli olan malzemeler Kupalar, Bir Adet şiş ve ispirtodur. İşlem sırası şu şekildedir. Yazının devamına bakın… Önce şişin ucuna bir pamuk dolanır. Pamuk ispirtoya batırılır ve çakmakla tutuşturulur. Cunda pamuk yanan şiş kupaların içinde bir tur attırılır. Ve üşütmüş kişinin sırtına basılır. Sırtta vakum etkisi yapar. Böylelikle işlem 5-10 dakike sırt kısımda uygulanır. Daha sonra viksle  üstünden geçilir ve sıcak bir bez uygulanır. Kişi dinlenmeye çekilir. İyice terledikten sonra sıcak bir duş alır. Bu yöntem genelde soğuk algınlıklarında uygulanır ve iyi sonuçlar verir. Kupaların ağızlarının çok ısınmamasına dikkat edin. Yoksa kişinin sırtında olimpiyat halkaları çizersiniz.

Kupa Terapisinin Klinik Araştırmaları

Yunan hekimleri ve en son büyük Geleneksel Tıp yaklaşımı olan Osmanlı hekimleri birçok klinik araştırma sonucu kaydetmiştir. Örneğin Amasya Şifahanesi baştabibi, 15. Yüzyıl Fatih döneminin meşhur Osmanlı hekimlerinden Şerafettin Sabuncuoğlu pnömotoraks tedavisinde Kupa Terapisinin (hacamat) kullanım şeklini bildirmektedir[iii]. Tarihte çıbanlardan kanı ve irini çıkartmak veya zehirlenmiş alanlardan kanın uzaklaştırılması için de kullanılmıştır.

Tedavinin kolay uygulanması ve iyileştirici gücün fazla olması sebebiyle uygulama alanlarının geniş olmasını sağlamıştır. Artrit, kan bozuklukları, yumuşak doku romatizması[iv], baş ağrısı, migren, yüksek tansiyon, diyabet, soğuk algınlığı, bel ve sırt ağrısı, ağrılı adet, kısırlık, kronik öksürük, bronşiyal astım, felç[v] , diş ağrısı, boğaz ağrısı[vi] , adhesive capsulitis (frozen sholder)[vii], Akut tregeminal nevralji[viii], ürtiker[ix], zona (herpes zoster)[x] gibi hastalıkların yanında depresyon ve şizofreni gibi ruh hastalıklarında da kullanılmıştır. Ayrıca kan bozukluklarında, ağrı dindirmede, iltihap gidermede, zihinsel ve fiziksel rahatlamada, rehabilitasyonda, varisli damarlar için ve derin doku rahatlamasında etkilidir.

Araştırmalarda fiziksel (immünolojik, hematolojik ve romatolojik gibi) ve psikolojik yararlarının olduğu ifade edilmektedir. Kupa Terapisinin kadın ve erkekte kısırlık, iktidarsızlık ve isteksizlik vakalarında başarılı kullanımı hakkında yapılan araştırma sonucunda üretkenlik / doğurganlık artışında %50 ilerleme sağlandığı tespit edilmiştir.

Yapılan araştırmalarda yaş kupa terapisi esnasında oluşan dışa doğru vakum sayesinde vücuda kan yoluyla bulaşabilecek bir hastalığın geçmesi önlenmektedir[xi]. Bu yönüyle de güvenli bir uygulama olduğu belirtilmiştir.

Kupa Terapisinin bazı araştırmalardaki başarı oranları:

- Ağrılar[xii] – başarı %97,12
    - Bel soğukluğu[xiii] – başarı %84
    - Kireçlenme[xiv] – Başarı %94,6
    - Kas fibrosisi[xv] [xvi]– başarı %97,6
    - Spondiloz[xvii] – başarı %97
    - Şizofreni (sakinleştirici olarak)[xviii] – başarı %96

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

özel birşey olmuyor bildiğim. sadece kullandığını bir daha kullanmıyorsun.

birde bilmedik adama yaptırmıyorsun. sakat yapıp bırakır. hiç şakası yok.

kaç tane adam kendini doğrattı.

işin ehliyse çok yararlı gerçekten

aynı şey değil ama sülükte hemen hemen aynı etkide. güvenilir biryerden alırsan alternatif denilebilir.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

bana cam bardakları lazım.önceden bunlar yapılıyordu satılıyordu.belki yapıp satan vardir.bizde vardı takım dededen kalma 2 tane kaldı.4 tanesi kırıldı.

şuna benzer

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

hocam bende çıban vardı. çıbanı jiletle kesip kupa yardımıyla kanı akıtıyordum. bayağı rahatlatıyordu. zaten çıbanın ana kaynağı bi süre sonra açıldı 4 mm çapında bir parça çıktı içinden. iltihap gibi ama çok yoğun. onu çektim çıkardım ondan sonra geçti. bu kan akıtma işini 6-7 gün kadar yaptım ama

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Tavsiye ederim. 2 kez yaptırdım. İlkinde sırtıma 5 tane ikincisinde 2 tane bardak taktırdım. Fırsat bulursam yine yaptırırım.

Yalnız işin ehline yaptırmanız lazım. Para kazanma olarak bakanlar hemen yapar.  Ancak ha deyince yapılan bir uygulama değildir. Daha detaylı bilgi için Süleyman Gök ün Hacamat (kupa Terapisi) kitabını okumanız lazım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

antepde bi arkadasimin dedi bu hacamat olayinin ehlilerinden cok merakim vardi yaptirmaya zamaninda butun vucudun yenilendigini soyluordu cocuk kismet olmadi gidemedim  isini bilmeyen adama yaptirirsaniz cidden hacimat olmaniz garanti :D

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam plastik ile olmaz, çünkü kabın içerisindeki havayı yaktığın için büzüşme olur, pek sağlam durmaz.

istanbulda yaptırmıştım bi kere. işin ehli biriydi. boynumda 3 noktaya uyguladı. yaptıktan sonra 24 saat boyunca su değdirmemen gerekiyor.

ondan sonra ufak sıyrıklar oluo başlangıçta, ancak 1 hafta içinde geçio ve hiçbir iz kalmıo.

ancak çarşamba ve cumartesi günleri kan aldırmak mekruh olduğu için o günlerde yaptırmamak lazım.

konuyla iligli şuraya da bi bakabilirsin.

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1460

goo.gl/qBNZmW
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

kupayı bilmiyorumda hacamat yapanlarda söyledikleri kadarıyla bir kaç gün uyku hali yorgunluk oluyormuş.. 
    birde hacamatı yaptırırken setini kendin alıcakmışsın hacamatcıya bırakmıyacakmışsın başkasının setini falan kullanmasın vs. vs. yaptırıldığı yere göre zekayı açtığı bele iyi geldiğini söylerlerdi hep arkadaşlar...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    tustanbakanadam bunu yazdı

hocam bende çıban vardı. çıbanı jiletle kesip kupa yardımıyla kanı akıtıyordum. bayağı rahatlatıyordu. zaten çıbanın ana kaynağı bi süre sonra açıldı 4 mm çapında bir parça çıktı içinden. iltihap gibi ama çok yoğun. onu çektim çıkardım ondan sonra geçti. bu kan akıtma işini 6-7 gün kadar yaptım ama

Başka çıban sahiplerine kötü örnek olacaksın, sonra Şirpençe çıkan biri de bunu okuyup uygulamaya kalkınca nalları dikecek.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

hacamat yaptıracaktım ama temiz olduğuna inandığım yer bulamadım

aşırı terliyorum insan gibi değil iyi gelio falan dediler . 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bukalemun
    bukalemun's avatar
    Erkek

abi bi de başarı oranı yazmışsın kaynak nerde? randomize kontrollü çalışma olmadan ben de uydururum başarı oranı. Hiç bir bilimsel dayanağı olmayan olaylar. Kanıtlanmış bi yönü olsa güvenilir bir dergide yayını falan olurdu en azından. yapmayın.. ki şizofrenide sakinleştirici olarak yazılması resmen çığır açmış

There is no life without struggle
Toplam Hit: 5634 Toplam Mesaj: 31