Kurallar Ve Hayat
-
Evet arkadaslar,
Sizden ricam goruslerinizi belirtmeniz ve okuyanlara ders,tecrube olmasi amaciyla bir animi paylasiyorum.
5 kiz 5 erkek olan bir evde yasiyorum,evde cin,kore,japon,arap,meksikali ve ispanyol var.
Ev ogrenci evi ve bildiginiz gibi kurallar var.Isiklari acik birakmama kapiyi kilitleme mutfagi temiz tutma gibi basit kurallar.
Bi de rica ettik,torrent v.s gibi cep telefonu ve bilgisayar gibi seyleri ayni anda wifiye baglamayin kullanamiyo millet neti dedik.
Ozellikle koreli arkadaslar sagolsun bi torrent kasiyolar.bi playe basiyolar heralde 50gb indiriyolar.
Fakat sunu anlatamadim ki,
biz neti kullanamiyoruz su zikkimlarinizi adam gibi kullanin.Biz mutfakta yemek yedikten sonra temizliyoruz.sizde temizleyin.
Copu disari atmaya yardim edin.Tamam dediler.Ulen gene is yok.
Sustum.Dedik kulturdur dedik aile egitimidir yok haci.Patladim bugun.Irkci oldum cunku `fucking asians` yazmistim facebooka kabul ediyorm hataliyim fakat delirtmislerdi beni.
Dedim ki,arkadas bir kurali 5 kere tekrarlamak istemiyorum,5 kere anlamiyosan ne yapayim.
Dediler ki tekrara 80 defa.Ben napayim beyler ? Ev degistir demeyin ev bulmak zor pahali ve evi seviyorum.
Genel olrak siz bu tip 22 defa anlamayan insanlarla nasil basa cikiyosunuz ?
Paylasmak zorundayim mutfagi tasiyamam biyere odamdada yemek yapamam.Bir hayat tecrubesi lazim ?
Asyalilar haric digerleri ile iletisim sorunu yok.
Kurallara uymali mi ? yoksa bazen eh iste deyip sallamak mi lazim ? Empati gereklimi 7/24?
Sagolun.
-
siz de bi süre aynı muameleyi yapın bakalım anlayacaklar mı?
bundan sonra da olmadı bi daha karşınıza alıp ciddi ciddi konuşun.
çoğul kullanıyorum ama anladığım kadarıyla aynı kafadan birkaç kişi varsınız.
tek başınaysan elinden birşey gelmez.
-
hocam sen arkadaşların senin konuştuğun dili bildiklerinden eminmisin ? insan olan anlardı şimdiye
-
ucenmi bunu yazdı
hocam sen arkadaşların senin konuştuğun dili bildiklerinden eminmisin ? insan olan anlardı şimdiye
Anliyorlar bide bana ben hataliyim gibi bakiyorlar.
Hayir benim anlamadigim olay.bir olayi 5 kere yapma dedik.Yapmazsin olur biter.Cok mu asker gibiyim yoksa normalmiyim kafayi yedirtir millet ya.
Memleketi birakmadan bi kere daha dusunun.
-
badem bıyıkların işe yaramıyorsa , al eline bıçağı saldır onlara (korkutmak amacıyla) ben olsam ya döverdim yada şey yapardım. şiddet bazen şart
-
By_Gizemli bunu yazdı
badem bıyıkların işe yaramıyorsa , al eline bıçağı saldır onlara (korkutmak amacıyla) ben olsam ya döverdim yada şey yapardım. şiddet bazen şart
Poposuna dokunsan kazara polisi ariyor hoca,bicak cek diyosun.Tehdite giriyor.
-
hocam koreliler hariç diğer arkadaşlarını yanına al toplantı yapın korelilere görüşlerinizi aktarın rahatsız oluyoruz diye uyarın eğer görüş ve uyarıda işe yaramıyorsa o korelilerin yerine gizlice adam arayın diğer arkadaşları alın taşının olmazsa başka türlü çözülecek gibi değil.. korelilerin yaptıklarını sizde yaparsanız o ev çöp olur.
essan tarafından 14/Ağu/12 09:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Hayat tecrübesi mi istiyorsun ? Ben sana anlatayım.
Şahsen insanları pek sevmem. Bu nedenle anne ve babam dahil olmak üzere kimsenin karışmadığı bir hayat organize ettim. Okuyarak bir yerlere gelinebilirdi ancak, eğitmenlerin ukala bakışları bundan vazgeçip zor yolu seçmem için yeterliydi. Çok şükür üniversite bitirmeden de bir yerlere geldim. Arkadaşım yok, tanıdıklarım var. Sadece 1 dostum var. Sevgilim yok, takıldıklarım var. Hayat sürekli olarak bir yeniden karşılaşmayı bekliyor benim için ve ben sürekli değişim halindeyim. Sosyal yaşantımda sürekli tek başımayım. Sürekli gözlem yaparım. Bunun nedeni yine o sevmediğim insanları sevebilme umudumdandır.
Anlayacağın bazen sadece 1 insanla anlaşmak bile zorken, sen orada 24 insanla, üstelik farklı kültürlerle iç içesin. Bence sen yapılması gerekeni yapabileceğin noktayı geçmiş, oldukça uzaklaşmışsın. Bu kadar yol almışken susup olayı akışına bırakmaktan başka çaren yok.
Belki biraz hayal gücü. O da mümkünse. -
çoğunluğu arkana al ve toplu yaptırım uygulayın.
-
Ben de bir brezilyalı ile kaldım aynı odada 1 hafta ama bana 1 yıl gibi geldi. Aşırı derecede pis kokan yemekler yapıyordu, adam gibi toplamıyordu bi yeri,
akşam erken yatıp sabah erken kalkıp bi de rahatsız ediyordu beni. Uzun kalsaydı ben yeri değiştirirdim.. Çinlileri de biliyorum, kendileri bir gruplaşma
yaşıyorlar. Ama genelde hepsi pistirler. Avrupalılara pis diyordum ben de ta ki diğerlerini tanıyana kadar :) Koreli elemanları da biliyorum onlar da çinliler gibi
biraz vurdum duymaz oluyorlar. Adamlar "r" harfini söyleyemiyor diye biz türkler gülmüştük biraz (istmeden oldu ama gerçekten çok komikti) bu adam hiç
umursamadı bile. Biz olsak en azından bi tepki veririz..
Çözüme gelince,
** bu adamlar gibi davranabilirsin umursamayabilirsin? onlar gibi çöplerini bırak ortada hatta herkesle konuş (diğer arkadaşlarınla) onlar da dağınık bıraksın. Elbet bu asyalılar temizlemek zorunda kalacaklar. Onlar ne yapıyorsa aynısını yapın.
** ortak bölümde yaptıklarını biraz daha özele çekebilirsin. yani odanda yapma imkanın varsa yap diyeceğim ama koku falan siner odana. ama kendine ait tava tencere alabilirsin sadece onları kullanıp odanda saklarsın. diğerlerinin hiç bir şeyine dokunma. sadece buzdolabındaki yiyeceklerin senn olsun..
** internet için netcut gibi programlar kullanabilirsin, adamların netini kestir. ya da bir networkcu ile konuşup herkesin bilgisayarına eşit hızları dağıttırabilrisin (çok fikrim yok nasıl olabilir)
** bu adamlar korkak adamlar, biraz rahatsız edersen kaçarlar, bunu deneyebilirsin :)
kolay gelsin
-
Asyalıları bende hiç sevmem sanki uzaydan gelen bir ırk amq herşeyi normal insanlardan farklı
Meksikalılar nasıl hacı artislik varmı memleketleri çok gangsta :D