Kur"An-I Kerim Mucize Olduğunu Bildiren Ayetler(Ödev)
-
Şeyh ne dedi ZoRKaYa'nın dediklerini dinle yoksa o dersten kalırsın :W Şeyh ne derse odur onu dinle.... :W
-
Necm suresi 49 . ayet
"şira yıldızının rabbi odur".
bu yıldız iki ayrı yıldız dan oluşur.biri diğerine nazaran daha küçüktür ve büyük olan küçüğü örter. astrolojide sirius takım yıldızı diye geçiyor. geceleri çıplak gözle şira yıldızını görebilirsin. bu iki yıldız her 49.9 yılda bir aynı hizaya gelmektedirler. ve bir 49.9 yıl sonrası için aralarında iki yay şeklinde birbirlerini teğet geçerek aynı hizaya gelirler...bu bilimsel olarak ispatlanmıştır.
Necm suresi 9 ayet.
" Derken iki yay kadar veya daha yakın oluverdi."
-
Nikoteen bunu yazdı:
-----------------------------
"yok uçan ata binmiş yok ay' ı parçalamış fln fln " "öylesine söylenmek için söylenmiş zırvadan sallamalar olduğu" "neye saygı göstercem ayrıca, birilerinin kıçından sallayıpda buna din demesine mi""inanca dine laf ettiğim, hatta alaka kurduğum bile yoktu valla ama küfrettireceksiniz zorla."
xD
lafı alıp nerelerden nerelere getirirken arada bi dünya müride kaynamışsın takdir ettim bu akıl oyununu walla her ne hikmetse bi allan kuluda kalkıp oraya falanca saat banlanmıştır falan yazmamış ! adam salak demiş,hödükler sürü demiş.Tbt yönetiminin (bir kısmının) ateist oldugunu bildiğinden böyle birşeye cesaret etmiş sanırım ki arada da kaynar gider demiş.değil bir kısmı alayıda öyle olsa burda değişmeyecek bir şey ardır o da adalet ! Sen kimseye burda inandıgı birşeyden ötürü böyle laflar edip sonra da benim dine laf ettiğim yok deyip bari inanılcak şeyler anlatsalar he diycem belki olmuştur diyemezsin !
"bunu insanların inandığı dinle karıştırmasına mı hürmet etmemi bekliyorsun"
bizim birşeyi birşeyle karıstırdığımız yok bizim inandığımız zaten sana saçma gelen,birilerinin kıçından uydurduğu ayın ikiye bölünmesidir.kalkmış hala dine lefım yok diyorsun :)
"en ufak yapıcı eleştiriden bile gocunan kıyamet küfür koparan zavallılar , hödükler sürüsü" "hatta alaka kurduğum bile yoktu valla ama küfrettireceksiniz zorla."
hadi lan ordan hödük,cahilin önde gideni.iki kitap okumakla bilim insanı,tarih profu kesildin başımıza hödükmüş,allan yobazı seni.sen bu akıl oyunlarını git vb forumlarda oyna.
-----------------------------hacı süper demişsin +9999999999999999999999
tbt yönetimi kendi düşüncelerine aykırı gelenleri, en ufak bir durumda banlarken burda '' hödükler sürüsü '' diye hakaret eden adamı es geçiyolar. '' adalet '' kavramını biraz daha belirgin göstermelerini istiyoruz. böyle giderse sitede sadece tek çeşit kesim olcak.
-
Hala saygım var diyo şaka mısın nesin sen yaa allan cahili :) Bak cehalet ayıp birşey değildir dostum ama sen feyz almaya da yanaşmıyorsun ki,zoruna falan gidiyor herhalde bilemiyorum.. ama sana tavsiyem insanalrdan feyz almaya bak.Bende senin düşüncelerinin saçmalığını bir bir sayıp sana bin birtürlü hakaret edip sonrada sana saygım var diyebilirim ama neyseki senin kadar ucuz bi karakterim yok-ondan böyle yöntemlere tamah etmem..
Sitenin kuralları bellidir burda kimse kimseye hakaret edemez !ben, senin benim dinime laf atmana değil insanlara hakaret etmene sinir oluyorum.Tutmuş birde kendine Galileo yakıştırması yapmış doğru söyleyeni banlayın asın yakın falan kendi çalmış kendi oynamış garibim.
Şİmdi bi kere sen bu adama yardım etme niyetinde olsan tutar Kuran'dan mucize sayılacak örnekleri gösterirdin ama sen ne yapmışsın tıpkı dalga geçer gibi ayı ikiye yardı falan yaz demişsin.Amacın gerçekten adama ödevinde yardım etmekse bu iki üç devrik cümlenin ödev olarak götürülemeyeceğini bilmeyecek kadar tahsil yoksunu musun ? Yoksa hocanın Kuran'daki ayetleri demesinden senin anladığın Kuran'da geçmeyen senin uyduruk hadislerin mi ? Eee bu ikiside değilse zaten amacın ortadadır aklı selime anlatmaya ne hacet.. tamam dalga geç ben zaten işin o kısmında hiç değilim umarım Rabbim senin hesabını bu dünyada görmez ki sende bu laflarının bedelini burada koalyca ödeyip kurtulamazsın o laf ettiğin kitabın sahibi sana zaten cezanı verecektir benims enin cezai işlemlerinden yana bir sıkıntım yok.
Banlanman için bir çağrı yapmıyorum ben lafımı ortaya koydum beğenen alır gider beğenmeyen bırakır kaçar.Sitenin kurallarını ben koymadım ama koyan adam senin bütün hakeretlerini okumasına rağmen bişey yapmamış buna şaşırdım.Bizimkisi naçizane bir açıklama beklemektir ancak kaldı ki bu senin ilk vukatinde değil.
seninkisi tıpkı şuna benzemiş Galileo yakıştırması yapmışsın kendine biiirrr,onca sövüp saydıktan sonra ben kimseye küfretmedim deyip sözlerimi alıntı yapmışsın ikiiii.Şimdi olay küfür değilz aten oldu olacak bide küfür ettiğin halde hala buralarda post kasabiliyor olsaydın olay senin hakeret etmen benimde sana senin analyacağın dilde karsılık vermem ama belli ki sen ondan da anlamamışsın.Şimdi sarf ettiğin szöleri ve bu topiğe ne amaçla yazdığını akıl sahibi insanlar düşünür zaten ama benim ricam sende düşün ve kendi sözlerinde kendini nasıl bir hayal alemine soktuğunu gör.Dediğim gibi cehalet ayıp birşey değil ama ısrarla feyz almıyorsan vardır bi gerikafalılık..
Ayrıca konuyu başka yerlere çekmeyelim demekle de amacını saklayamazsın walla savunma sistemi süper ya tam sana söylencek lafları sen başkaları şahsıma kullanamasın die önceden söylemişsin zaten ondan benimde söyleyeceğim sözler şu satırlardan sonra sadece extrası olur anadüşüncenin.. -
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------xz bunu yazdı:
--------------------------------------------------------
La inandığın bişi söle bende onun ismine hakaret edicem lütfen...
-----------------------------uehueh:) gulmekten geberdim, guzel :)
-
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------sen nasıl 1 zekaya sahipsinki saygıdan bahsedip ,sonrada dinimiz hakkında hayal dünyasi v.s dir die bahsediyosun.
kimse bu forumda ataistlere yada dier dini görüşlere hakaret etmiyor aksine yapıcı bi tutumla insanlari kazanmaya calısılıyor burada.
ama kin nefret kibire taptıgınızdan basiretiniz kitlenmiş.Allah hidayet versin...
Dier 1 konuda shpceta ya da diorumki ; mucizeler Peygamberlere Allah tarafindan verilen yetkilerdir.Allah'in mucizeye gerek duydugunu söliyen yoktu zaten..
-
@nikoteen
@polecat
kac tane admin var bilgin varmi ?
peki hergun kac tane konu aciliyor haberin varmi ?
peki hergun o acilan konulara kac tane mesaj yaziliyor haberin varmi ?
benim imzami hic okudun mu ?
siz yazilan postlardan sikayet etmek yerine ozel mesajlar haberdar etmiyorsaniz ve bizim gozumuzden kacak konularla ne zikime admin tayfasini sikayet ediyorsun.
farzedelim butun adminler ateist, hangi konuda tarafli yanli davrandigimizi gordun ?
5 vakit namaz kilan bir adminin oldugu sayfaya gidip "ateizm" iceren konu acabiliyormusun ?
biz ateist isek sen gelip buraya din ile ilgili konular acabiliyorsan ne diye bizim tarafsizligimizdan suphe edebiliyorsun.
tarafsiz olabilmenin sartini senin karsi oldugun dusunce yapisindaki insanlari banlamak olarak algiliyorsunuz.
kufur etmediginiz hakaret etmediginiz surece her dusunce yapisi bu sitede tartisilabilir.
bu konuyu bastan sona okumadim varsa hakaret mesajimda yazdigi gibi ozel mesaj at bilgilendir.
-
@underzero
madem konuyu tam okumadın bir daha tam okumadıgın konuya cevap yazma !
kac tane admin var bilgin varmi ?
peki hergun kac tane konu aciliyor haberin varmi ?
falan filan demişsin ben Holy'nin xz nin mesajı okuyup birşey yapmamasından bahsediyorum xz nin yazdıklarını hakaret olarak görmemiş sanırım bunu bir ben mi hakaret olarak algılamışım buna dair açıklama bekliyordum.adam zaten bizzat xznin mesajının okunmasını öneriyor demek ki okumus bu postu değil mi bunu anlayabiliyorsun burdan değil mi ?
farzedelim butun adminler ateist, hangi konuda tarafli yanli davrandigimizi gordun ?
cidden okumadan yazma abi konuyla alakasız şeyler yazıyorsun çünkü.bak bakalım ben ordan tarafsızlıktan yana yönetime bir laf mı sokmuşum ? yoksa yönetimi mi desteklemişim ?
tarafsiz olabilmenin sartini senin karsi oldugun dusunce yapisindaki insanlari banlamak olarak algiliyorsunuz.
O tamamen senin algın bence sen benim hakkındaki düşüncelerini benim kendi düşüncelerimmiş gibi görüyorsun.dediğim gibi walla sen mesajı okumadan bunca post kasmışsın ama komik olmuş yazdılarının hepside.. çünkü alakasız şeyler yani.. ben özellikle belirtmişim birde orda bana koyan dinimle dalga geçmen değil,dinimin sana komik gelmesi değil onca insana keliemeler arası laf koyman,hakaret etmen diye..
kufur etmediginiz hakaret etmediginiz surece her dusunce yapisi bu sitede tartisilabilir
olayda bu zaten.. ortada hakaret var.
bu konuyu bastan sona okumadim varsa hakaret mesajimda yazdigi gibi ozel mesaj at bilgilendir.
okumamaışsın ama fırça çeker gibi maşallah yüklenmişsin bana.amacım bu adamın banlanması değil işim olmaz öyle mail atmala falan ana avrat dümdüz kaymadıgı sürece şahsıma ben kendi aklımca hak ettiği cevabı zaten burada verdim bu gibi insanlara karsı vermeye de devam edeceğim zaten.Böyle public laflar bandan daha etkili oluyor kanısındayım..
Son olarak herşeyi tam okumadıysan bunca alakasız soruları,alakasız suçlamaları bana nasıl yöneltmişsin onuda anlayamadım doğrusu.ben şimdi sana durup dururken bir admin olarak şunu sorsam ; hangi konuda taraflı yanlı davrandığımızı gördün desem sen bana ne dersin ? demek ki neymiş ; kendi düşüncelerimizi karşımızdfakinin düşüncesiymiş gibi algılamamlı ve kimseyede bu şekilde oldugğunu yansıtmaya çalışmamalıymışız ( bilinçli yada bilinçsiz..) -
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Kurani kerimin mucize oldugunu bildiren ayetler bulması zor değil...
asıl soru şudur ki...
Uçan ineğin varlığından bahseden ve kendisinin mucize olduğunu yazan uçan inek kitabını bulsan, uçan ineğin olduğuna inanacanmı?
Sittir et sen xz nın verdiği cevabı oku, yoksa bırakırlar seni dersten:)
(Not pardon demin yanlis isim vermsiim xz olcakti )
bananmak pahasına bunu yazıcam..ben bir müslümanım islamı tam olarak yaşamasam da kalbim allahın varlığını ve birliğini ve geri kalan imanın şartlarını tasdik eder ..ben bu sitede olabilecek en büyük atatürkçülerdenimdir herhalde çünkü atatürkçülüğün özünü anlamaya çalışıyorum onun için kimse yanlış anlamsın..muhterem şeyhim düşünki senin çok sevdiğin atatürke ve onun ilkelerine laf atsalar ne düşünürsün..kimse çıkıp allahın varlığı hakkında bana delil göster demesin..gösteremem çünkü ben inanmışım..bu somut bi şey değilki gösteriyim..xz z-chan baal ve diğerleri siz akıllı insanlarsınız ve ya öyle geçiniyorsunuzz..öyleyse çıkarın aklınızı görelim..